Webhostnow failliet – klanten gaan naar Carefree Hosting

webhostnow failliet
Webhosting

 

Op 16 april heeft Pepperfield B.V. (het moederbedrijf van Webhostnow) faillissement aangevraagd. Met andere woorden, einde voor het hostingbedrijf Webhostnow. Vanaf 8 mei heeft Carefree Hosting de diensten overgenomen voor alle klanten van Webhostnow en dus zijn deze  personen en bedrijven sindsdien klant van Carefree Hosting. Waarom Webhostnow failliet is gegaan dat is niet bekend. Op Trustpilot staan recente negatieve reviews maar mogelijk heeft dit te maken juist met de overname en het faillissement en dan is dat dus niet de reden.

Wie is Carefree Hosting?

carefree hosting logoVolgens eigen zeggen bestaat Carefree hosting uit een team van specialisten die al 14 jaar actief zijn op het gebied van webhosting, webdesign en online marketing. Op dit moment zijn voor “Carefree hosting” nog geen reviews te vinden, er is geen aparte website en er zijn (nog) geen vermeldingen op bijvoorbeeld Webhosters, Hostingvergelijker, Hostingwijzer, etc. Wel is er een informatieve pagina over de hostingdiensten geplaatst op de site van Carefree-marketing.nl. Hosting is dus een dienst die Carefree Marketing levert naast andere marketing diensten. Carefree hosting heeft nu dus ook de klanten van Webhostnow overgenomen. Om hoeveel klanten het gaat dat is onbekend. Volgens de nieuwe eigenaar zal alles blijven zoals het was qua voorwaarden en dienstverlening.

Wat verandert er voor klanten van Webhostnow?

In eerste instantie zal de nieuwe eigenaar zorgen dat alles blijft werken zoals het was. En daarom blijven de voorwaarden van Webhostnow geldig tot 31 mei 2023. Vanaf 1 juni zal Carefree Hosting alle domeinnamen en hostingpakketten migreren naar hun eigen platform (het is onbekend wat dit precies inhoudt). Helaas gaan klanten wel meer betalen voor de producten en diensten. De tarieven van Carefree Hosting zijn aanzienlijk hoger dan die van Webhostnow. Echter gelden voor Webhostnow-klanten gereduceerd tarieven en dat is zeer sympathiek. Hieronder de nieuwe en oude tarieven.

Nieuwe en oude tarieven per jaar

Bij een faillissement komt al snel het vermoeden dat er misschien iets mis was met het verdienmodel. Ook in dit geval kun je je afvragen of de prijzen van Webhostnow te laag waren? Het is daarom voor te stellen dat bij het voortzetten van de diensten iets aan de prijzen moet veranderen. Om die reden heeft Carefree Hosting de tarieven aangepast. Maar ze maken wel een gebaar naar de Webhostnow-klanten door ze speciale tarieven aan te bieden zodat dat de prijsverhoging nog enigszins meevalt.

Pakket Carefree tarieven Tarieven voor Webhostnow klanten
Facturatie per 6/12 mnd
Webhostnow tarieven
Basic (1 website)
Tot 1 database
20 GB opslag per database
512 MB werkgeheugen
1 CPU processor
€ 155,88  € 89,88  € 29,75
Advanced (max 3 websites)
Tot 3 databases
20 GB opslag per database
1 GB werkgeheugen
1CPU processor
€ 299,88  € 173,88  € 44,63
Business (max 5 websites)
Tot 5 databases
20 GB opslag per database
2 GB werkgeheugen
2PU processor
€ 419,88  € 269,99 ?
Enterprise  (max 10 websites)
Tot 10 databases
20 GB opslag per database
4 GB werkgeheugen
3CPU processor
€ 719,88  € 479,88 ?
Domein.nl € 20,00  € 7,99  € 5,37
Domein.com € 25,00  € 13,99  € 10,74
Domein.net onbekend onbekend € 12,40

Een prijsverhoging van 5,37 naar 7,99 euro voor de registratie en verlenging van een .NL domeinnaam is niet onredelijk. Het normale tarief van 20 euro exclusief BTW voor een NL domein vind ik wel extraam duur. Lees het andere blog op deze website als je wilt weten waar je goedkoop domeinnamen kunt registreren. En ook de prijs van 25 euro voor een .COM domeinnaam vind ik ook erg hoog. Maar gelukkig hoeven bestaande / oude klanten van Webhostnow deze hogere Carefree-hosting domeinregistratietarieven niet te betalen (voorlopig).

De prijsverhogingen van de hostingpakketten die zijn niet mis vind ik. Voor een basispakket (voor slechts 1 website) gaan Webhostnow klanten 302% meer betalen, drie keer zoveel. Dat zal even slikken zijn. En dit geldt ook voor de Advanced pakketten. Aan de andere kant, een website webhostingpakket vinden voor 30,- euro per jaar (het oude tarief) dat zal niet eenvoudig zijn. Dergelijke prijzen vind je tegenwoordig eigenlijk alleen bij bijvoorbeeld STRATO en CLOUD86. Kortom, ik begrijp dat Carefreehosting deze prijzen niet kon blijven aanbieden. Maar had het dan stapsgewijs steeds iets verhoogd en niet in één keer 300%.

Veel gestelde vragen

Kunnen webhostnow klanten hun pakket upgraden van bijvoorbeeld van BASIC upgraden naar ADVANCED? En wat gaan ze dan betalen?
Antwoord Carefree Marketing: (oud)Webhostklanten betalen altijd de meer gunstige webhostnow tarieven.

Blijven (oud) Webhostnow-klanten de gereduceerde tarieven betalen gedurende de komende jaren? Of moeten ook deze klanten na bijvoorbeeld 1 april 2024 de Carefree tarieven gaan betalen?
Antwoord Carefree Marketing: Webhostnow klanten blijven op het webhostnow tarief, mits jaarlijkse indexeringen omhoog gaan en onze leveranciers dat ook doen.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Webhosting
Ook in 2024 weer nieuwe prijsverhogingen hosting

Diverse hostingbedrijven hebben voor 2024 aangekondigd de prijzen wederom te gaan verhogen. De laatste tijd gaan de prijzen rap omhoog. Vorig jaar schreef ik bijvoorbeeld al over de prijsverhoging voor resellers bij Neostrada. En een artikel over de prijsverhogingen van hostingdiensten bij Vimexx. En helaas starten we in dit nieuwe …

resellerhosting prijzen omhoog
Webhosting
Resellers bij Neostrada gaan bijna 50% meer betalen

De prijsverhogingen vliegen ons nu echt om de oren. Online ondernemen wordt steeds duurder en de inkomsten staan onder druk. Neostrada heeft interessante hostingpakketten voor resellers (of ondernemers die gewoon meerdere websites zelf beheren). Maar vanaf 1 april 2023 gaan ook bij Neostrada de prijzen omhoog. En niet een klein …

prijzen ook bij Vimexx omhoog
Webhosting
Ook Vimexx verhoogt prijzen

Vandaag hebben de klanten van Vimexx een bericht ontvangen om mede te delen dat de prijzen “helaas” omhoog gaan. Vimexx geeft aan dat ze het lang hebben proberen tegen te houden. Maar volgens deze hostingprovider zijn ze nu toch genoodzaakt om hun verlengings-kosten vanaf 13-03-2023 met 25% te verhogen. Dat …

Shares