Jouw pagerank opeens gezakt naar 0?

PageRank-hi-res-2
Image via Wikipedia

Grote kans dat jij de pagerank van jouw website recentelijk hebt gecontroleerd en toen opeens zag dat deze PR op 0 stond of dat je een N/A als antwoord terug kreeg. Als je gemerkt hebt dat jouw Pagerank voor 1 of meerdere sites compleet verdwenen is dan ben je niet de enige. Vele SEO / zoekmachine / optimalisatie sites en forums hadden het druk met de discussie hierover. Het voornaamste gerucht was dat Google nu toch de stekker uit het hele Pagerank principe had getrokken. Er waren namelijk al eerder vermoedens bij experts dat Google de Page rank zou gaan afbouwen en hiermee zou gaan stoppen. Google zou dus helemaal niet meer gaan werken met PR’s van een site of pagina.

Maar dit is niet het geval, althans nu nog niet. Google heeft gewoon weer, zoals ze al vaker hebben gedaan, de Google PageRank score opvraag URL / internet adres aangepast. Dus wat er gewoon mis gaat dat is het opzoeken van de PR door diverse sites die gewoon nog niet de juiste URL gebruiken. Misschien dat goede opzoek sites dit inmiddels wel hebben gedaan… veel “wat is mijn Google PR” achtige sites zijn ze niet eens bewust van deze aanpassing en weten dus van niets.

Heb je zelf een dergelijke opvraag tool dan is hier de oplossing:

De oude Google toolbar opzoek URL was:

  • http://toolbarqueries.google.com/search?client=navclient-auto&features=Rank&ch=8f3b58e04&q=info:-SITE_ADRES_HIER-

Het nieuwe internet adres is geworden:

  • http://toolbarqueries.google.com/tbr?client=navclient-auto&features=Rank&ch=8f3b58e04&q=info:-SITE_ADRES_HIER-

Dus gebruik je een online service die jouw site opeens een nul of N/A Pagerank status geeft (terwijl je voorheen een 2 / 3 of hoger kreeg) dan moet je misschien zelf de URL hierboven gebruiken of een ander hulpmiddel zoeken. Het Pagerank principe is dus nog niet verdwenen en jouw site heeft niet opeens een straf of penalty gekregen.

Let wel op dat de hoogte van de Pagerank niet altijd iets zegt over de vindbaarheid van jouw website. Google heeft de laatste tijd diverse Update gedaan (zoals de Panda Update) en zover bekend is de PR lookup voor het laatst eind Juni 2011 bijgewerkt. Dus recente herbeoordelingen zijn er nog niet in verwerkt. Hier is dan wel weer verschil merkbaar tussen Engelstalige sites en Nederlandse.

Enhanced by Zemanta

Gerelateerde Posts:

3 gedachten over “Jouw pagerank opeens gezakt naar 0?”

  1. Ja dat is voor velen de vraag. Het is een beetje onduidelijk. Wat wel bekend is dat is dat een hoge pagerank zeker een positieve invloed heeft op de ranking. Echter het lijkt er toch op dat backlinks en goede content veel zwaarder wegen. En dus is jouw reactie (met backlink) en ook jouw site zeker nuttig 🙂

  2. Ik heb gelezen dat Google laatst weer een update heeft gedaan en dat content nu nog belangrijker is geworden. Ook het regelmatig updaten van de content is is hierdoor belangrijker dan voorheen. Weet jij hier meer over?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *