Is de nieuwe naam Odido wel okido?

odido is dat wel okido
Ondernemen

nieuwe naam OdidoMogelijk heb je het al gehoord? Als je klant bent dan heb je natuurlijk al een bericht ontvangen. Het bedrijf T-Mobile heet voortaan Odido. Na twee jaar in het geheim werken aan dit project werd op 5 september 2023 de nieuwe naam onthuld van wat we voorheen kende als T-Mobile Nederland. Waarom was deze rebranding nodig? En waarom de naam Odido? Hier gaan we in dit korte artikel verder op in. Ik vraag mij zelf vooral af, is het wel okido om jouw bedrijf Odidi te gaan noemen?

Op basis van informatie afkomstig van CEO Søren Abildgaard en CCO Tisha van Lammeren weten we dat er een aantal redenen zijn om van naam te veranderen. Waarom wil je een sterke merknaam zoals T-Mobile opgeven? Waarom kies je voor een bedrijfsnaam zoals Odido? Er is gekozen voor de nieuwe naam Odido om T-mobile te vervangen om de volgende redenen:

  • Afschudden van het T-Mobile-merk, omdat het bedrijf nu eigendom is van Warburg Pincus en Apax Funds en geen band meer heeft met moederbedrijf Deutsche Telekom.
  • Vermijden van jaarlijkse licentiekosten aan Deutsche Telekom, die werden berekend als een percentage van de merkomzet.
  • Vergroten van de handelingsvrijheid voor de Nederlandse organisatie, zodat ze niet langer alle veranderingen in productaanbod en timing met Duitsland hoefden te bespreken.
  • De mogelijkheid om de brede activiteiten van het bedrijf, inclusief glasvezelinternet en vaste breedbandverbindingen, beter weer te geven, aangezien de oude naam “T-Mobile” vooral mobiele diensten impliceerde.
  • Het definiëren van een nieuwe missie om “technologie menselijk te maken”, die beter past bij de nieuwe identiteit van het bedrijf.

Blijkbaar moest het Nederlandse bedrijf voor het gebruik van de merknaam T-Mobile jaarlijkse licentiekosten aan Deutsche Telekom betalen. Het ging om 0,025 procent van de merkomzet en dat kwam neer op een paar ton euro per jaar. Op zich een plausibele reden. Echter de CEO heeft het dan niet over de enorme investering die nodig was om deze naamsverandering te bedenken. Blijkbaar hebben 600 interne medewerkers, 100 partnerbedrijven en zes marketingbureaus gewerkt aan dit nieuwe merk. En wat dacht je van de investering benodigd om de nieuwe naam Odido door te voeren vanwege het moeten aanpassen van: drukwerk / verpakkingen / gevels / interieur / website / etc. En vervolgens de marketingkosten om de nieuwe merknaam bij het publiek bekend te maken.

Het is dus Odido’s missie om “technologie menselijk te maken” en zich niet alleen op mobiele diensten te richten maar ook op glasvezelinternet en vaste breedbandverbindingen. Dat klinkt heel goed. Zelf haal ik die missie niet uit deze bedrijfsnaam. Ik vind het eerder een lollige naam. Wat vind jij van deze naam? Maar het is vast een kwestie van wennen. In het begin moest ik ook erg wennen aan Vattenfall, Simpel, Ben, Caiway, Youfone, etc.

Odido zal binnenkort ook details delen over sponsoractiviteiten, waaronder een samenwerking met sportkoepel NOC*NSF, zichtbaar bij verschillende sporten zoals shorttrack, basketbal en de hippische sport. De impact op andere sportbonden van TeamNL wordt binnenkort onthuld. Kortom, je zult nog vaker deze nieuwe naam gaan tegenkomen in jouw dagelijkse leven.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

stap-budget stopt
Ondernemen
1
Stap-budget stopt waarschijnlijk vanwege kabinetsbezuiniging

Het Stap-budget, een scholingssubsidie voor werkenden en werklozen, wordt waarschijnlijk wegbezuinigd. Dat bevestigen bronnen aan ANP en andere nieuwsbronnen. Het Stap-budget werd iets meer dan een jaar geleden geïntroduceerd als vervanging van de belastingaftrek van scholingskosten. Het was eigenlijk een scholingssubsidie van maximaal 1.000 euro voor het volgen van een …

office centre failliet
Ondernemen
Wat gaat er gebeuren met Office Centre?

Op 17 januari 2021 heb ik hier een artikel geplaatst over het feit dat Office Centre 7 vestigingen ging sluiten. Toen al gaf de directie aan veel last te hebben van de lockdown als onderdeel van de Corona maatregelen. Maar Office Centre bleef toen voor veel ondernemers redelijk goed bereikbaar …

Ondernemen
Korting geven bij verjaardag slim?

Er is er één jarig hoera hoera. Super leuk en laat de vele leuke berichten via de vele sociale media kanalen maar binnen komen! Nog leuker, een paar mensen bellen jou. Maar heb je heel veel geluk dan krijg je cadeautjes! Dat vind ik super leuk. Het kan ook andersom, …

Shares