Twitter Lists / Twitter lijst tijdelijk offline

twitter lists disabledEen groot nadeel aan Twitter, tenzij je slechts 10 mensen followed, waren de vele berichten van iedereen die je volgt. Je zag door de tweets de twitter niet meer. En toen was er een nieuwe uitvinding, de Twitter lists… vrij vertaald is dat de Twitter Lijst / Twitter lijsten. Door een lijst aan te maken, kun je de tweets een beetje filteren en / of groeperen. Zo heb ik nu een lijst van vrienden, collega’s, een lijst van bekende nederlanders en een lijst van politici (die laatste heb ik trouwens van iemand anders overgenomen). Kortom, super handig die nieuwe functionaliteit.

Maar zojuist zag ik dat deze nieuwe feature op Twitter gewoon weg is!? Foetsie, Twitter Lists gone! Hé, wat is dat nu? Maar wat blijkt, dit is tijdelijk. Er zijn problemen ontstaan met deze nieuwe functie en zodoende heeft Twitter de Lijsten uitgezet. Wat exact de reden is? Binnenkort meer……

Update: Het is nog niet zeker wat nu precies de reden was van de tijdelijke storing, maar de Twitter Listst functie is alweer beschikbaar. Het vermoeden bestaat dat de reden van de problemen rondom de lijsten functie gezocht moet worden bij externe service sites zoals Tweetie en Tweetdeck. Het is namelijk wel heel toevallig dat binnen 24 uur dat deze sites ook functies rondom de Lists zijn gaan aanbieden Twitter in de problemen is geraakt. Het is denkbaar dat de nieuwe Lists functies bij Tweetie en Tweetdeck erg veel resources opslurpen van Twitter waardoor de servers ietwat overbelast zijn geraakt.

Gerelateerde Posts:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *