Google en WK

Google biedt al lang niet meer slechts zoekresultaten opgegeven door webmasters of door website eigenaren. Google is pro actief in het bieden van informatie die voor haar gebruikers relevant of zinvol zijn. En Google wil het zoeken ook zo aangenaam mogelijk maken en zodoende laat het team van Google zien ook gevoel voor humor te hebben.

Om mensen alvast in de sfeer van het WK te brengen had Google een tijd terug al een zogenaamde easter egg verstopt. Een Easter Egg is een benaming voor een speciale functie / grap die in software verstopt zit en pas na speciale handelingen geactiveerd wordt. Het is hierbij nooit de bedoeling om de computer te beschadigen of iets dergelijks, het is geen virus. Het is echt bedoeld als een leuke grap.

Momenteel werkt deze Easter Egg van Google nog steeds. Vul je bij Google de zoekterm “World Cup” in dan krijg je deze easter egg van Google te zien (je moet wel even naar de onderkant van de pagina scrollen).

goooooooal

Naast dit leuke verborgen grapje laat Google bij diverse zoektermen ook standaard bovenin de scores / standen van het WK zien en kun je eenvoudig klikken op “speelschema” voor het opvragen van de datum van bepaalde wedstrijden. Zelfs als je zoekt naar bijvoorbeeld “Nederland – Kameroen” dan krijg je bovenin deze speciale WK special te zien. Dit allemaal dankzij een nauwe samenwerking met Fifa. Dit is natuurlijk wel nadelig voor website bezitters die ook informatie bieden over het WK 2010. Zij missen hierdoor wel wat bezoekers vermoed ik.

Gerelateerde Posts:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *