Ferry van den Broek van SPOOR Communicatie de 4.001ste abonnee

Iets meer dan 4 maanden nadat we de 2.000 abonnees waren gepasseerd, hadden we 24 februari de 3.000+ abonnees bereikt. Nu opnieuw 1.000 abonnees erbij, in iets minder dan 4 maanden. Mijn doelstelling van 5.000 abonnees in 2011 begint steeds meer vorm te krijgen.

Afgelopen maandag was het dan zo ver. Nadat ik zondag in spanning heb zitten staren naar de 3.999, bevestigde maandag de 4.000ste abonnee zijn abonnement op de nieuwsbrief van ErnoHannink.nl. Daarop stuurde ik een mail met de vraag of ik aandacht aan hem en zijn bedrijf mocht schenken. Kort daarop de volgende reactie : “Dank voor het aanbod. We hebben echter geen belangstelling voor een artikel op ErnoHannink.nl”

Vandaar nu de 4.001ste abonnee :0)

SPOOR Communicatie

SPOOR CommunicatieDat is dus Ferry van den Broek (@ferryvdbroek) en zijn bedrijf SPOOR Communicatie.
Via de mail stelde ik Ferry enkele vragen.

Wie ben je?
Ik ben Ferry van den Broek, 23 jaar, en ik kom uit Eindhoven. In maart 2011 heb ik SPOOR Communicatie opgericht, een communicatiebureau dat zich richt op social media.

V: Wat doe je?
A: Vanuit SPOOR Communicatie geven we workshops. Deze workshops worden op basis van wensen van de klant gemaakt. Het kan dus een workshop introductie in social media zijn, verdieping in LinkedIn of kansen en bedreigingen van Twitter. Dit zijn slechts voorbeelden.

Naast de workshops geeft SPOOR Communicatie ook advies aan bedrijven hoe zij het beste om kunnen gaan met social media. Moet een bedrijf wel gaan twitteren en zo ja, hoe dan? En voor Twitter kun je elk platform invullen. Maar we geven ook advies over interne social media, en dan gaat het om het maken van een social media code.

De derde dienst die SPOOR Communicatie aanbiedt, is community managing. Wij houden in de gaten wat de mensen over een product, bedrijf of dienst zegt, monitoren dit en reageren hier op namens het bedrijf. Dit doen wij ook specifiek voor evenementen.

V: Hoe lang ben je al ondernemer?
A: Ik ben sinds maart 2011 ondernemer.

A: Waarvoor gebruik je internet?
V: Ik gebruik internet als informatiebron maar steeds meer ook als communicatiemiddel.

V: Waarvoor gebruik jij real time communicatie?
A: Ik gebruik real time communicatie om in contact te komen met mogelijke klanten. Het mooie ervan is dat je met de mensen in contact komt. B2B bestaat mijns inziens niet en heeft ook nooit bestaan.

Ik gebruik de verschillende platforms op elk een eigen manier waarbij Facebook mijn online foto album is en voor vrienden en Twitter een medium is die ik voor van alles gebruik. LinkedIn gebruik ik om mijn netwerk te onderhouden en om in groepen te laten zien dat ik specifieke kennis heb en die graag wil inzetten.

V: Krijg je al veel klanten via internet?
A: Mijn website is deze week af en dan ga ik er vol mee aan de slag. De meeste klanten zijn tot nu toe via mijn netwerk gekomen maar een aantal balletjes zijn gaan rollen door het gebruik van social media.

V: Hoe belangrijk is internet voor jou?
Ferry van den BroekA: Voor mij het heel belangrijk. Ik, en velen met mij, kunnen niet meer zonder internet. Als ik (on)tevreden ben over een product, dienst of bedrijf, wil ik dat meteen laten weten. Bijvoorbeeld Twitter geeft mij die kans. Niet alleen voor mij zou internet belangrijk moeten zijn maar voor iedereen. Internet/social media heeft er voor gezorgd dat de communicatie fundamenteel veranderd is. Social media is geen hype en daarom is het belangrijk hier snel op in te springen!

V: Wat doe je nog meer op het web naast de website?
A: Veel gebruik maken van LinkedIn en Twitter. Als de website klaar is, ga ik de Twitter van SPOOR Communicatie veel gebruiken. Ik wil mensen op de hoogte houden van ontwikkelingen en daarnaast is Twitter een makkelijke en goedkope manier om mensen in contact te brengen met SPOOR Communicatie of ze door te geleiden naar mijn website.

V: Waarom ben je geabonneerd op de nieuwsbrief?
A: Ik zag een tweet voorbij komen die ik interessant vond. Aangezien ik net ben begonnen met mijn bedrijf hoop ik tips te krijgen vanuit de nieuwsbrief en ook de ervaringen van collega ondernemers te horen. Die zijn namelijk belangrijker voor me.

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Ferry van den Broek van SPOOR Communicatie de 4.001ste abonnee

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Allekabels gehackt
Algemeen
Webwinkel Allekabels had de wachtwoorden van oude klanten niet versleuteld?

Het bedrijf Allekabels is op 23 augustus 2020 slachtoffer geworden van een hack door cybercriminelen (vermoedelijk door Chippy1337). Allekabels heeft privé- / zakelijke gegevens en wachtwoorden gelekt / laten hacken van 2,6 miljoen klanten / Nederlanders. Deze database met gestolen klantdetails werd al eind januari 2021 te koop aangeboden op …

Algemeen
Review NIMA Marketing Day 2019

Via een prijsvraag op Linkedin (gerelateerd aan de presentatie van Ronald van Zetten, Vroom & Dreesman) werd een gratis toegangskaart (t.w.v. ongeveer 350 euro) voor NIMA Marketing Day 2019 aangeboden. Ik had het juiste antwoord op deze prijsvraag en mocht dus gratis naar dit bekende marketing evenement. Ik win zelden …

avg nieuwsbrief
Algemeen
1
Voorbeeld teksten AVG en GDPR nieuwe toestemming nieuwsbrief

Op 25 mei zal de nieuwe AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) / GDPR (General Data Protection Regulation) van toepassing zijn. Een belangrijke aanpassing is de wijze van vastleggen van de toestemming voor het sturen van nieuwsbrieven / bijhouden van mailinglijsten: toestemming mag niet standaard aangevinkt staan, actieve handeling is nodig, alleen …

Shares