3 jaar achter elkaar dezelfde omzet – Tineke Rensen

In deze aflevering het interview met ondernemersadviseur Tineke Rensen.

Tineke startte op haar 25e met een typemachine en wonend in een stacaravan, haar eerste bedrijf. Haar meest succesvolle, internationale bedrijf, verkocht ze in 2011. Sindsdien richt ze zich op de groei van MKB-bedrijven t/m 25 man personeel. Voor ondernemers is zij sparringpartner, coach en mentor.

Wauw!

Tineke Rensen business coach ondernemer

Tinke is in 1998 uitgekozen tot beste vrouwelijke ondernemer van Zuid Holland. Zij was topsporter en lid van 2 nationale sportteams, freestyle kayakken en freestyle buckel-skiën. Bij het kajakken behoorde zij tot de Europese top en zij werd Nederlands kampioen.

Zij schreef het ondernemersboek: “Geef je Concurrenten het Nakijken”

Shownotes

Je kunt haar bereiken via haar website: http://power-events.eu/
Hier vind je ook het Gratis eboek – business make-over in 8 stappen.

En op:

Boeken die genoemd zijn in deze aflevering:

Dit zijn een aantal quotes uit het gesprek:

  • Mijn klanten zijn vooral MKB-bedrijven tot en met 25 mensen personeel, waarin de ondernemer zelf de bepalende factor speelt. Hij of zij heeft een belangrijke rol in de onderneming. Ik vind daarom ook dat je als ondernemer altijd de beste versie van jezelf moet zijn en uitstralen
  • Als ik nu terug kijk op mijn periode als MKB-ondernemer, is het belangrijkste wat ik geleerd heb toch wel het feit dat je als bedrijf moet veranderen. Als je je omzet wilt verdubbelen kun je dat niet meer doen door enkel harder te gaan werken. Je zult anders moeten gaan werken en dat wist ik toen nog niet maar nu wel.
  • Toen ik 25 jaar geleden ben gestart met ondernemen was er geen openheid. Iedereen was bang om de rest in de keuken de laten kijken en hielden alles voor zichzelf. Wat dat betreft is de sfeer in de samenleving heel erg veranderd. Er is veel meer ruimte om elkaar te helpen, het is makkelijker om hulp in te schakelen, omdat er meer hulp is. Het is tegenwoordig “done” om jezelf kwetsbaar op te stellen.
  • Wat ik veel bij mannelijke ondernemers zie, is dat zij het toch nog steeds als een zwakte zien om hulp te zoeken. Vrouwelijke ondernemers hebben dit veel minder. Daarom werk ik graag met vrouwen, die doen het namelijk veel sneller en makkelijker.
  • Mijn boek “Geef je concurrenten het nakijken”, gaat over de 8 stappen voor meer geld voor ieder bedrijf. Het is geschreven om ondernemers kritisch naar zichzelf te laten kijken. Tevens bespreek ik aspecten uit de persoonlijke en zakelijke ontwikkeling.

Vergeet niet te abonneren op de Erno Hannink Show via iTunes, Stitcher of SoundCloud.

Kun je mij een groot plezier doen zodat meer ondernemers deze podcast kunnen vinden? Geef deze podcast jouw eerlijke beoordeling en recensie. Dit helpt mij enorm om deze podcast te verspreiden. Dank je wel hiervoor. Stuur me een korte e-mail om mij te laten weten dat je dit gedaan hebt en ik stuur je een verrassing.

Je kunt mij bereiken op podcast@ernohannink.nl Ik hoor graag van jou.

Online jouw expertise delen en daarmee nieuwe leads aantrekken? In contact komen met klanten die jou nu nog niet kennen?

Online verspreiden van jouw expertise op een manier zodat het je zo min mogelijk tijd kost.

Dan is Online Visibility Done4You voor jou.

Het enige wat jij hoeft te doen is jouw expertise uit je hoofd te halen. Wij zorgen er voor dat deze expertise online wordt gepubliceerd en wordt verspreid.

Online Visibility Done4You vind je op ErnoHannink.nl

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

3 jaar achter elkaar dezelfde omzet – Tineke Rensen

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

office centre failliet
Algemeen
Doorstart Office Centre na faillissement mislukt

De vestigingen van Office Centre sluiten helaas hun deuren. De poging om het bedrijf een doorstart te geven na het faillissement (in maart 2022) is mislukt. In maart 2022 werd nog gemeld dat verschillende partijen zich bij de curator hadden gemeld vanwege interesse in een overname. Diverse vestigingen van de …

Allekabels gehackt
Algemeen
Webwinkel Allekabels had de wachtwoorden van oude klanten niet versleuteld?

Het bedrijf Allekabels is op 23 augustus 2020 slachtoffer geworden van een hack door cybercriminelen (vermoedelijk door Chippy1337). Allekabels heeft privé- / zakelijke gegevens en wachtwoorden gelekt / laten hacken van 2,6 miljoen klanten / Nederlanders. Deze database met gestolen klantdetails werd al eind januari 2021 te koop aangeboden op …

Algemeen
Review NIMA Marketing Day 2019

Via een prijsvraag op Linkedin (gerelateerd aan de presentatie van Ronald van Zetten, Vroom & Dreesman) werd een gratis toegangskaart (t.w.v. ongeveer 350 euro) voor NIMA Marketing Day 2019 aangeboden. Ik had het juiste antwoord op deze prijsvraag en mocht dus gratis naar dit bekende marketing evenement. Ik win zelden …

Shares