Een boek klaar en start aan volgende boek #boek2012

Het boek waar ik de afgelopen maanden aan geschreven heb, Kies je doelgroep, is klaar. Tenminste hoofdstuk 1 tot en met 5 ligt bij de uitgever. In spanning wacht ik af wat de uitgever er van vindt…

Het boek is anders dan mijn eerste boek Laat de klant naar jou komen. Het is veel meer verhalend geschreven. Dat kun je al proeven in de proloog Kiezen is goed.

Kies je doelgroep coverTijdens de ‘zomer’ van 2011 schreef ik aan dit boek. Doordat mijn eigen planning helemaal in het honderd liep en er allerlei dingen ‘belangrijker’ waren dan het schrijven kwam het er de maanden daarvoor maar niet van. Dus moest ik in 2 maanden bijna het volledige boek schrijven.

Het was een hele bevalling en is nog niet helemaal klaar want ik moet nog een aantal kleine dingen doen. Er moeten nog een bronnen overzicht komen en ik wil nog wat reacties van andere ondernemers verwerken in het boek. Deze moet ik nog uitzoeken en verzamelen. De kern is klaar.

Andere werkwijze nieuw boek

Tijdens de voorbereiding van Mastermind dag heb ik een planning in elkaar gezet voor de komende anderhalf jaar. Daarin heb ik natuurlijk ook mijn volgende boek gezet.

Een ding moet nu wel anders. Niet weer alles op het laatste moment. Dat deadline werken is niet fijn. Er moet te veel voor wijken in de periode dat ik dan echt moet schrijven.

Vandaar kwam ik op het idee om iedere dag, vijf dagen per week, een pagina te schrijven. Eén pagina maar. Daarnaast wil ik jou als lezer mee nemen in het schrijfproces. Dus ik maak iedere dag een video over de pagina die ik heb geschreven.

Over een jaar moeten er dus ongeveer 200 pagina’s en video’s zijn voor het nieuwe boek.

Tijdens de mastermind kwam Pieter van Osch (@pyotr) met de vraag of iemand zijn schrijfbuddy of eigenlijk accountability buddy wilde zijn. Hij wil ook al een tijd een boek schrijven maar er is te weinig druk. Hij wil met iemand afspreken dat het gaat gebeuren en dat ook opvolgen.

Aangezien ik ook weer een nieuw boek wil schrijven en mijn eigen planning graag wil vasthouden hebben we afsproken dat we elkaars schrijfbuddy zijn. Iedere week hebben we op hetzelfde tijdstip telefonisch contact over wat we gedaan hebben.

Eigenlijk heb ik nog een schrijfbuddy, of eigenlijk nog een paar, dat ben jij of jullie. De lezer van deze site. Je kunt de ontwikkelingen van het boek volgen via de video’s op YouTube en hier zal ik er ook regelmatig over vertellen.

Tot mijn spijt moet ik erkennen dat het schema de afgelopen week nog niet helemaal is gelukt. Ik heb nu twee A4′s en dus 2 video’s. Positief: Het begin is er.

Zojuist geschreven en opgenomen:

Dag 2: Bert is jaloers

Volg het verhaal en abonneer op mijn kanaal op YouTube er is ook een afspeellijst #boek2012

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Een boek klaar en start aan volgende boek #boek2012

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AI tekst detectie tools
Algemeen
Tools voor detectie door AI geschreven teksten

Veel mensen zijn inmiddels op de hoogte van ChatGPT en wat daarmee mogelijk is. Zodoende is het bekend dat Artificial Intelligence onder ons is en ons daadwerkelijk kan helpen. Met ChatGPT gaat het om het eenvoudig laten genereren van teksten. Maar er zijn ook andere AI toepassingen zoals het genereren …

emerce mailing loading probleem
Algemeen
Emerce mailing heeft een vreemd loading probleem

Ik ontvang al een tijdje de mailings van Emerce. Een mooie organisatie en vaak staan er interessante onderwerpen in de mailing die ze versturen. Maar nu gaat het al meer dan een week goed mis. De Emerce mailing laat Loading zien binnen de e-mail in plaats van de leesbare tekst …

office centre failliet
Algemeen
Doorstart Office Centre na faillissement mislukt

De vestigingen van Office Centre sluiten helaas hun deuren. De poging om het bedrijf een doorstart te geven na het faillissement (in maart 2022) is mislukt. In maart 2022 werd nog gemeld dat verschillende partijen zich bij de curator hadden gemeld vanwege interesse in een overname. Diverse vestigingen van de …

Shares