Zoekmachine beinvloeden door resultaten te verwijderen

Het is eigenaardig en verkeerd om.
Af en toe krijg ik een verzoek om een artikel, video of verwijzing te verwijderen. Het artikel of de video noemt de naam of bedrijfsnaam van de persoon die mij dit vraagt.

Het probleem volgens deze persoon: het artikel van mijn site of video eindigt te hoog in de zoekresultaten. Vaak op de eerste pagina en soms zelfs boven de website van deze persoon. Ze willen liever niet dat mensen die op hun naam zoeken deze resultaten als eerste zien.

Meestal betekent dit dat ik het artikel aanpas, de naam verwijder, of de video op prive zet.
Wat vind jij van zo’n verzoek?

Voor mij is dit verkeerd-om denken, Google beïnvloeden door verwijzingen te verwijderen die je niet op de voorpagina wilt.
Het is veel eenvoudiger en leuker om zelf meer artikelen, video’s te publiceren en verwijzingen in de zoekmachine te krijgen, die je juist wel wilt zien. Dit komt dan op de voorpagina in de zoekresultaten en drukt vanzelf de resultaten naar achteren die je liever niet als eerste wilt laten zien.

Wat vind jij?
Verwijder de vermeldingen of voeg inhoud toe die je op de eerste pagina van de zoekresultaten wilt zien?

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Gerelateerde Posts:

Een gedachte over “Zoekmachine beinvloeden door resultaten te verwijderen”

  1. Als die bedrijven zijnde zou ik dan toch nog eens goed achter mijn oren krabbelen en me afvragen hoe het zo gemakkelijk kan dat je boven het betreffende bedrijf in de zoekresultaten verschijnt. Dit is blijkbaar al een goede indicatie dat hun SEO strategie niet goed werkt. Verder zou ik er juist blij mee zijn dat je mijn bedrijf zou benoemen. Evt een linkje zou dan helemaal mooi meegenomen zijn, zodat ook dit weer bijdraagt aan de zoekresultaten en hopelijk dat mijn eigen website weer hoger zou komen.

    In mijn optiek zou ik dus diegene die zo’n verzoek maken eerder adviseren om zelf eens te werken aan optimalisatie dan overal referenties weg te vragen.

    groeten,

    Stijn Driessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *