7 dingen die ik leerde van 7 mensen in 2014

Het was een bijzonder jaar 2014. Focus op een paar onderwerpen het hele jaar door. Het Handboek Hyperspecialisatie heeft veel ruimte en aandacht gekregen afgelopen jaar. Een mooie start met mooie resultaten in februari. Een omzet eindsprint in december waardoor deze maand nog net iets beter in omzet werd dan februari.

Natuurlijk waren er ook mindere momenten zoals de masterclass hyperspecialisatie met maar één aanmelding. Wat overigens wel een mooie dag werd samen met Gitta in Hilversum. En het blijven verschuiven van andere geplande evenementen. Te weinig presentaties voor de boektoer. Dit alles heeft vooral te maken met focus op deze onderwerpen en doorzetten. Terugkijkend op 2014 heb ik een aantal dingen geleerd het afgelopen jaar. Deze dingen zal ik blijven gebruiken, ook in 2015. En ik hoop dat ik ook dit jaar weer veel mag leren van de mensen om mij heen.

Justin Hannink – minimale inzet, maximaal resultaat

Justin Hannink

Onze zoon Justin is in 2014 geslaagd voor zijn vwo examen. Iets waar hij zelf in 5 vwo niet meer in geloofde, want hij wilde naar 5 havo. Met name wiskunde was een lastig vak voor hem, en ook een aantal talen.

Het was niet zijn slimheid, maar vooral wat hij heeft gedaan in al die jaren op het vwo; steeds minder. Voor de meeste vakken geldt dat je ze gewoon moet doen. Sommen maken, rijtjes leren, oefenen. Doe je dit de gehele school door dan is het tijdens het examen niet veel anders dan wat je tot nu toe hebt gedaan.

Heb je dat niet gedaan, dan moet je de laatste 2 jaar van het vwo hard aan het werk.

Al geloofde hij er zelf niet in, ik was zeker dat hij het vwo ging halen. Hij is er slim genoeg voor en doet meestal net genoeg om het gewenste resultaat te behalen.

Zelf werk ik vaak hard. Telkens nieuwe dingen proberen, opstarten, creeëren. Dit laat weinig ruimte om de resultaten van alle acties die je gedaan hebt te oogsten. Dit terwijl het oogsten het meeste resultaat oplevert.

In 2014 heb ik de start gemaakt door meer te oogsten van de leukste dingen die ik de afgelopen jaren gebouwd heb. Meer resultaat door minder te werken. Dit ga ik in 2015 zeker doorzetten, 80% van de omzet voor het komend jaar moet uit bestaande dingen komen.

Pieter van Osch – denk groter

Pieter van Osch

Omring je met mensen die al zijn wat jij wil bereiken. Of beter nog die al verder zijn. Jij wordt het gemiddelde van de 5 mensen in je omgeving.

Pieter is ondernemer, geen ZZP-er en dat is hij sinds hij van de HTS kwam. Veel bewondering heb ik voor hem. Hij laat me ervaren en zien dat je ook anders kunt denken als alleen je eigen inkomen en zelfstandige blijven.

Ik ben blij dat ik bij hem in de omgeving ben. Zo maken we een paar keer per jaar een wandeling van een paar uur door de bossen. Heerlijke gesprekken, genieten van de omgeving en leren van elkaar.

Eind december nog waren we in de bossen bij Maarn. Eén van de uitspraken die mij hiervan bijbleef was, “Creeër systemen ze geven mij vrijheid.” Iets om over na te denken en te gebruiken in mijn bedrijf.

Meer aandacht voor de kern en de rest aan anderen overlaten. De manier om groter te worden. Hoe kan ik het bedrijf laten groeien, mijn levensmissie bereiken zonder dat ik alles zelf hoef te doen.

Monique Bolung – geniet en ontspan – lanterfanteren

Monique Bolung

Ze is de beste team coach van Nederland, ik weet het zeker. Haar input en inzichten en rake opmerkingen geven me telkens weer een andere inzicht op mijzelf, onze relaties en interactie.

Monique heeft het afgelopen jaar een duidelijke verandering in haar leven aangebracht. Meer niets doen. Lanterfanteren. Ook meer bewegen, een gezond leven. Niet alleen maar focus op meer, meer werk, meer klanten en harder werken.

Aandacht voor jezelf, genieten van je gezin, reizen en je missie op deze wereld. Dat is wat ik gezien heb bij Monique het afgelopen jaar. Jezelf voor de klant zetten.

Mooie artikelen schrijft ze ook zoals Watje met winst of 3 tips om de wereld te verbeteren.

Chris Guillebeau – groots evenement

Chris Guillebeau

In juni 2014 was ik een week in Portland, een mooie stad. Ik was hier voor het evenement van Chris Guillebeau, World Domination Summit.

Wat een respect heb ik gekregen voor hoe je een evenement kunt organiseren. Mensen erbij betrekken. Non-profit. De sprekers. De locatie. De stad er bij betrokken. Het spel. De verbindingen stimuleren.

Het was bijzonder te ervaren hoe je ook een evenement kunt neerzetten en organiseren terwijl ik toch al wat evenementen ben gestart en heb georganiseerd. Maar niets lijkt op het evenement van Chris waar bijna 3.000 deelnemers zijn en nog steeds heel persoonlijk.

Wil jij de wereld veranderen met jouw bedrijf? Wil jij eens een ander evenement? Dan is de World Domination Summit iets dat je niet mag missen in juni 2015.

Al wat ouder maar het lezen waard, A brief guide to world domination – een gratis manifesto van Chris.

Lorelle VanFossen – geef volop

Lorelle VanFossen

Sinds 2006 gebruik ik WordPress, niet veel later ontdekte ik Lorelle on WordPress. The Queen of WordPress.

We ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens WordCamp Las Vegas in januari 2009. Samen hadden we de dag van ons leven met onder andere een optreden van Diana Ross en Stevie Wonder die 3 meter van ons vandaan zat.

Later dat jaar was ze te gast bij ons thuis want ik had haar uitgenodigd als spreker tijdens de eerste WordCamp Nederland. Het was bijzonder haar 10 dagen bij ons thuis te hebben.

In 2014 maakte ik gebruik van haar uitnodiging om bij haar te komen als ik in de buurt was. Het evenement in Portland (World Domination Summit), is dichtbij waar Lorelle woont.

Wat een hartelijkheid en gastvrijheid. Ze geeft zo veel en geniet van alles om haar heen.

Ze geeft aan haar familie, neven en nichtjes die komen logeren, de buurt (buurman die een jaar bij haar leeft terwijl zijn nieuw huis wordt gebouwd), de gemeenschap (een nieuwe website voor een mooi museum), WordPress (presentaties tijdens WordCamp’s, haar artikelen lorelle.wordpress.com).

Ze heeft mij laten ervaren wat onvoorwaardelijk geven is. En het is zo mooi.

Sean D’Souza – schrijf

Sean D'Souza

Schrijven, tekenen en wandelen. De belangrijkste dingen die Sean D’Sousa doet.

Schrijven vooral in zijn membership site – 5000BC waar ik lid van ben. Artikelen in zijn blog als How A Magic Moment Encourages Prospects To Become Client.

Natuurlijk begint hij nog even een Podcast zo tegen het einde van 2014. Geen podcast waar er zo veel van zijn, interviews met bekende personen. Een podcast waarin hij zelf korte dingen verteld. Niet langer dan 15 minuten.

De naam van de podcast is al anders, “three month vacation“. Gebaseerd op het leven dat hij met zijn vrouw Renuka leeft; 9 maanden werken en 3 maanden vakantie. Wil je er meer over leren, luister dan naar deze aflevering bijvoorbeeld The Power of Enough—And Why It’s Critical To Your Sanity (iTunes).

Leonie Dawson – wees jezelf

Leonie Dawson

Deze dame is een groot voorbeeld voor mij geworden het afgelopen jaar.

Ze is helemaal zichzelf, of je daar nu van houdt of niet. Hoe ze je aanspreekt in de video’s, wat ze deelt, waar ze over schrijft, de producten die ze maakt. Alles is Leonie.

Ze is slim en creatief, ze leeft in de bossen in Australië, maar daar wil ik het verder niet over hebben. Je kunt over haar lezen en de video’s van haar bekijken. Dan ervaar je direct wat ik bedoel.

Ik ben niet de persoon waar ze deze producten voor maakt, maar ik vind het zo gaaf om te zien hoe zij helemaal zichzelf is en daarmee precies de juiste mensen aantrekt. En daarmee tegelijk heel veel mensen afstoot.

Artikelen en koppen zoals deze How to gracefully reinvent your business (without losing your gorgeous clients) of 50 lessons from a decade of blogging.

De inspiratie voor dit artikel kwam van http://100mba.net/5-things-learned-5-people-2014/

Jouw voorbeeld

Van wie heb jij het meeste geleerd in 2014?

Deel het hieronder in de reacties. Ik ben benieuwd.

 

 

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

7 dingen die ik leerde van 7 mensen in 2014

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

content marketing blog
Inspiratie
6 soorten content marketing

Wat is content marketing, welke vormen zijn er en hoe kun je het inzetten voor jouw bedrijf. Lees hieronder welke 6 soorten van contentmarketing er zijn en hoe je ze strategisch kunt toepassen. Content marketing Content marketing is een strategische vorm van marketing die er op is gericht om waardevolle, …

geen nieuwsbrief als naam gebruiken
Inspiratie
Een nieuwsbrief geen nieuwsbrief noemen – wat dan wel?

De digitale nieuwsbrief / mailing / newsletter / e-mailing is inmiddels al vele jaren oud. Het is een goedkope opvolger van de papieren versie van de nieuwsbrief. In het begin was het ook vrij eenvoudig om nieuwe aanmeldingen te krijgen voor jouw nieuwsbrief waarin je nieuwsfeiten en tips weg gaf. …

Inspiratie
Kerst reclames 2017

Het is ook voor reclamebureau’s een heerlijke tijd, de kerstdagen. Grote en kleine merken / ondernemingen / bedrijven willen met de kerst een mooie boodschap combineren met een aanbieding of gewoon mensen herinneren dat ze er zijn. Reclame makers kunnen hun creativiteit ten volle benutten in de vorm van humor, …

Shares