Mix Ondernemerschap en Gezin

Staat je gezin nog op de eerste plaats als je dagen maakt van 19 uur? Gary Vaynerchuk een hard werkende ondernemer vindt van wel.

Zijn dagen beginnen om 6.00u met basketbal en eindigen vaak rond 24.00 na de laatste afspraak met een (potentiële) klant is afgerond.

ondernemerschap gezin mix

Dit staat in zijn Twitter profiel @garyvee:

Family 1st! but after that, Businessman. CEO of @vaynermedia. Host of #AskGaryVee show and a dude who Loves the Hustle, @Winelibrary & the @NYJets

Dan krijgt Gary de vraag van @ryan_bilello in de #Ask GaryVee Show – aflevering 108.

“How can you claim “Family 1st” but work 19hrs a day? How can you be a good dad/hubby & rarely be home? #selfawareness #AskGaryVee”

Family 1st!

Ik volg Gary al een aantal jaren vol bewondering voor zijn ondernemerschap, energie en actie. Al meerdere keren had ik ook die vraag over zijn leven. Hoe kun je zeggen dat je gezin op de eerste plek komt als je zoveel uren maakt?

In deze aflevering (zie onderstaande video) reageert Gary Vaynerchuk op deze vraag. Zijn reactie zette me aan het denken.

Het gaat over het beeld dat we van iemand krijgen door wat zij/hij online deelt. Hier kwam ik op doordat ik werk aan een artikel over succesvol door helemaal jezelf zijn.

Tijd en 100% aandacht voor je gezin

Iedereen doet het op zijn eigen manier. Gary doet dit door zich te concentreren op zijn bedrijf door de week en in het weekend er volledig voor zijn gezin te zijn.

Verder heeft hij het over de vakanties met zijn gezin waar hij er 100% is. Gemiddeld 6 weken per jaar, dat is meer dan gemiddeld in de VS. Voor bijzondere gebeurtenissen van de kinderen op school maakt hij ook ruimte. En hij geeft aan dat het met het ouder worden van de kinderen dit waarschijnlijk meer zal verschuiven, zoals ‘s avonds samen eten.

Dat Gary de beelden met zijn gezin bewust niet deelt in de social media zoals hij verder zijn werkleven online wel deelt, wil natuurlijk niet zeggen dat hij daar geen aandacht voor heeft.

Voor mij geldt dat ik graag vanuit huis werk zodat ik mijn kinderen zie wanneer zij ook thuis zijn. De leeftijd van je kinderen en je gezinssituatie heeft een behoorlijk effect op hoe je dit inricht. Bij mijzelf zie ik verschuivingen in de afgelopen jaren. Nog een paar jaar en dan zijn ze beide het huis uit, studeren. Dan verwacht ik weer een verschuiving op dit gebied.

Wie zijn wij (Ryan en ik) om Gary te beoordelen (veroordelen) op het deel wat we van hem online zien. Wanneer ben je een goede ouder? Dat weet je nooit zeker.

Zolang je maar bewuste keuzes maakt in overleg met je partner. Samen besluiten neemt over hoe je dit organiseert.

Er is bijna nooit een balans. Daarom heb ik het ook niet meer over een werk/prive balans maar over een mix. Meng de tijd die je besteedt aan je bedrijf met de tijd voor je gezin.

Kinderen raken gewend aan de manier hoe ik, jij en Gary de zaken organiseren. Het voordeel is dat je als ondernemer zelf je leven kunt indelen. Het is jouw keizerrijk. Jij bepaalt.

Jij kunt je werk zo indelen dat je ‘s avonds samen eet of ‘s ochtends. Dat je er altijd bent of juist op de momenten die er toe doen. Dat je naar een voorstelling gaat. Bij de 10-minuten gesprekken bent.

Zo lang je maar een bewuste keuze maakt hoe jij dit met je gezin organiseert. Je niet laat meeslepen door de waan van de dag en door prioriteiten van de klant. Jij bent de keizer (zie punt 10 in Eigenschappen voor een zelfstandige ondernemer).

De video van de Ask GaryVee Show aflevering 108 [start bij 10m15s]

 

Voel jij je ook keizer?

Voel jij die vrijheid? Deel het hieronder met me.

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Mix Ondernemerschap en Gezin

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shutterstock neemt envato over
Algemeen
Shutterstock neemt Envato over: Wat betekent dit voor Creatieven?

Envato heeft een definitieve overeenkomst gesloten om te worden overgenomen door Shutterstock. Deze overeenkomst wordt verwacht in het derde kwartaal van dit jaar afgerond te zijn. Envato heeft het vertrouwen in deze sterke strategische combinatie met Shutterstock. De diensten en ondersteuning die klanten gewend zijn die zal blijven bestaan, zo …

gevel Beeld en Geluid
Algemeen
Beeld en Geluid sluit vestiging in Den Haag

Vandaag (Woensdag 31 januari 2024) ontving ik het nieuws van Beeld & Geluid dat zij de vestiging aan de Zeestraat in Den Haag gaan sluiten. In dit gebouw zit (zat) het museum voor nieuws en journalistiek en er zijn (waren) diverse zalen beschikbaar voor zaalverhuur. Voorheen zat hier het Museum …

AI tekst detectie tools
Algemeen
Tools voor detectie door AI geschreven teksten

Veel mensen zijn inmiddels op de hoogte van ChatGPT en wat daarmee mogelijk is. Zodoende is het bekend dat Artificial Intelligence onder ons is en ons daadwerkelijk kan helpen. Met ChatGPT gaat het om het eenvoudig laten genereren van teksten. Maar er zijn ook andere AI toepassingen zoals het genereren …

Shares