Ziek zijn = geen inkomen

Vorige week is heel anders gelopen dan ik gepland had. Na de start van een eenvoudige verkoudheid kreeg ik last van migraine.

Dat betekent voor mij dat ik nog nauwelijks iets doe. Helder denken, bijvoorbeeld met een klant mee te denken of een artikel schrijven, zit er niet in.

Een e-mail versturen naar mijn lijst met een leuk onderwerp gebeurt dus ook niet.

Waarom eigenlijk niet?
Omdat ik alles zelf doe. Ik ben mijn bedrijf. Lange tijd was ik hier trots op. Steeds meer realiseer ik me de nadelen hiervan.

Pieter uit mijn mastermind heeft er al meerdere keren over verteld. Net als andere ondernemers die ik online volg als Chris Ducker, James Schramko en meer. Bouw een team.

Afgelopen week zei Marieke het nog tijdens het interview voor de nieuwe podcast, “Huur zo snel mogelijk een VA in.”

Een paar inzichten die ik de afgelopen weken had:

 • Stop met focus op maandelijks inkomen. Het voelt als loon en als werknemer van mijn eigen bedrijf. Dat is niet de vrijheid die ik zoek.
 • Ziek zijn = geen inkomen. Dit moet veranderen. Bouwen aan een team die er voor zorgen dat alles loopt, ook als ik er niet ben.
 • Abonnement is ‘automatisch’ maandelijks inkomen. Een redelijk stabiele en veilige vorm van inkomen onafhankelijk van wanneer ik werk.
 • Focus op behoud van klanten in plaats van telkens werven van nieuwe klanten. Houd contact, help ze, beantwoord vragen, leer, biedt aan wat hun probleem oplost.

Inzichten waarmee ik al aan het werk ben.

 1. Niet voor niets de focus op The Vault en de verandering naar de Verdubbelaars Academie.
 2. De nieuwe podcast die voor continue aandacht zorgt voor de Academie. De academie waar je lid van bent en in abonnement vorm (per maand of per jaar).
 3. Aandacht houden voor de bestaande klant. Dagelijks artikelen schrijven en wekelijks een email met update.
 4. Relatiesysteem waar ik nu mee werk. Contact onderhouden met A en B relaties.

 

A. Van lanceringen naar continue aandacht

Van aandacht explosies naar continue aandacht

B. Van verschillende producten naar één product

Veel verschillende producten op mijn Power Platform met allemaal verkooppagina’s. Voor iedere lancering of herlancering moet de verkooppagina worden gemaakt of vernieuwd.

Telkens weer e-mails schrijven rondom de lancering. E-mails die de lezers verder helpen, ook als ze niet meedoen. En e-mails als herinnering wanneer we beginnen.

C. Van één keer naar abonnement

Een workshop, training of ander product zijn eenmalige bestellingen van de klant. Ze besluit mee te doen, betaald en neemt het product af.

Telkens weer moet je nieuwe producten voor deze klanten bedenken of nieuwe klanten werven voor dit product.

Wat als we de frequentie van de betalingen kunnen verhogen? Niet één keer, maar meerdere keren.

D. Van alleen doen naar team

Werkzaamheden die ik al uitbesteed:

 • bewerken van de interviews voor de podcast en online zetten
 • artikel maken bij iedere aflevering van de podcast
 • afbeelding bij ieder artikel
 • artikelen op spelling controleren
 • ontwerp van elementen op de website

 

E. Van zelfstandige naar ondernemer

Nadat ik een aantal ondernemers sprak over het opzetten van de podcast kwam ik met een oplossing. Een product waarmee je zorgeloos jouw podcast maakt. Dit product heb ik de afgelopen dagen uitgewerkt en voorsteld aan twee ondernemers die willen beginnen aan een podcast.

Wil jij ook een podcast starten en niet al dat werk zelf doen? Stuur me dan een e-mail.

 

 

 

 

 

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Ziek zijn = geen inkomen

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Allekabels gehackt
Algemeen
Webwinkel Allekabels had de wachtwoorden van oude klanten niet versleuteld?

Het bedrijf Allekabels is op 23 augustus 2020 slachtoffer geworden van een hack door cybercriminelen (vermoedelijk door Chippy1337). Allekabels heeft privé- / zakelijke gegevens en wachtwoorden gelekt / laten hacken van 2,6 miljoen klanten / Nederlanders. Deze database met gestolen klantdetails werd al eind januari 2021 te koop aangeboden op …

Algemeen
Review NIMA Marketing Day 2019

Via een prijsvraag op Linkedin (gerelateerd aan de presentatie van Ronald van Zetten, Vroom & Dreesman) werd een gratis toegangskaart (t.w.v. ongeveer 350 euro) voor NIMA Marketing Day 2019 aangeboden. Ik had het juiste antwoord op deze prijsvraag en mocht dus gratis naar dit bekende marketing evenement. Ik win zelden …

avg nieuwsbrief
Algemeen
1
Voorbeeld teksten AVG en GDPR nieuwe toestemming nieuwsbrief

Op 25 mei zal de nieuwe AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) / GDPR (General Data Protection Regulation) van toepassing zijn. Een belangrijke aanpassing is de wijze van vastleggen van de toestemming voor het sturen van nieuwsbrieven / bijhouden van mailinglijsten: toestemming mag niet standaard aangevinkt staan, actieve handeling is nodig, alleen …

Shares