Meer social sites bij Google Realtime

Google Appliance as shown at RSA Expo 2008 in ...
Image via Wikipedia

Als je gaat zoeken bij Google dan kun je links aangeven waar Google specifiek in moet zoeken. Standaard staat deze mogelijkheid op “Alles”. Maar je kunt ook kiezen voor zoeken binnen “Afbeeldingen”, binnen “Video’s”, in “Nieuws”, etc. Maar je hebt ook de mogelijkheid om te zoeken binnen “Realtime”. Hier kun je jouw zoekterm toepassen op Twitter tweets.

Maar inmiddels heeft Google besloten om naast Twitter ook andere social media updates aan deze zoekfunctie toe te voegen. Sociale websites die nu ook worden mee genomen in de Real Time zoekopdracht zijn onder andere Buzz, Facebook, Quora, Friendfeed, Gowalla, MySpace, Jaiku, Identi.ca en TwitArmy. Natuurlijk was al bekend dat Google ook Facebook content mee nam in de ranking van sites. Maar nu is het ook echt zichtbaar in de resultaten.

Helaas kennen wij in Nederland slechts enkele van de voorgenoemde sites. Maar het maakt wel duidelijk dat Google de sociale media wel serieus neemt. Het is dus niet ondenkbaar dat we ook in de Nederlandse Google iets dergelijks zullen gaan zien. Welke typische Nederlandse sociale sites Google zal meenemen is mij niet bekend, maar natuurlijk wel Nederlandse Facebook updates en misschien ook Hyves.

Ook Bing werkt met content van Twitter en Facebook en verwerkt dus ook de links die gebruikt worden in Updates. Echter Bing heeft een betere relatie met Facebook en dus kan Bing waarschijnlijk de Open Graph gegevens van Facebook integreren in haar zoekresultaten.

Enhanced by Zemanta

Gerelateerde Posts:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *