Beste bordspellen voor ondernemers

bordspellen voor ondernemers
Ondernemen

Met de huidige avondklok en lockdown is het spelen van gezellige bordspellen een aanrader. Het is leuk om te doen, schept of versterkt de band onderling en je leert er vaak ook nog iets van. Daarnaast is het spelen van een spelletje een goede afleiding als je stress ervaart van de huidige situatie of van jouw werk. En als je een ondernemer bent dan biedt het spelen van een strategisch bordspel jou de kans om jouw ondernemers vaardigheden aan te scherpen. Misschien wil je als ondernemer ook jouw kinderen alvast wat bijbrengen over het ondernemerschap op een speelse leuke wijze? Wij hebben in dit artikel een opsomming gemaakt van bordspellen die met name goed geschikt zijn voor ondernemers. Onderstaande bordspelletjes staan in een willekeurige volgorde.

Monopoly

We beginnen met het bordspel Monopoly omdat dit wel het meest bekende ondernemers spel is op de markt. Het spel leert je diverse vaardigheden zoals strategisch plannen, beheren van geld, spreiden van investeringen, gevolgen van investeringen, onderhandelen, tegenslag en kansen zien en grijpen. Monopoly bestaat al heel lang en zodoende zijn er ook al diverse varianten van dit spel uitgebracht waaronder ook versies die minder lang duren / spelen.

Millennials variant

Een leuke variant op de klassieke Monopoly is Monopoly voor Millennials. Bij deze variant spaar je juist niet zoveel mogelijk geld en gebouwen. In deze versie moet je juist zoveel mogelijk ervaringen verzamelen om het spel te kunnen winnen. Net als in de klassieke versie ga je hier ook rond op het spelbord en bezoek geen straten maar coole plekken om te winkelen, hapje te eten of om iets ontspannens te doen.

Boeren variant

Een andere variant op de klassieke versie is de Boeren Monopoly. Heb je wel iets met het boerenleven, kippen, koeien en varkens? Of wil je jouw kinderen iets bijbrengen over het ondernemen als boer? Dan is dit een leuke alternatieve Monopolie versie.

Elektronisch bankieren

Bij deze versie leer je niet echt met geld omgaan. Aan de andere kant, hoe vaak hebben wij vandaag de dag nog cash geld in onze handen? We betalen alles tegenwoordig met een pin machine en een bankpasje of een credit card. Deze versie sluit dus beter aan bij de hedendaagse gang van zaken. Betalingen die je elektronisch en via een handig digitaal apparaat dat gelijk ook de score bijhoudt. Je bent ook snel klaar met opruimen omdat je al die losse biljetten niet meer bij elkaar hoeft te zoeken.

Klassieke versie

Wil je gewoon de klassieke versie van Monopoly zoals we die al jaren kennen? Die bestaat natuurlijk ook nog gewoon. Bij deze klassieke variant kun je ook nog gewoon lekker handmatig jouw geld tellen en voelen. En jouw tegenstanders kunnen gelijk goed zien of je goed of slecht in de slappe was zit.

 

Cashflow 101

Het bordspel Cashflow 101 is speciaal ontworpen om de spelers financiële lessen te leren. Er zijn 2 fasen in het spel, de ‘Rat Race’ en de ‘fast track’. Je moet leren hoe je zo snel mogelijk uit de Rat Race kunt ontsnappen. In de Fast Track kun je echt geld verdienen. Volgens een reviewer is dit een zeer leerzaam spel en hij schrijft: “Met dit spel leer je waarom de rijken steeds rijker worden en dan armen in een zogeheten “Ratrace” zitten, waarin ze leven van loonstrookje naar loonstrookje”. Door het spelen van dit bordspel leer je dat het opbouwen meerdere inkomstenbronnen verstandig is. Een echte aanrader voor de ondernemende mensen. Het spel is gemaakt door Robbert Kiyosaki, tevens schrijver van “Rijke pa Arme pa” (Rich Dad Poor Dad). Het is wel een Engelstalig spel.

 

Lach je rijk

Met Lach je rijk krijg je elke maand salaris en dit geld moet je goed besteden. Je kunt leningen afsluiten, op een slimme manier spullen kopen en verkopen, investeren en beleggen, etc. Helaas krijg je ook te maken met rekeningen zoals in het echte leven. Het is een leuk educatief bordspel en boeiend voor kinderen.

Hotel Deluxe

Met het bordspel Hotel Deluxe duik je in het leven van een vastgoedmagnaat. Wie droomt er niet van om steenrijk te zijn? Met dit spel zou je dat zomaar even kunnen ervaren. Je moet grond opkopen en vervolgens diverse luxueuze hotels bouwen over de hele wereld. Word zo snel mogelijk de beste vastgoedmagnaat van de wereld. Je kunt de bouwgrond van elkaar proberen af te nemen en dus je moet het spel tactisch spelen.

Tapestry

Tapestry is een strategisch ontwikkelingsspel waarin je jouw eigen en unieke beschaving maakt. Er zijn vier ontwikkelingssporen (ontdekkingsreis, militair, wetenschap en technologie) waarop je je specifiek kunt richten of die je gelijkmatig verdeeld. Bouw tijdens het spel aan je hoofdstad en verbeter jouw inkomen. Maak jij de grootste en meest succesvolle beschaving? Het is een zeer luxe en mooi spel. Het is alleen geen eenvoudig spel en je moet het een paar keer spelen voordat je echt doorhebt hoe het werkt.

 

Agricola

Het strategische bordspel Agricola is een succesvol en veel verkocht spel. Het spel begint met een houten huis met 2 kamers en hierin wonen 2 gezinsleden. Dan moet je door middel van huisuitbreiding, met landbouw en veeteelt proberen om een comfortabel leven te maken voor deze mensen. Je moet grondstoffen verzamelen, zorgen voor voldoende voedsel voor iedereen en het gezin uitbreiden. Geen potje / spelletje is hetzelfde. De persoon die zijn / haar erf het best heeft ontwikkeld die wint het spel. Dit spel was eerder bekend als Agricola: de Expert editie. Ook dit spel is, net zoals Tapestry, niet heel eenvoudig….. maar dat is ondernemen ook niet.

 

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondernemen
Korting geven bij verjaardag slim?

Er is er één jarig hoera hoera. Super leuk en laat de vele leuke berichten via de vele sociale media kanalen maar binnen komen! Nog leuker, een paar mensen bellen jou. Maar heb je heel veel geluk dan krijg je cadeautjes! Dat vind ik super leuk. Het kan ook andersom, …

office centre gesloten vestigingen
Ondernemen
2
Office Centre sluit 7 vestigingen

Klanten van getroffen Office Centre vestigingen hebben een email ontvangen van directie en medewerkers. De email opent met de tekst: “Graag willen we je informeren over een belangrijk besluit met betrekking tot jouw Office Centre vestiging“. In de email geeft de organisatie aan dat ook Office Centre is getroffen door …

Online training oplossingen
Ondernemen
Oplossingen verkoop online training

Op dit moment is het helemaal in, online training geven. Vanwege de Corona zit iedereen verplicht binnen en dan moet je mogelijk op een andere manier jouw geld verdienen. Een mooie oplossing is het delen van jouw kennis in ruil voor een kleine betaling. Dus je overweegt om een cursus …

Shares