Kerst reclames 2017

Inspiratie

Het is ook voor reclamebureau’s een heerlijke tijd, de kerstdagen. Grote en kleine merken / ondernemingen / bedrijven willen met de kerst een mooie boodschap combineren met een aanbieding of gewoon mensen herinneren dat ze er zijn. Reclame makers kunnen hun creativiteit ten volle benutten in de vorm van humor, nostalgie, medeleven, romantiek, gezelligheid en meer. Natuurlijk is voor het maken van reclamevideo’s veel budget nodig en zodoende zul je de slager of lokale supermarkt op de hoek niet op televisie terug zien. Hieronder de mooie kerst reclames van 2017.

Kerstreclame van Plus

Dit is één van de mooiere reclames dit jaar, van PLUS. We zien een dochter van gescheiden ouders. Zo te zien woont vader alleen en heeft moeder alweer een nieuwe relatie. De dochter heeft twee verblijfplaatsen, in het grote huis van mama en in de krappe flat / appartement van papa. Een mooi detail is het zielige kleine kerstboompje dat papa in zijn woonkamer heeft staan ten opzichte van de normale grotere boom bij mama thuis. Het ziet er naar uit dat papa een ietwat trieste kerst zal gaan beleven. Maar dochter heeft een leuk klein cadeautje voor papa en daarmee komt alles weer goed. De kracht van deze kerstreclame is de muziek die ze ervoor hebben gekozen. Het gaat om Cinematic Orchestra met de song That Home. Een zeer gevoelig mooi liedje dat de kijker al direct een weemoedig gevoel geeft.

Kerstreclame van AH

Natuurlijk kan Albert Heijn niet achterblijven met een mooie reclame bij de kerstfestiviteiten. Wie volgen in deze reclame een oudere man die zich klaar maakt om bij iemand op bezoek te gaan. Nét voordat hij aanbelt, bedenkt hij zich dat hij niets bij zich heeft om aan de gastvrouw te geven en dus loopt hij snel naar de AH in de buurt. Deze gaan eigenlijk sluiten maar ze laten hem nog naar binnen om iets lekkers te kopen. Daarna zien wij dat hij aanbelt en dat een lieve dame hem binnen laat. Een mooi detail is de close-up van de handen op het moment dat hij schrikt en zij even zijn hand vast pakt. Net als bij PLUS ook in deze reclame hele mooie muziek. Het gaat om ‘Make you Feel My Love’ oorspronkelijk uitgebracht door Bob Dylan en later ook door Adele. Echter in deze Albert Heijn reclame gebruiken ze een akoestische versie (door welke zangeres is op dit moment niet bekend).

https://www.youtube.com/watch?v=fqGE5q1VW3s

 

Kerstreclame van Jumbo

Al lange tijd volgen wij met Jumbo een gezin met familieman Bas (met Frank Lammers), zijn vrouw Lieke (Maike Meijer) en hun 3 kinderen (waaronder zoon gespeeld door Tim de Jonge). Voor deze kerst hebben ze een originele video gemaakt met een grote rol voor diverse schattige dieren. Bij het huisje waar het gezin verblijft zien we onder andere een prachtige vos, een uil, schattige eekhoorntjes en een lief egeltje. Deze dieren uit het bos zorgen voor de kerstversiering en papa Bas krijgt hiervoor de credits. De muziek onder deze reclame is “The Christmas Song” van Nat King Cole. En met dergelijke muziek zit natuurlijk iedereen in een nostalgische bui.

Kerstreclame van de Bijenkorf

Ook de Bijenkorf doet in 2017 mee met een sfeervolle kerst reclame voor iedereen die nu en straks op zoek is naar leuke cadeau’s. Het is geen tranentrekker zoals de reclame van AH en PLUS. En ook is er geen diepere boodschap. Maar het is knap gemaakt met mooi animatie / 3D werk.

Kerstreclame van John Lewis

Een grote winkelketen in Engeland, John Lewis, heeft een traditie om met kerst mooie reclames te maken. Ook dit jaar hebben ze een bijzondere reclame film gemaakt. Al moet ik zelf eerlijk bekennen dat ik hem niet helemaal begrijp.

Ik vond de kerst reclame van 2016 ook heel erg leuk, zie onder:
https://www.youtube.com/watch?v=sr6lr_VRsEo

Kerstreclame van Jan Linders

Hieronder de Jan Linders Kerstcommercial van 2017. Ik ben zelf niet bekend met de Supermarkten van Jan Linders. Maar zij hebben in totaal meer dan 58 vestigingen en het is daarmee dus een groot merk. De kerst reclame laat een gezellig gezin zien die samen lekker gaan eten. Aan het einde zit een leuke humoristische verassing. Leuke reclame maar het heeft niet helemaal het niveau van de films van AH, Jumbo en SUPER.

Kerstreclame van Sky Radio

In de reclame van Sky Radio zien we een kerstman die blijkbaar radio’s uitdeelt door deze rond te gooien of in je huis te toveren. Ook in deze video niet direct een kerstboodschap over vrede, lief zijn voor elkaar, samen zijn, genieten van gezelschap, etc. Maar de video bevat sneeuw, een kerstman, een leuke dame met dottige oorwarmers, een puppy en zelfs een open haard vuurtje. Ik krijg van deze reclame zin in de kerst, dus prima!

 

Oude kerst reclame van BOL

Inmiddels alweer een verouderde reclame. Maar hij is zo leuk dat ik hem toch nog een keer wil laten zien. Ze refereren in deze video naar het beroemde liedje Flappie van Yoep van ’t Hek.

En hier ook het liedje van Yoep:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

content marketing blog
Inspiratie
6 soorten content marketing

Wat is content marketing, welke vormen zijn er en hoe kun je het inzetten voor jouw bedrijf. Lees hieronder welke 6 soorten van contentmarketing er zijn en hoe je ze strategisch kunt toepassen. Content marketing Content marketing is een strategische vorm van marketing die er op is gericht om waardevolle, …

geen nieuwsbrief als naam gebruiken
Inspiratie
Een nieuwsbrief geen nieuwsbrief noemen – wat dan wel?

De digitale nieuwsbrief / mailing / newsletter / e-mailing is inmiddels al vele jaren oud. Het is een goedkope opvolger van de papieren versie van de nieuwsbrief. In het begin was het ook vrij eenvoudig om nieuwe aanmeldingen te krijgen voor jouw nieuwsbrief waarin je nieuwsfeiten en tips weg gaf. …

Inspiratie
Inspiratie vinden voor webdesign en web trends

Dit is een soort Web Design Tutorial. In de video worden tips gegeven hoe je inspiratie kunt vinden voor webdesigns die jij mogelijk moet maken. Wat zijn op dit moment de webdesign trends, welke thema’s zijn hot en welke stylen worden veel gebruikt. We zien in de video bijvoorbeeld dribble …

Shares