Online bewegende banner maken

Afbeeldingsresultaat voor bannersnack logo
Webtools

Er zijn natuurlijk diverse banners maken software oplossingen (Banner Design Studio, Banner Maker Pro, Gimp, Edraw Max Banner Design) en mobiele apps (o.a. Canva) beschikbaar. Echter het is tegenwoordig ook goed mogelijk om online een banner te ontwerpen en te maken. Er zijn heel veel online tools die geschikt zijn voor het design van statische en bewegende banners. Want het online maken van een statische (stilstaande) afbeelding in de bekende banner afmetingen is geen echte uitdaging meer. Maar wat veel mensen niet weten dat is dat je online ook bewegende banners kunt maken (animated gif / gif banner en movies). Hieronder een overzicht van diverse websites waarmee je online jouw banner kunt maken, stilstaand / bewegend / betaald en gratis. Ontbreekt toch nog een goede online applicatie, laat dit dan even weten onderaan dit artikel in een reactie.

Afbeeldingsresultaat voor bannersnack logo

Bannersnack.com
Bij bannersnack kun je hele leuke statische en dynamische (animatie) banners maken. De editor is eenvoudig in het gebruik en er zijn voldoende mogelijkheden / functies aanwezig. Je kunt met een blanco opzet beginnen en je kunt uit vele templates kiezen en deze vervolgens naar eigen smaak aanpassen. Er is een gratis probeer versie met watermerk en een limiet van 10 banners. Er is een STARTER versie beschikbaar echter (let op) deze bevat geen! animatie mogelijkheid. Voor animaties heb je de PRO of hogere versie nodig. De PRO versie kost 32 dollar per maand en is dan per maand opzegbaar of betaal 18 dollar per maand bij een jaarabonnement (216 dollar per jaar). Met de Pro versie kun je de door jou gemaakte banner downloaden in de statische formaten JPG, PNG en GIF. De geanimeerde banners kun je via embed code op jouw website plaatsen of downloaden in HTML5, AMP HTML, als MP4 video of als animated GIF.

Dit is één van de betere online banner tools op de markt voor deze prijs. Wel geven gebruikers aan dat de software soms last heeft van kleine bugs en dat de applicatie kan vastlopen. Het is dus verstandig om regelmatig jouw werk op te slaan zodat je niet overnieuw hoeft te beginnen.

Afbeeldingsresultaat voor onlymega.com

Onlymega.com
Deze animatie tool was voorheen bekend als html5maker (html5maker.com). Ook deze bannermaker is zeer uitgebreid en biedt diverse mogelijkheden voor de gebruiker om unieke banners te maken. Je kunt gebruik maken van diverse templates / bestaande banners om hiermee een eigen banner te bouwen. Je mag ook met een lege banner beginnen en alles helemaal from-scratch opzetten. Er zijn heel veel animatie-presets die je kunt toepassen op tekst en afbeeldingen. Om animatie gifs te kunnen downloaden heb je het Plus abonnement nodig en die kost $ 29.99 per maand (maandabonnement).

Afbeeldingsresultaat voor bannerboo.com

Bannerboo.com
Bij Bannerboo ligt de nadruk op het maken van HTML 5 banners maar je kunt ook exporteren naar animated gifs. Ook bij Bannerboo kun je een template kiezen voor het maken van een banner. Voor een maandabonnement betaal je slechts 14,99 dollar en heb je toegang tot alle mogelijkheden. Er is ook een gratis versie beschikbaar maar dan zit er in de banner een watermerk van Banner-Boo. Bannerboo is goedkoper dan Bannersnack maar biedt ook minder mogelijkheden.

