Op welke google pagina staat mijn site?

Google
Google (Photo credit: Daniel Morris)

Of je nu SEO specialist bent of gewoon website eigenaar dan wil je weten hoe een bepaalde website / domeinnaam scoort bij Google. Je kunt dan natuurlijk naar Google gaan en een specifieke zoekterm intypen en kijken op welke pagina de website staat tussen de zoekresultaten. Soms word je direct heel blij gemaakt door Google omdat de webpagina direct bovenaan staat of minimaal op de 1e pagina staat. Echter soms kom je na het doorspitten van 10 zoekresultaatpagina’s erachter dat de hele website er compleet niet tussen staat.

Er is een handige tool die dit voor jou uitzoekt. Je typt de zoekterm in en de desbetreffende domeinnaam en dan gaat de tool voor jou zoeken op welke SER pagina deze site voorkomt (ongeacht of dit een homepage of subpage is). Dat scheelt een hoop tijd! Daarbij heeft deze tool het voordeel dat het geen last heeft van cookies die zijn opgeslagen tijdens eerdere zoekopdrachten. Zo kan het voorkomen dat een site bij jou op kantoor / thuis helemaal bovenaan staat en bij een collega / vriend misschien pas op pagina 3 als 25e resultaat. Dit komt omdat Google heeft opgeslagen dat je voorgaande keren deze site steeds hebt gekozen na het invoeren van bepaalde zoekopdrachten. En dus neemt Google aan dat jij deze site erg leuk vindt. De positie van een site tussen de zoekresultaten op jouw computer is dus niet automatisch de positie bij vele andere zoekers. Bij deze tool is de kans dat de positie ongeveer bij andere hetzelfde is iets groter.

Waar is deze tool te vinden? De tool heet “What page of search am I on” (= welke pagina van het zoeken sta ik op). De tool is ook bekend onder de naam “What Page of Google Am I On“. En je kunt hem vinden op http://whatpageofsearchamion.com/.

Een ander tip is Rank Checker. Dit is een gratis Firefox Plugin die o.a. dezelfde informatie kan bieden als wpOsaIo. Zie http://tools.seobook.com/firefox/rank-checker/

Enhanced by Zemanta

Gerelateerde Posts:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *