De uitdaging voor december 2015 #30dagen

Afgelopen maand (nov 2015) heeft me weer laten zien wat een gewoonte met je kan doen. Heel veel mensen schreven in 30 dagen een boek, zo’n 50.000 woorden.

Via Medium volgde ik de updates van Jaimee (JaimeeJaimee in Medium). Zij plaatste iedere dag een update over de ontwikkelingen van haar boek.

Bijna iedere ochtend schreef ze voor 5.00u aan haar boek. Haar 2.000 woorden waren dan meestal ook al klaar als voor de meeste mensen de werkdag begint.

Je hoeft niet om 4.00u op te staan om een nieuwe gewoonte te leren. Waar ik wel rekening moet houden is dat een nieuwe gewoonte tijd inneemt. Tijd die ik op dit moment aan andere dingen besteed.

Wanneer ik een nieuwe gewoonte aanleer dan moet ik iets anders niet meer doen. Iets wat ik minder belangrijk vindt dan mijn nieuwe gewoonte. Dingen zoals niet meer dan 1 uur lezen in Medium. Ik kan nu soms 1,5-2 uur verdwalen in de artikelen. Of naar CSI kijken ‘s avonds. Daar kan ik al snel een uur winnen per dag.

Dit uur ga ik in de maand december aan een aantal dingen besteden. Een paar van deze dingen zitten al in mijn ochtendritme sinds november. In december wil ik deze beslist doorzetten. Een paar dingen zijn nieuw en gaan buiten mijn comfort zone. Een paar dingen had ik al als doel staan, maar krijg ik maar niet gedaan.

Daarvoor heb ik jou nodig. Jij als lezer vooral. Het feit dat ik dit nu met jou deel helpt mij om mijzelf er aan te houden. Stom he? Een klein ding, maar het helpt enorm.

Ik ga er voor zorgen dat jullie de druk nog iets meer opvoeren voor mij om me er werkelijk iedere dag aan te houden. Ik neem je mee op de reis. Iedere dag een update.

Ik laat je weten waar ik sta met de gewoonte voor die dag.

 

De gewoontes die ik wil starten en met jou delen in december:

  • journaling – 750 woorden iedere dag
  • tenminste 1 dank je wel kaartje schrijven en versturen, iedere dag
  • 2 mensen bellen van mijn 250 lijst, iedere dag
  • Iedere dag een update met selfie van deze acties.

Een korte update van deze acties op Medium rond de middag. Knallend het jaar uit en een goed beginnen in 2016.

Ik neem de gewoontes ook op in coach.me Een heerlijke manier om mijzelf aan deze dagelijkse doelen te houden.

 

Wil jij in december ook een uitdaging aangaan met jezelf?
Doe dan mee met mij. Mail me jouw update. Deel het op Medium. Abonneer op deze updates en ontvang tips voor jouw uitdaging in je inbox.

Samen de uitdaging aan gaan en winnen.
Ik help je graag om een nieuwe gewoonte aan te leren.

Welke gewoonte wil jij graag starten in december? Een gewoonte die je iedere dag kunt doen. Begin klein. Een klein stapje, een eenvoudige kleine gewoonte. Zeker als je denkt dat je nog niet goed bent in gewoontes.

Bijvoorbeeld één tand flossen iedere dag de komende dagen. Of 200 woorden schrijven per dag. Of een succeslijst maken voor de dag. Of 3 dingen waar je dankbaar voor bent opschrijven. Of je cijfers opschrijven.

Wat is jouw uitdaging voor december?

Ga mee en meld je aan voor de dagelijkse updates en virtuele ondersteuning van mij via e-mail in jouw inbox.

ernohannink.nl/30-dagen-uitdaging/

Of stuur me een e-mail waarin je mij laat weten wat jij iedere dag gaat doen in december.

Of schrijf een update op Medium (iedere dag) en voeg het toe aan de publicatie 30 dagen uitdaging.

Of publiceer het op Facebook en gebruik de hashtag #30dagen

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

content marketing blog
Inspiratie
6 soorten content marketing

Wat is content marketing, welke vormen zijn er en hoe kun je het inzetten voor jouw bedrijf. Lees hieronder welke 6 soorten van contentmarketing er zijn en hoe je ze strategisch kunt toepassen. Content marketing Content marketing is een strategische vorm van marketing die er op is gericht om waardevolle, …

geen nieuwsbrief als naam gebruiken
Inspiratie
Een nieuwsbrief geen nieuwsbrief noemen – wat dan wel?

De digitale nieuwsbrief / mailing / newsletter / e-mailing is inmiddels al vele jaren oud. Het is een goedkope opvolger van de papieren versie van de nieuwsbrief. In het begin was het ook vrij eenvoudig om nieuwe aanmeldingen te krijgen voor jouw nieuwsbrief waarin je nieuwsfeiten en tips weg gaf. …

Inspiratie
Kerst reclames 2017

Het is ook voor reclamebureau’s een heerlijke tijd, de kerstdagen. Grote en kleine merken / ondernemingen / bedrijven willen met de kerst een mooie boodschap combineren met een aanbieding of gewoon mensen herinneren dat ze er zijn. Reclame makers kunnen hun creativiteit ten volle benutten in de vorm van humor, …

Shares