Emerce mailing heeft een vreemd loading probleem

emerce mailing loading probleem
Algemeen

Ik ontvang al een tijdje de mailings van Emerce. Een mooie organisatie en vaak staan er interessante onderwerpen in de mailing die ze versturen. Maar nu gaat het al meer dan een week goed mis. De Emerce mailing laat Loading zien binnen de e-mail in plaats van de leesbare tekst en afbeeldingen die je zou moeten zien. Meerdere berichten tonen op diverse plaatsen in het mailtje de tekst “Loading”. En zelfs het onderwerp van de meest recente nieuwsbrief is loading. Wat is er aan de hand? Heb jij dat ook (laat even weten via een reactie)? Wat is het probleem waar de berichten van Emerce mee te maken hebben?

Emerce mailing toont alleen loadingZoals je kunt zien in de afbeelding links, de nieuwsbrief is eigenlijk leeg. Alleen het logo is te zien, dat het gaat om de versie van 30 november en de gehele footer (zwart) lijkt correct te werken. Alle content is verder gewoon verdwenen. Of dit een probleem is voor bijvoorbeeld alleen gebruikers van Outlook? Of alleen voor Windows gebruikers? Dat is onbekend. Ik zie deze loading-mail in Outlook en ook in mijn Gmail account.

Copernica e-mailmarketingsoftware

Zo te zien maakt Emerce gebruik van de e-mailmarketingsoftware van Copernica. Dit is een bekende speler in de mailing-verstuur-branche. Daarnaast gaat het vermoedelijk om een geautomatiseerde mailing. We hoeven ons dus geen zorgen te maken om een content maker die zijn of haar woeste arbeid ziet verdwijnen in een technisch mankement van de mailing software. Ik denk dat deze nieuwsbrieven werken op basis van een RSS feed en hiermee de inhoud van het bericht automatisch samenstelt. Op de website van Copernica is ook te lezen: “Met Copernica voeg je gemakkelijk een RSS of Atom feed toe aan je marketingcampagnes.”.

RSS Feed

Een RSS-feed is een soort webfeed die regelmatig wordt bijgewerkt met nieuwe inhoud van de website. Het wordt gebruikt door websites, blogs en andere online platforms om hun inhoud met abonnees te delen. De volledige naam van RSS staat voor Really Simple Syndication. Wordt er nieuwe content op een website geplaatst dan komt dat bijvoorbeeld automatisch ook in de RSS feed te staan. RSS-feeds zijn opgemaakt als XML-documenten, die de laatste updates van een website of blog bevatten. Deze feeds kun je bijvoorbeeld gebruiken om deze content op een andere website te delen. Dit is bijvoorbeeld te zien op seofeeds.nl.

RSS Feed naar mailing

Het automatiseren van een mailing (zoals die van Emerce) via RSS-feeds is een geweldige manier om zeer eenvoudig contentberichten naar jouw abonnees te sturen. Met deze technologie kan de mailingsoftware inhoud uit een RSS-feed halen en vervolgens automatisch e-mailcampagnes maken op basis van deze inhoud. Dit helpt tijd te besparen doordat het niet meer nodig is om elke e-mailcampagne handmatig te maken. Bovendien kun je bij een optimaal gebruik van RSS-feeds geautomatiseerd specifieke berichten verzenden op basis van de interesses van jouw abonnees. Mooie techniek dus. Het moet dan alleen wel goed werken en geen Loading Loading Loading tonen aan de ontvangers.

Rondom de Black Friday dagen ontving ik een half werkende mail, zie hieronder. Dus ik kon één bericht lezen en daaronder helaas ook weer ontbrekende titels, teksten en afbeeldingen.

Black friday mailing

Emerce heeft alleen aangegeven druk bezig te zijn om dit probleem op te lossen. Maar ik vermoed dat ze bij Copernica druk bezig zijn met dit probleem. Mogelijk hebben ook andere klanten hier last van? Ontvang jij mailings met daarin alleen de tekst “Loading” of “Laden”? Laat even weten in het comments hieronder.

 

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AI tekst detectie tools
Algemeen
Tools voor detectie door AI geschreven teksten

Veel mensen zijn inmiddels op de hoogte van ChatGPT en wat daarmee mogelijk is. Zodoende is het bekend dat Artificial Intelligence onder ons is en ons daadwerkelijk kan helpen. Met ChatGPT gaat het om het eenvoudig laten genereren van teksten. Maar er zijn ook andere AI toepassingen zoals het genereren …

zoeken naar grote afbeeldingen website
Webdesign
Zoek en fix de zwaargewichten: grote afbeeldingen op jouw website lokaliseren

Ten behoeve van SEO en om te voorkomen dat gebruikers gefrustreerd raken, is het verstandig om te zorgen dat je een snel ladende website hebt. Eén van de belangrijkste oorzaken van trages websites en lange laadtijden zijn (te) grote afbeeldingen. Dus de bestanden van de afbeeldingen zijn groot (veel kilobytes) …

office centre failliet
Algemeen
Doorstart Office Centre na faillissement mislukt

De vestigingen van Office Centre sluiten helaas hun deuren. De poging om het bedrijf een doorstart te geven na het faillissement (in maart 2022) is mislukt. In maart 2022 werd nog gemeld dat verschillende partijen zich bij de curator hadden gemeld vanwege interesse in een overname. Diverse vestigingen van de …

Shares