Google Chrome Reclame filmpjes

Zelfs als je geen liefhebber bent van Google Chrome dan moet je toch wel toegeven dat ze leuke reclames en filmpjes maken. In Nederland zien we deze reclame boodschappen om de Google Browser te promoten niet veel en dus moeten wij het doen met de versies die op Youtube staan. Er zijn net weer 2 reclamevideo’s uitgebracht.

Het 1e recente filmpje voor Google Chrome is een advertentie om Google Chrome extensions te belichten. De video wil een moderne technologie tonen door gebruik te maken van ouderwetse film truckjes. Om het ouderwetse gevoel extra te benadrukken, hebben ze een muziekje gebruikt van Fats Waller (song: Do You Intend to Put an End to). Het grappige is dat mijn vader hier een hele grote fan van was. Maar desondanks het gebruik van Fats Waller zal hij de boodschap van Google niet begrijpen. En om eerlijk te zijn, mij ontgaat ook een beetje waarom ik Firefox zou inruilen voor Chrome op basis van deze video? Het is wel origineel en grappig, de vogel die uit een koekoek klok komt en de hamster die de briefjes in zijn scherm trekt, maar wat willen ze nu eigenlijk zeggen? Dit kan toch allemaal bij andere browsers ook? Kijk maar wat jij er van vindt.

Een 2e filmpje van Google wil de gebruiker laten zien hoe handig de ingebouwde vertaal / vertaling optie is in Google Chrome 4.1. Dit vind ik dan wel een groot pluspunt voor deze browser. Maar ook hiervoor geldt dat andere browsers hiervoor ook oplossingen hebben zoals bijvoorbeeld Firefox door middel van de Fox Lingo of IMtranslator plugins.

Beide filmpjes zijn niet technisch en laten ook niet de oplossing of de toepassing zelf zien. Ondanks dat het creatieve filmpjes zijn, is het niet tonen van de werkelijke toepassing (zoals het demonstreren van video conferencing op een mobiele telefoon tussen 2 mensen) toch een gevaarlijke keuze. Ik heb Google Chrome wel op mijn computer staan, maar eigenlijk alleen voor situaties waarbij ik een snelle browser ervaring wens.

Gerelateerde Posts:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *