De kansen van video op internet

Fotografie en video

Het is de laatste tijd lekker druk in ‘videoland’. Veel ondernemers durven video’s te maken van zichzelf en plaatsen deze online. Gevonden worden dankzij (oude) YouTube video’s werkt nog steeds en je kunt ook live streamen vanaf je mobiel! Daarnaast kun je jouw video plaatsen op Facebook, instagram en ook op LinkedIn kun je video’s uploaden.

Tegenwoordig zie je op Facebook bijna alleen nog maar video’s voorbijkomen. Niet dat mensen geen andere soort content posten, maar Facebook ‘duwt’ video berichten (en vooral live video berichten) naar boven (algoritme).

Iedere week ontdek ik wel weer nieuwe video tools en toepassingen waarmee ondernemers super leuke video voordelen ervaren. En er zijn zoveel voorbeelden te noemen waarom video heter dan heet is en het zo goed WERKT. En toch zijn er zoveel ondernemers die nog kansen laten liggen op dit gebied.

5 dagen lang iedere dag een video gaat je helpen?

Vind je het vreselijk om je eigen video(’s) te zien? Dan wil ik je graag uitnodigen 5 dagen lang iedere dag een video op te nemen. En soms ook de opnames te gaan bekijken en zien. Dit kost je slechts 10 minuten per dag. Meer is er waarschijnlijk niet voor nodig om filmen als een leuke activiteit te gaan zien. Ja het is eng en spannend maar doe het gewoon. Ik garandeer je dat je daarna méér dan oké bent om jezelf terug te zien. Ik denk zelfs dat je plezier gaat krijgen in het opnemen. Hoe fijn is het dat je er geen moeite meer mee hebt om zichtbaar te zijn?

Doe het gewoon. Ga vanaf nu iedere dag een filmpje te maken met je camera / mobiel / webcam. Het maakt niet uit waarmee. Of waarover. Je mag het resultaat delen (met familie, vrienden, collega’s), maar dat hoeft niet. Je hoeft je dus niet druk te maken over welke camera je gebruikt of hoe je jouw video upload. En wat je gaat zeggen.Dat is voor latere zorg. En je gaat beleven dat het helemaal geen zorg hoeft te zijn.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ANP als monster claimt geld
Fotografie en video
1
1287 euro boete afzender ANP

Op 3 september ontving mijn bedrijf een schikkingsvoorstel van het ANP vanwege het onrechtmatig gebruik foto(’s) ANP. Het ging volgens ANP om een schadevergoeding vanwege het meerdere jaren zonder toestemming gebruiken van twee foto’s op een website waarvan de domeinnaam staat op naam van mijn bedrijf (tevens verzorgt mijn bedrijf …

draadloze microfoon kiezen
Fotografie en video
Draadloze microfoon voor online les

Vanwege de Corona crisis zijn wij allemaal gedwongen om alles online te doen. De populariteit van bijvoorbeeld Zoom en Microsoft Teams is enorm gestegen hierdoor. Daarnaast zitten zowel medewerkers als ondernemers nu bijna dagelijks online te vergaderen. Om deze reden zijn overal de webcams uitverkocht en is op sommige momenten …

Fotografie en video
Kosten van een stockvideo op diverse sites

Voor een klant moest ik een video advertentie maken en hiervoor wilde ik gebruik maken van een stockvideo. In dit geval ging het om een eenvoudige 3D rendered video die op meerdere stockphoto / stockvideo sites te vinden is. Dit was een mooie gelegenheid om de prijzen van deze stock …

Shares