Effect coronavirus op affiliate marketing

Geld verdienen

De wereldwijde pandemie van het Coronavirus dwingt vele ondernemers en bedrijven om hun affiliate campagnes tijdelijk of permanent stop te zetten. De gezondheidscrisis zorgt voor een grote financiële klap bij particulieren en ondernemers. Wat voor een effect heeft het Coronavirus op affiliate marketing? Zijn er misschien nog kansen? En wat doen de affiliate netwerken?

Daisycon haakt in op het positieve effect van het coronavirus. Zij schreven vandaag (16 maart) een artikel over het feit dat veel mensen de komende weken thuis zitten en hoe je hier op in kunt haken als uitgever / publisher. Er zijn een aantal campagnes die, volgens Daisycon, in deze tijd van strenge maatregelen juist goed kunnen scoren. Natuurlijk noemen ze hierbij als voorbeeld de toename in de consumptie van online media zoals streaming diensten (video, tv, film) en tijdschriften / boeken. Maar natuurlijk ook de medische branch is nu erg populair, met name de online drogisterijen. Ook geeft Daisycon aan dat er meer interesse is in beleggen. Naar de publishers toe is dit een sympathieke actie. Maar met een blog / website over vakantiereizen of lekker uit eten, zul je met een artikel over vitamine C (inclusief link naar online drogist affiliate) of over het aanmelden bij een online Broker niet veel omzet genereren. Verder meldt de website dat de medewerkers van alle Linehub labels (Affiliprint, Conversive, Daisycon en Sovendus) thuis werken en dat alles verder “business as usual” is.

Awin (voorheen Affiliate Window, Zanox, Affilinet) meldt dat alle medewerkers thuis werken. De gezondheid van de Awin medewerkers staat voorop en is gebleken dat ze effectief kunnen functioneren zonder op kantoor te hoeven zijn. Over de gevolgen van de dalende inkomsten van aangesloten affiliates worden geen berichten geplaatst. Maar met adverteerders zoals Viator (TripAdvisor), ANWB, Brussels Airlines, Jaarbeurs, Emirates, Belvilla, Duinrell, Bajabikes, Eithad Airways en The Dungeons is het onmogelijk dat uitgevers geen last hebben van teruglopende inkomsten. Adverteerders hebben nog niet, zover ik kan zien, hun campagnes stop gezet. Dit gebeurt wel op radio en televisie.

Ook bij Tradetracker zijn er veel adverteerders aangesloten die het op dit moment extra zwaar hebben. Denk daarbij aan Airportdeal, Travelworld, Travelhome, Summittravel, Suncamp, Tours Tickets, Yourway2go en vakantieveilingen. En als de adverteerders het zwaar hebben dan hebben logischerwijs de affiliate marketeers het ook zwaar. Verder schrijft / blogt / rapporteert Tradetracker niets over het Corona virus. Geen support voor de aangesloten publishers zoals Daisycon dit doet. Echter zijn de tips die Daisycon geeft (kansen in bepaalde sectoren en markten) ook bruikbaar voor uitgevers die met Tradetracker werken.

Op de site van Basebuilder helemaal geen melding over het Corona virus. Maar op deze website staan sowieso weinig actuele artikelen. Ook CJ Affiliate heeft geen berichten gerelateerd aan het virus geplaatst.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mollie problemen
Geld verdienen
1
Mollie waar ben je mee bezig?

Het online betaalplatform Mollie (met naar schatting 85.000 klanten) is zeer bekend onder webbouwers, beheerders van webshops, trainers, docenten, etc. Wanneer je iDeal of andere betaalmiddelen wilt aanbieden op jouw website of webshop dan “zit” je bij Mollie goed. Dit kwam met name ook vanwege de vele handige en eenvoudige …

transport coronavirus
Geld verdienen
Invloed van Coronavirus voor Dropshippen

Je bent dropshipper en je vraagt je af wat precies de gevolgen zijn van het Coronavirus voor het dropshippen. Daarbij moet worden opgemerkt dat niet alle dropshippers werken met leveranciers uit China, want daar gaat het met name over natuurlijk. Veel dropshipping bedrijven werken met sites zoals Aliexpress en de …

dropshipping automatisering
Geld verdienen
Shopify order automation oplossingen

Eén van de dropshipping nadelen is het verwerken van orders (fullfilment) en de hoeveelheid tijd je hiervoor nodig hebt. Alhoewel je dankzij dropshipping geen producten hoeft in te pakken en te verzenden, moet je een bestelling wel bij de leverancier opgeven (en dit kan een leverancier zijn op Aliexpress, Ebay, …

Shares