Een boek klaar en start aan volgende boek #boek2012

Het boek waar ik de afgelopen maanden aan geschreven heb, Kies je doelgroep, is klaar. Tenminste hoofdstuk 1 tot en met 5 ligt bij de uitgever. In spanning wacht ik af wat de uitgever er van vindt…

Het boek is anders dan mijn eerste boek Laat de klant naar jou komen. Het is veel meer verhalend geschreven. Dat kun je al proeven in de proloog Kiezen is goed.

Kies je doelgroep coverTijdens de ‘zomer’ van 2011 schreef ik aan dit boek. Doordat mijn eigen planning helemaal in het honderd liep en er allerlei dingen ‘belangrijker’ waren dan het schrijven kwam het er de maanden daarvoor maar niet van. Dus moest ik in 2 maanden bijna het volledige boek schrijven.

Het was een hele bevalling en is nog niet helemaal klaar want ik moet nog een aantal kleine dingen doen. Er moeten nog een bronnen overzicht komen en ik wil nog wat reacties van andere ondernemers verwerken in het boek. Deze moet ik nog uitzoeken en verzamelen. De kern is klaar.

Andere werkwijze nieuw boek

Tijdens de voorbereiding van Mastermind dag heb ik een planning in elkaar gezet voor de komende anderhalf jaar. Daarin heb ik natuurlijk ook mijn volgende boek gezet.

Een ding moet nu wel anders. Niet weer alles op het laatste moment. Dat deadline werken is niet fijn. Er moet te veel voor wijken in de periode dat ik dan echt moet schrijven.

Vandaar kwam ik op het idee om iedere dag, vijf dagen per week, een pagina te schrijven. Eén pagina maar. Daarnaast wil ik jou als lezer mee nemen in het schrijfproces. Dus ik maak iedere dag een video over de pagina die ik heb geschreven.

Over een jaar moeten er dus ongeveer 200 pagina’s en video’s zijn voor het nieuwe boek.

Tijdens de mastermind kwam Pieter van Osch (@pyotr) met de vraag of iemand zijn schrijfbuddy of eigenlijk accountability buddy wilde zijn. Hij wil ook al een tijd een boek schrijven maar er is te weinig druk. Hij wil met iemand afspreken dat het gaat gebeuren en dat ook opvolgen.

Aangezien ik ook weer een nieuw boek wil schrijven en mijn eigen planning graag wil vasthouden hebben we afsproken dat we elkaars schrijfbuddy zijn. Iedere week hebben we op hetzelfde tijdstip telefonisch contact over wat we gedaan hebben.

Eigenlijk heb ik nog een schrijfbuddy, of eigenlijk nog een paar, dat ben jij of jullie. De lezer van deze site. Je kunt de ontwikkelingen van het boek volgen via de video’s op YouTube en hier zal ik er ook regelmatig over vertellen.

Tot mijn spijt moet ik erkennen dat het schema de afgelopen week nog niet helemaal is gelukt. Ik heb nu twee A4′s en dus 2 video’s. Positief: Het begin is er.

Zojuist geschreven en opgenomen:

Dag 2: Bert is jaloers

Volg het verhaal en abonneer op mijn kanaal op YouTube er is ook een afspeellijst #boek2012

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Een boek klaar en start aan volgende boek #boek2012

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

office centre failliet
Algemeen
Doorstart Office Centre na faillissement mislukt

De vestigingen van Office Centre sluiten helaas hun deuren. De poging om het bedrijf een doorstart te geven na het faillissement (in maart 2022) is mislukt. In maart 2022 werd nog gemeld dat verschillende partijen zich bij de curator hadden gemeld vanwege interesse in een overname. Diverse vestigingen van de …

Allekabels gehackt
Algemeen
1
Webwinkel Allekabels had de wachtwoorden van oude klanten niet versleuteld?

Het bedrijf Allekabels is op 23 augustus 2020 slachtoffer geworden van een hack door cybercriminelen (vermoedelijk door Chippy1337). Allekabels heeft privé- / zakelijke gegevens en wachtwoorden gelekt / laten hacken van 2,6 miljoen klanten / Nederlanders. Deze database met gestolen klantdetails werd al eind januari 2021 te koop aangeboden op …

Algemeen
Review NIMA Marketing Day 2019

Via een prijsvraag op Linkedin (gerelateerd aan de presentatie van Ronald van Zetten, Vroom & Dreesman) werd een gratis toegangskaart (t.w.v. ongeveer 350 euro) voor NIMA Marketing Day 2019 aangeboden. Ik had het juiste antwoord op deze prijsvraag en mocht dus gratis naar dit bekende marketing evenement. Ik win zelden …

Shares