Altijd meer? #verdubbelen

Betekent een verdubbeling van je coachingsbedrijf dat je altijd maar meer wil? Meer omzet, meer geld voor jezelf?

Voor mij is dat in ieder geval niet zo.

Ik ben op een missie om 100.000 coaches te helpen om nummer 1 te worden in hun niche. Dat betekent dat ik daarmee voorlopig vooruit kan. :)

Help ik steeds meer coaches dan verdien ik met mijn bedrijf ook steeds meer geld. Hierdoor kan ik steeds meer investeren in mijn bedrijf en steeds beter en meer coaches helpen.

Het is dus logisch dat ik met mijn bedrijf steeds meer ga verdienen. Meer omzet betekent voor mij dat ik mijn missie leef.

Betekent dit ook dat ik persoonlijk steeds meer moet verdienen? Wil ik alleen maar consumeren? Of juist bewuste keuzes maken wat ik wel en niet doe.

Voor mijn uitgaven maak ik graag bewust keuzes. Heb ik dit echt nodig? Meer spullen betekent voor mij niet dat ik gelukkiger wordt. Sterker nog voor mijzelf en in mijn kantoor houd ik van minimaliseren. Minder spullen meeslepen. Minder spullen op mijn bureau. Minder spullen in mijn kantoor. Een opgeruimd gevoel en een leeg hoofd.

Als je nu naar mijn bureau kijkt zie je dat ook niet altijd lukt. Het kost moeite om tijd vrij te maken voor meer ruimte.

Ervaringen zijn veel belangrijker voor mijn geluk dan spullen heb ik de laatste jaren gemerkt. Momenten met mijn kinderen, met ons gezin, nieuwe mensen ontmoeten, evenementen bezoeken, reizen per trein. Het kost niet veel, het is vooral een keuze.

Steeds meer verdienen betekent niet dat je steeds gelukkiger wordt. Uit onderzoek blijkt dat, wanneer je meer dan € 80.000 per jaar verdient je niet veel gelukkiger gaat voelen. In de Westerse wereld kun je met dit inkomen de basisbehoeften vervullen. Meer heb je niet nodig voor meer geluk.

Dat ik bewust nadenk over mijn uitgaven betekent niet dat ik geen ambities heb of niet gul ben (zegt Monique Bolung in dit interview).

Bewust kiezen voor bepaalde uitgaven en op andere uitgave besparen gaat veel meer over bewust leven. Bewust nadenken hoeveel uren ik werk. Hoeveel tijd ik voor mijzelf en mijn gezin blokkeer.

Tijd om te genieten.

  1. Met aandacht voor jezelf.
  2. Aandacht voor je gezin.
  3. Aandacht voor je bedrijf.
  4. Aandacht voor de gemeenschap.
  5. En realiseer jouw betere wereld.

De vijf pijlers voor een goede mix van ondernemerschap en gezin. Aandacht voor je bedrijf betekent ruimte maken om te werken ‘aan je bedrijf’ in plaats van alleen maar ‘in je bedrijf’ werken.

Ruimte dus voor de verkoop en marketing. Ruimte om je processen en systemen goed in te richten. Ruimte om de conversie verbeteren, meer resultaat bij de zelfde inspanning. Dat draagt bij aan verdubbelen.

Ruimte om een Wow ervaring te leveren aan je klanten. Deze Wow ervaring zorgt er voor dat ik steeds meer coaches mag helpen.

Ieder jaar verdubbelen is niet het doel. Soms heb je ook een jaar waarin je op zoek bent. Een jaar waarin je een transformatie ondergaat. Een jaar waarin je nog niet precies weet hoe je verder gaat.

Verdubbelen is voor mij dus niet altijd meer. En voor jou?

Verdubbel de omzet van je coachingsbedrijf in één jaar

Met ingang van 1 april plaats ik iedere dag een artikel. Iedere dag. Ik neem je mee in een kijkje achter de schermen voor het Verdubbelboek. De aanloop naar het webinar op 21 april en de Masterclass Verdubbelen op 30 april 2015. Zet ze vast in je agenda.
Zie alle artikelen in deze serie via Verdubbelen.

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Altijd meer? #verdubbelen

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shutterstock neemt envato over
Algemeen
Shutterstock neemt Envato over: Wat betekent dit voor Creatieven?

Envato heeft een definitieve overeenkomst gesloten om te worden overgenomen door Shutterstock. Deze overeenkomst wordt verwacht in het derde kwartaal van dit jaar afgerond te zijn. Envato heeft het vertrouwen in deze sterke strategische combinatie met Shutterstock. De diensten en ondersteuning die klanten gewend zijn die zal blijven bestaan, zo …

gevel Beeld en Geluid
Algemeen
Beeld en Geluid sluit vestiging in Den Haag

Vandaag (Woensdag 31 januari 2024) ontving ik het nieuws van Beeld & Geluid dat zij de vestiging aan de Zeestraat in Den Haag gaan sluiten. In dit gebouw zit (zat) het museum voor nieuws en journalistiek en er zijn (waren) diverse zalen beschikbaar voor zaalverhuur. Voorheen zat hier het Museum …

AI tekst detectie tools
Algemeen
Tools voor detectie door AI geschreven teksten

Veel mensen zijn inmiddels op de hoogte van ChatGPT en wat daarmee mogelijk is. Zodoende is het bekend dat Artificial Intelligence onder ons is en ons daadwerkelijk kan helpen. Met ChatGPT gaat het om het eenvoudig laten genereren van teksten. Maar er zijn ook andere AI toepassingen zoals het genereren …

Shares