De kansen van video op internet

Fotografie

Het is de laatste tijd lekker druk in ‘videoland’. Veel ondernemers durven video’s te maken van zichzelf en plaatsen deze online. Gevonden worden dankzij (oude) YouTube video’s werkt nog steeds en je kunt ook live streamen vanaf je mobiel! Daarnaast kun je jouw video plaatsen op Facebook, instagram en ook op LinkedIn kun je video’s uploaden.

Tegenwoordig zie je op Facebook bijna alleen nog maar video’s voorbijkomen. Niet dat mensen geen andere soort content posten, maar Facebook ‘duwt’ video berichten (en vooral live video berichten) naar boven (algoritme).

Iedere week ontdek ik wel weer nieuwe video tools en toepassingen waarmee ondernemers super leuke video voordelen ervaren. En er zijn zoveel voorbeelden te noemen waarom video heter dan heet is en het zo goed WERKT. En toch zijn er zoveel ondernemers die nog kansen laten liggen op dit gebied.

5 dagen lang iedere dag een video gaat je helpen?

Vind je het vreselijk om je eigen video(’s) te zien? Dan wil ik je graag uitnodigen 5 dagen lang iedere dag een video op te nemen. En soms ook de opnames te gaan bekijken en zien. Dit kost je slechts 10 minuten per dag. Meer is er waarschijnlijk niet voor nodig om filmen als een leuke activiteit te gaan zien. Ja het is eng en spannend maar doe het gewoon. Ik garandeer je dat je daarna méér dan oké bent om jezelf terug te zien. Ik denk zelfs dat je plezier gaat krijgen in het opnemen. Hoe fijn is het dat je er geen moeite meer mee hebt om zichtbaar te zijn?

Doe het gewoon. Ga vanaf nu iedere dag een filmpje te maken met je camera / mobiel / webcam. Het maakt niet uit waarmee. Of waarover. Je mag het resultaat delen (met familie, vrienden, collega’s), maar dat hoeft niet. Je hoeft je dus niet druk te maken over welke camera je gebruikt of hoe je jouw video upload. En wat je gaat zeggen.Dat is voor latere zorg. En je gaat beleven dat het helemaal geen zorg hoeft te zijn.

Gerelateerde Posts:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fotografie
Heb jij een factuur ontvangen voor inbreuk op auteursrechten?

Je hoort het wel vaker, een eigenaar van een website ontvangt op een dag een factuur van duizenden euro’s vanwege het gebruik van één of meerdere foto’s op de website waarvoor niet is betaald. De fotograaf of een vertegenwoordiger van de fotograaf (zoals een advocaat of een incasso bureau) stuurt …

Fotografie
Youtube voor bedrijven – Pelpina Trip 2/3

Vandaag het gesprek met Pelpina Trip over Vloggen voor je bedrijf.     Pelpina is gespecialiseerd in videomarketing voor bedrijven en helpt met het inzetten van video voor je bedrijf. Ze is zelfstandig video adviseur & producer, spreker, en auteur gespecialiseerd in korte online video producties en (social) videomarketing. Pelpina staat …

Fotografie
Vloggen voor bedrijven – Pelpina Trip 1/3

Vandaag het gesprek met Pelpina Trip. Pelpina is zelfstandig video adviseur / producer, spreker, en auteur gespecialiseerd in korte online video producties en (social) videomarketing. Pelpina staat zowel voor als ook achter de camera en geeft videoworkshops-en sessies waarin ze mensen helpt met videostrategie en videoproducties. Gerelateerde Posts:Youtube voor bedrijven …