Stop motion 3d video met ipads

In de onderstaande video kun je de making off en de desbetreffende bijzondere en vernieuwende korte film bekijken. De makers hebben met iPads, je weet wel die tablet computer van Apple, een soort 3D beelden gemaakt van licht. Geen eenvoudig proces. Eerst moest de ipad het juiste licht uitstralen en hierbij is gewerkt met 3D teken programma’s. Vervolgens is met een foto camera gewerkt en daarbij is de techniek van lange belichting (long exposure) en stop-motion animatie gecombineerd.

Het resultaat is echt bijzonder en, zover ik weet, zeer vernieuwend. Ik vind de makers echt creatief en alles is ook goed doordacht. Het is misschien geen techniek die we snel gaan zien in Hollywood, daarvoor is het niet realistisch genoeg. Maar het laat wel zien hoe je op eenvoudige wijze een leuke film maakt met de apparatuur die mensen tegenwoordig gewoon thuis hebben liggen zoals een digitale camera, een iphone / ipad of laptop en een computer om alles te monteren.

In het 1e deel van de video wordt kort uitgelegd hoe alles in elkaar is gezet. Hierin zie je dat er meer bij komt kijken dan even een ipad fotograferen. In het 2e deel krijg je de korte film te zien. Geen spectakel, maar wel leuk genoeg om even naar te kijken. De woorden die veel in deze korte video worden gebruikt, “Making” + “Future” en “Magic” staan voor:

  • Making – Creatie / maken; doelt op vakmanschap en het gevoel voor materialen, media en samenwerking
  • Future – Toekomst; verwijst naar dingen die je nog niet eerder zag, nieuw en onverwacht en verwijst minder naar science fiction wat meer geldt voor de verre toekomst;
  • Magic – Magisch; verassend, krachtig, apart, vreemd en wonderlijk.

Bekijk hieronder het filmpje en hopelijk inspireert het jou om ook creatief, vakkundig en magisch te zijn!?

Making Future Magic: iPad light painting from Dentsu London on Vimeo.

Gerelateerde Posts:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *