Vaderdag, commercie en dankbaar zijn

Vaderdag het begin
Wikipedia zegt:

Vaderdag is in 1909 gestart door mevrouw Sonora Smart Dodd, in Amerika, waarbij zij haar vader wilde eren, William Jackson Smart, die weduwnaar was geworden, nadat zijn vrouw bij de geboorte van het zesde kind gestorven was. Toen zijn dochter volwassen geworden was, wilde ze de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader onder de aandacht brengen. Zij was hiervoor geïnspireerd door Anna Jarvis, die een Moederdag lanceerde.

De eerste Vaderdag vond plaats op 19 juni 1910, maar is in de VS pas een officieële feestdag sinds 1972. Sinds de jaren zestig wordt vaderdag ook in Nederland gevierd.

Commercie

Ondertussen zijn feestdagen als moederdag, vaderdag, Pasen kapstokken voor de commercie geworden. Winkels draaien 10 tot wel 40% meer omzet rondom deze periode.

Folders, spotjes op de radio, de reclameblokken op TV staan al weken bol van de ideeën voor vaderdag. Een elektronicaketen laat zelfs zien hoe ze slim omgaan met de bezwaren om toch maar een duurder kado te kopen voor vaderdag, euh het gezin.

Ik wordt er gek van.
De oorspronkelijk gedachte van vaderdag ontbreekt hier.
Zo, dat moest er even uit.

Dankbaar zijn

Het gaat er toch vooral om dat je dankbaar bent voor wat je vader voor je betekent en dat laat je zien. Dankbaar ben je natuurlijk veel vaker, maar het komt er vaak niet van om dat ook te laten zien.

Bijna dagelijks volg ik de tip uit Today we are Rich, iedere ochtend ben ik 2 mensen dankbaar voor de dag ervoor en 1 alvast voor vandaag. Hierdoor wordt tonen van dankbaarheid steeds eenvoudiger merk ik.

Dankbaar zijn is een gevoel. Het mooiste is natuurlijk dat de ander die je dankbaar bent dat gevoel ook kan ervaren.

Cadeaus

Dankbaar zijn is nooit in geld uit te drukken. Maken duurdere cadeaus beter duidelijk dat je dankbaar bent?
Of ben je bang wat anderen er van denken als jouw cadeau goedkoper is dan de andere?

De meest eenvoudige cadeaus die persoonlijk zijn, een gebaar, laten een diepere herinnering na dan een duur(der) gekocht cadeau.

Het liefst zou ik vandaag een mooi zelfgemaakt cadeau ontvangen van onze kinderen. Vaderdagcadeaus die op school zijn gemaakt, van andere jaren hangen hier in mijn werkkamer. Ik geniet er van, nog steeds.

Vandaag

Heb je al een mooi cadeau gekocht voor vaderdag? Goed natuurlijk maar laat ook zien dat je echt dankbaar bent vandaag. Bedenk wat je vader voor je heeft betekent in je leven. Beleef de mooie momenten opnieuw in gedachten, elk detail, de omgeving, welke kleren had je aan, wie waren er, en bedenk welke rol je vader daarin gespeeld heeft.

Geniet van de momenten met je vader en deel ze vandaag met je vader.

Ik ben benieuwd wat ik vandaag krijg van onze kinderen. Ik hoop vooral op knuffels en een beetje dankbaarheid.

Als ik naar mijn vader ga vandaag, neem ik wat kleins mee, iets zelf gemaakt voor in de tuin en vooral dankbaarheid.
Natuurlijk gaan we ook nog naar mijn schoonmoeder, nog steeds zijn we dankbaar voor wat mijn schoonvader voor ons heeft betekent.

Veel plezier vandaag en geniet als je vader bent. Vandaag ben je even geen ondernemer, maar vooral vader.

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Vaderdag, commercie en dankbaar zijn

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

office centre failliet
Algemeen
Doorstart Office Centre na faillissement mislukt

De vestigingen van Office Centre sluiten helaas hun deuren. De poging om het bedrijf een doorstart te geven na het faillissement (in maart 2022) is mislukt. In maart 2022 werd nog gemeld dat verschillende partijen zich bij de curator hadden gemeld vanwege interesse in een overname. Diverse vestigingen van de …

Allekabels gehackt
Algemeen
1
Webwinkel Allekabels had de wachtwoorden van oude klanten niet versleuteld?

Het bedrijf Allekabels is op 23 augustus 2020 slachtoffer geworden van een hack door cybercriminelen (vermoedelijk door Chippy1337). Allekabels heeft privé- / zakelijke gegevens en wachtwoorden gelekt / laten hacken van 2,6 miljoen klanten / Nederlanders. Deze database met gestolen klantdetails werd al eind januari 2021 te koop aangeboden op …

Algemeen
Review NIMA Marketing Day 2019

Via een prijsvraag op Linkedin (gerelateerd aan de presentatie van Ronald van Zetten, Vroom & Dreesman) werd een gratis toegangskaart (t.w.v. ongeveer 350 euro) voor NIMA Marketing Day 2019 aangeboden. Ik had het juiste antwoord op deze prijsvraag en mocht dus gratis naar dit bekende marketing evenement. Ik win zelden …

Shares