Afbeeldingsresultaat voor bannernow.com

Bannernow.com
Bannernow is duidelijk van een ander niveau vergeleken met Bannerboo en Bannersnack. Maar Bannernow is niet alleen een banner design tool maar ook een banner publishing tool. Met de management functie kun je de banners plannen, statistieken bijhouden, A / B testen uitvoeren, samenwerken in teamverband, etc. Deze online oplossing biedt de gebruiker de mogelijkheid om op eenvoudige wijze meerdere formaat banners te creëren en ook op eenvoudige wijze in meerdere talen op te zetten. Daarnaast kun je live data integreren in de banners zodat deze de meest recente gegevens / data tonen (zie afbeelding hierboven). Vanaf 499 dollar per maand mag je deze mooie oplossing, inclusief tools voor plaatsing van de banners op de diverse adverteer netwerken, gebruiken binnen jouw organisatie.

bannerflow.com

Bannerflow.com
Ook Bannerflow bevindt zich in het topsegment qua banner / adverteer tools. De mogelijkheden die deze applicatie biedt die gaan veel verder dan alleen het designen van een banner. Helaas zijn de prijzen niet openbaar en die moet je aanvragen in geval van interesse.

Afbeeldingsresultaat voor flexitive.com

Flexitive.com
Dit is ook een hele mooie HTML 5 animatie tool. Naast banners kun je hier ook hele andere web animaties maken en als HTML5 opslaan. Helaas is het exporteren of opslaan als animated GIF niet mogelijk in deze tool. Prijs vanaf $19
per gebruiker per maand (jaarabonnement) of $24 per user per maand (maandabonnement).

Afbeeldingsresultaat voor animatron logo
Animatron.com/studio
Bij Animatron bieden ze 2 verschillende tools, een video editor en een animatie studio. Voor het maken van een banner moet je de studio gebruiken. Je kunt exporteren naar animated GIF maar dan slechts 30 seconden maximaal. De nadruk bij deze tool ligt op het maken van HTML 5 animaties. Met Animatron maak je ook op eenvoudige wijze promotie video’s en uitleg / explainer video’s. Je kunt voor 30 dollar per maand al aan de slag. Wil je ook banners maken voor externe bedrijven / klanten dan betaal je 60 dollar per maand voor een maandabonnement. Er is een beperkte gratis versie beschikbaar zodat je alles eerst rustig kunt uitproberen.

https://bannerwise.io/
Deze online banner tool is vergelijkbaar met bannernow.com qua mogelijkheden en doelgroep. Dit is meer dan alleen een online banner ontwerp tool. Naast banners ontwerpen / maken kun je hier ook alle campagnes beheren. Voor het Medium Agency pakket betaal je € 329 per maand (jaarabonnement).

https://icons8.com/animizer/
Dit is een gratis tool met hele diverse leuke effecten voor zowel afbeeldingen als ook voor de teksten. Echter het grote nadeel is dat de maximale breedte en hoogte 512 pixels mag zijn. Een banner van 160 x 600 kun je dus niet animeren op deze website. Heb je een kleinere banner, bijvoorbeeld 250 x 250 dan is dit eventueel een leuke online animatie tool.

http://www.webestools.com/banner-animated-maker-generator-gif-banners-free-online.html
Dit is wel één van de meest beperkte en simpele online banner makers. Er is maar één formaat banner die je hier kunt maken en dat is de 468 x 60 banner. Qua animatie tekst heb je 5 slides / 5 teksten die je achter elkaar kunt zetten. Je kunt wel een leuke achtergrond kiezen of jouw eigen achtergrond uploaden. Qua animatie zijn er verder geen mogelijkheden dan de 5 teksten achter elkaar in beeld laten komen. Maar heb je weinig eisen en wil je snel een bewegende banner? Dan is dit de gratis tool waar je mee aan de slag kunt gaan.

https://banner.fotor.com/
Hier kun je snel een leuke banner in elkaar zetten. Ze bieden echter geen mogelijkheden om een animated banner te maken, alleen statische banners. Fotor werkt echter wel heel eenvoudig en wanneer je een leuke template hebt gevonden dan is het een kwestie van afbeeldingen en teksten vervangen en je kunt met jouw banner aan de slag. Erg leuk is ook de preview optie waarbij je jouw banner te zien krijgt in een concept website met laptop. Dit voorbeeldscherm is ook erg handig wanneer je jouw ontworpen banner aan een klant wil sturen.

