Google Hummingbird Update

Kort geleden werd bekend gemaakt dat er weer een nieuwe update komt in het algoritme van Google. Deze nieuwe update kreeg de naam Hummingbird en is de opvolger van de updates Panda en Penguin. De Google Hummingbird update zou 90% van de zoekopdrachten gaan beïnvloeden. Maar, zover bekend, is de update al gedeeltelijk uitgevoerd door Google. Dus als jouw site nadelig getroffen zou worden door Humming bird, dan zou je dit nu al moeten zien. Is er niets aan de hand dan zit je misschien wel veilig.

Magnificent Hummingbird, Guadalupe. Found at f...
Hummingbird (Photo credit: Wikipedia)


Wanneer je bezig bent met SEO / zoekmachine optimalisatie dan volg je de stappen van Google op de voet. Een verkregen top 10 positie is heel mooi maar zonder onderhoud zeker niet blijvend. En wanneer jij of het bedrijf dat je hiervoor hebt ingehuurd enkele black hat SEO acties hebt uitgevoerd dan kan een Google update (zoals de Panda / Pinguin of Hummingbird update) ervoor zorgen dat jouw site van de status “goed vindbaar” naar de status “onvindbaar” gaat. Blijf het dus in de gaten houden en houd je aan de Google regels.

Een legale SEO actie (white hat) is het inzetten van artikel marketing. Je kunt een door jou uniek geschreven artikel met 1 of 2 backlinks plaatsen op diverse artikel sites. Schrijf een uniek artikel van minimaal 300 worden en plaats deze bijvoorbeeld op artikelpost.nl of op berichten.org en verkrijg op deze manier een backlink die ook met toekomstige Google updates gewoon wordt meegeteld bij de ranking van jouw site.

Meer details weten over de Hummingbird update? Lees zeker de engelse artikelen / sites hieronder.

Enhanced by Zemanta

Gerelateerde Posts:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *