5 mogelijkheden om je omzet te verdubbelen

Verdubbel je coachingsbedrijf in één jaar.
Wat betekent verdubbelen hier?

Dubbel zo veel klanten? Dubbel zo veel werk?

Voor de meesten van ons betekent het verdubbelen van je omzet als vanzelf het verdubbelen van het aantal uren dat je werkt, met dubbel zo veel klanten.

Tijdens de Verdubbeldag ontdekte één van de deelnemers dat een dubbele omzet onmogelijk te realiseren was met de huidige werkwijze. Zoveel coachingsessies ging gewoon niet.

Het verdubbelen van je bedrijf dat ik voor ogen heb, gaat over niet veel meer uren met een verdubbeling van de omzet. Of beter nog, met minder uren werken ‘in je bedrijf’. Wel meer uren werken ‘aan je bedrijf’.

Hoe kun je meer omzet bereiken?

  1. Hogere prijzen vragen voor hetzelfde product.
  2. Meer bestaande producten verkopen aan bestaande klanten.
  3. Nieuwe producten verkopen aan bestaande klanten.
  4. Bestaande producten verkopen aan nieuwe klanten.
  5. Nieuwe producten verkopen aan nieuwe klanten.

De verschillende mogelijkheden zijn oplopend in tijd, energie en risico hieronder uitgewerkt.

1. Voor de bestaande producten hogere prijzen vragen

Een hele effectieve manier. De weg naar snel meer omzet.

Het is ook heel aannemelijk dat je deze methode nog heel goed kunt toepassen voor jouw bedrijf. Als je tot nu toe weinig weerstand hebt ontvangen bij het noemen van je prijs, wordt het zelfs hoog tijd dat je de prijzen verhoogt.

Dit is vrij eenvoudig voor nieuwe klanten die je aantrekt. Je presenteert hetzelfde product, maakt de waarde duidelijk en hanteert de nieuwe prijs.

Verhoog je de prijzen voor de bestaande klanten dan is het goed om de waarde van wat je levert ook te verhogen. Niet met meer werk. Je kunt bijvoorbeeld digitale producten toevoegen. Kost je in tijd niets extra.

Een methode om dit te doen is telkens je prijzen verdubbelen totdat te veel weerstand krijgt. Dan neem je een stapje terug. Dit levert niet alleen meer omzet op, ook betere klanten.

2. Meer producten verkopen aan bestaande klanten 

Je hebt de klant een product, dienst of training verkocht. Tijdens het verkoopproces kun je nu een extra product aanbieden.

De klant heeft al Ja! gezegd. Dit is een goed moment om meer producten aan te bieden die het eerste product ondersteunen.

Denk aan een online training die ze kunnen volgen voordat ze aan de intake beginnen. Of een boek.

Een ander moment om meer producten aan deze klant te verkopen is wanneer het eerste traject is afgerond. Dit is een goed moment om een verdieping of vervolg aan te bieden.

Dit zijn manieren (upsell en cross sell) die je niet veel moeite kosten. Ze worden al lang gebruikt door bekende online winkels als Bol, Amazon en Coolblue. Het werkt, maar wordt door coaches veel te weinig toegepast.

3. Nieuwe producten voor bestaande klanten

Luisteren naar de behoefte van de bestaande klanten en daar nieuwe producten voor maken.

Een hele slimme manier om meer omzet bij dezelfde klanten te verkrijgen.

Handig is dat je hierbij gebruik maakt van je bestaande expertise. Zo is het toevoegen van een nieuw product een kleine moeite.

Je maakt een soort trechter voor de klant waarin je steeds weer een nieuw product aanbiedt. Telkens als ze een product hebben gekocht, een traject, training of programma hebben doorlopen biedt je een nieuw product aan.

Dit is vaak een ‘up sell’, een product met een hogere waarde. Een ‘down sell’ biedt je juist weer aan als ze geen gebruik hebben gemaakt van het huidige aanbod. Vaak een product met een lagere waarde dan het vorige aanbod.

Door goed naar je klant te luisteren kun je een vervolg op je huidige programma maken. Je kunt bijvoorbeeld een klein onderdeel van je huidige programma verdiepen en dat apart aanbieden.

4. Bestaande producten of diensten en verkopen aan meer mensen

Je moet er dus voor zorgen dat er meer mensen in je marketing-trechter komen.

Meer mensen op je site, meer mensen bezoeken, meer offertes maken, meer adverteren, meer emails versturen, meer netwerken bezoeken, meer contacten in de sociale netwerk sites….

Je snapt het vast. Je moet dus meer potentiële klanten aantrekken die je kunt omzetten in klanten. Meer mensen aan het begin in de trechter bij dezelfde conversie levert meer klanten op.

5. Nieuwe producten verkopen aan nieuwe klanten

Heb je nieuwe producten gemaakt voor je bestaande klanten dan kun je deze ook aanbieden aan nieuwe potentiële klanten.

Nieuwe producten ontwikkelen voor nieuwe klanten is een hoog risico. Je hebt nog geen kennis van de nieuwe klant en je moet een nieuw producten maken.

De nieuwe producten die je maakt voor je bestaande klanten hebben een lager risico voor jou. Je weet al of het nieuwe product goed wordt ontvangen door je bestaande klanten.

Je kunt de testimonials van deze klanten gebruiken. Natuurlijk kun je de bestaande klanten ook stimuleren om jouw nieuwe product voor te stellen aan relaties.

Verdubbel de omzet van je coachingsbedrijf in één jaar

Met ingang van 1 april plaats ik iedere dag een artikel. Iedere dag. Ik neem je mee in een kijkje achter de schermen voor het Verdubbelboek. De aanloop naar het webinar op 21 april en de Masterclass Verdubbelen op 30 april 2015. Zet ze vast in je agenda.
Zie alle artikelen in deze serie via Verdubbelen.

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

5 mogelijkheden om je omzet te verdubbelen

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gevel Beeld en Geluid
Algemeen
Beeld en Geluid sluit vestiging in Den Haag

Vandaag (Woensdag 31 januari 2024) ontving ik het nieuws van Beeld & Geluid dat zij de vestiging aan de Zeestraat in Den Haag gaan sluiten. In dit gebouw zit (zat) het museum voor nieuws en journalistiek en er zijn (waren) diverse zalen beschikbaar voor zaalverhuur. Voorheen zat hier het Museum …

AI tekst detectie tools
Algemeen
Tools voor detectie door AI geschreven teksten

Veel mensen zijn inmiddels op de hoogte van ChatGPT en wat daarmee mogelijk is. Zodoende is het bekend dat Artificial Intelligence onder ons is en ons daadwerkelijk kan helpen. Met ChatGPT gaat het om het eenvoudig laten genereren van teksten. Maar er zijn ook andere AI toepassingen zoals het genereren …

emerce mailing loading probleem
Algemeen
Emerce mailing heeft een vreemd loading probleem

Ik ontvang al een tijdje de mailings van Emerce. Een mooie organisatie en vaak staan er interessante onderwerpen in de mailing die ze versturen. Maar nu gaat het al meer dan een week goed mis. De Emerce mailing laat Loading zien binnen de e-mail in plaats van de leesbare tekst …

Shares