Afbeeldingsresultaat voor canva banners

https://www.canva.com/create/banners/
De grafische tool Canva is al goed bekend onder website beheerders omdat je gratis afbeeldingen kunt bewerken voor onder andere sociale media. Maar met Canva kun je ook banners ontwerpen en maken. Net zoals Fotor biedt Canva ook diverse kant en klare templates waarmee je nog sneller jouw banner creëert.

https://www.mybannermaker.com
Ook dit is een zeer beperkte banner maker. De mogelijkheden zijn zeer beperkt.

https://www.bannereasy.com/
Het leuke aan deze cloud banner applicatie is dat je gelijk aan de slag kunt gaan, zonder eerst te hoeven aanmelden / inloggen. Het gaat hier echter om een hele eenvoudige banner designer met slechts beperkte mogelijkheden. Het maken van animaties is niet mogelijk. Wil je eigen beelden / foto’s gebruiken dan moet je wel even inloggen. Maar deze bannertool is wel helemaal gratis.

Afbeeldingsresultaat voor adobe animate

https://www.adobe.com/products/animate.html
Deze hoort eigenlijk niet in het rijtje thuis omdat het niet gaat om een online tool maar om software die je eerst moet downloaden. Bij Adobe bieden ze oplossingen voor het maken van banners. Met Adobe Photoshop kun je bijvoorbeeld statische en animatie banners maken. De animatie mogelijkheden zijn beperkt (transform, opacity en position). Maar de grafische mogelijkheden zijn natuurlijk enorm. Maar Photoshop is niet geschikt voor het maken van HTML 5 animaties. Hiervoor moet je Adobe Animate inschakelen. Deze software is één van de beste keuzes voor het maken van complexe en uitgebreide animaties. Je kunt wel stellen dat Animate voor het maken van een banner een beetje overkill is. Maar mocht je interesse hebben in het maken van animatiefilms naast het maken van banners dan is Animate (Flash Pro) een goede keuze. Je kunt een maandabonnement nemen voor $31,49 dollar per maand en er is een gratis proefperiode mogelijk. Nogmaals, let op: het gaat hierbij wel om software die je moet downloaden.

https://loading.io/
Dit is geen online banner tool maar wel een tool waarmee je animated GIFS kunt maken. Met wat handigheid kun je deze gebruiken binnen de bewegende banner en zodoende toch een vermelding op deze pagina.

 

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generative AI in ecommerce speech Jurjen
Webtools
Generative AI in ecommerce

Tijdens het E-Commerce Live evenement 2023 van Emerce gaf Jurjen de Vries een keynote speech. Jurjen is een expert op het gebied van generative AI en e-Commerce. Tijdens deze speech vertelt hij over generative AI en hoe deze nieuwe techniek online bedrijven kan transformeren door bijvoorbeeld gepersonaliseerde en creatieve content …

zoeken naar grote afbeeldingen website
Webdesign
Zoek en fix de zwaargewichten: grote afbeeldingen op jouw website lokaliseren

Ten behoeve van SEO en om te voorkomen dat gebruikers gefrustreerd raken, is het verstandig om te zorgen dat je een snel ladende website hebt. Eén van de belangrijkste oorzaken van trages websites en lange laadtijden zijn (te) grote afbeeldingen. Dus de bestanden van de afbeeldingen zijn groot (veel kilobytes) …

emerce mailing loading probleem
Algemeen
Emerce mailing heeft een vreemd loading probleem

Ik ontvang al een tijdje de mailings van Emerce. Een mooie organisatie en vaak staan er interessante onderwerpen in de mailing die ze versturen. Maar nu gaat het al meer dan een week goed mis. De Emerce mailing laat Loading zien binnen de e-mail in plaats van de leesbare tekst …

Shares