Veilig internet voor kinderen

Wanneer je jonge kinderen hebt dan ben je je vast bewust van de online gevaren zoals cyberpesten, online pesten, kinderlokkers, grooming, oplichting, etc. Maar vervolgens vraag je jezelf af, wat kan ik doen om mijn kind hiervoor te beschermen? Natuurlijk gun je jouw kinderen dat ze ook online gewoon leuk kunnen spelen, kunnen communiceren met andere kinderen, misschien zelfs vriendschappen sluiten, nieuwe mensen leren kennen, etc. Maar kinderen zijn zich minder bewust van de gevaren, waar ze op moeten letten, wanneer ze mogelijk met iemand anders te maken hebben dan ze denken. Je wilt jouw kinderen begeleiden in de online wereld, maar hoe pak je dit aan?

Samen de online wereld verkennenEr is een leuk en nuttig boek dat je helpt om samen met jouw kind het internet te verkennen op een veilige manier. De titel is Samen de online wereld verkennen en de schrijver noemt het een een reisgids voor in de klas en thuis. Dit boek, deze reisgids voor de online wereld beantwoordt de meest gestelde vragen van zowel ouders als ook leerkrachten rondom mediaopvoeding. Het boek biedt praktische tips en handige oefeningen voor op school en thuis. Het boek kost ongeveer 27,- euro en is online te bestellen.

Ook zijn er speciale internet browsers beschikbaar die speciaal zijn gemaakt voor kinderen. Deze kinderbrowsers zorgen ervoor dat jouw kinderen veilig het internet kunnen verkennen. MyBee doet dit bijvoorbeeld door kinderen op de leuke en veilige sites te wijzen. Zoek je een oplossing om kind veilig te laten internetten op een ipad? Dat kan ook met MyBee, die is ook verkrijgbaar als App voor de Apple ipad. MyBee is geschikt voor kinderen tot 11 jaar. Volgens MyBee zijn kinderen daarna klaar voor de reguliere browsers zoals Firefox, Chrome, Edge, Safari, etc. De kinderbrowser Kibro richt zich meer op kinderen tot +/- 7 jaar, een jongere doelgroep dan MyBee.

Kinder browsers:
http://www.mybee.nl/
http://kibro.nl/nl/

 

 

Gerelateerde Posts:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *