Betaalproviders vergelijken shopify

Ondernemen

Je gaat starten met jouw eigen Shopify webshop en je loopt alle instellingen na. Het begint eenvoudig met bijvoorbeeld een leuke naam voor jouw online winkel, jouw e-mailadres en het adres van de (fysieke) winkel. Daarna vul je belasting gerelateerde gegevens in en je kiest het Shopify abonnement type. Maar al snel moet je gegevens invullen rondom de “Payment Providers” en je moet / mag dus een Betaalprovider kiezen. Dit is echter nog niet eenvoudig want je moet kiezen uit een lange lijst met betaalproviders en de site biedt geen mogelijkheden om ze eenvoudig te vergelijken met elkaar. In dit artikel proberen wij jou daarbij te helpen.

Shopify betaalproviders vergelijken

Shopify in het Nederlands

Ga je Shopify in het Nederlands opzetten dan heeft dit natuurlijk invloed op de betaalmiddelen die je wilt gaan aanbieden. In Nederland is het betalen met een creditcard niet heel erg populair. Voor Nederlandse klanten wil je minimaal dat zij kunnen betalen met iDeal. Gelukkig biedt Shopify in de uitklapper een overzicht van in Nederland beschikbare betaalproviders. Zo zien we in de lijst onder andere de volgende aanbieders staan:

 • 2Checkout
 • Ogone directlink
 • Paymill
 • Skrill
 • Worldpay

Wanneer je een payment provider kiest dan zit je hier niet direct aan vast. Je krijgt dan eerst een scherm te zien waarop je nog aanvullende gegevens moet invullen en een uitleg over het installeren van deze specifieke betalingsprovider. Op deze manier kun je ze allemaal eerst bekijken voordat je een definitieve keuze maakt. Daarbij moet je rekening houden dat het lijstje “Available in Netherlands” (beschikbaar in Nederland) niet per definitie aanbieders bevat die iDeal als betaalmiddel aanbieden. Dit moet je dus eerst controleren.

2Checkout

De financiele oplossing 2Checkout is één van de meest favoriete alternatieven voor PayPal. Dit komt met name vanwege het accepteren van betalingen vanuit de hele wereld. 2Checkout heeft als doel om de meeste landen de mogelijkheid te bieden om online te kunnen betalen.

Voordelen:

 • Geen maandelijkse- en geen opstart kosten
 • Accepteer de meeste bekende betaalmethoden waaronder credit cards, debit cards en PayPal
 • Keuze uit ongeveer 85 munteenheden en 15 talen
 • Een zeer geavanceerde fraud protection / bescherming tegen fraude
 • Mogelijkheid om periodieke betalingen in te stellen

Het nadeel is de pittige tarieven per transactie. Bij 2Checkout betaal je (afhankelijk van het land van de klant) per transactie 2.9% + $0.30 (USA), 2.4% + $0.30 (NLD, DNK, GER) of 3.9% + $0.45 (zoals China). Daarbij rekenen ze $20 voor alle chargebacks en ze rekenen een hoge koersconversie van 2% tot 5% (dat ligt boven het dagelijkse tarief van banken).

Authorize.net

Om gebruik te kunnen maken van Authorize.net moet jouw bedrijf zijn gevestigd in Amerika (US), Canada, Engeland, Europa of in Australië. Ze bieden een goede API om betalingen te koppelen aan jouw webshop. Dankzij Authorize kun je betalingen ontvangen van Visa, Apple Pay, Discover, American Express, JCB en Paypal. Ze rekenen geen opstart kosten, maandelijks moet je echter wel $25 betalen voor de gateway, per transactie betaal je 2.9% + 0.30 dollar.

Voordelen:

 • Meer dan 400.000 winkeliers gebruiken Authorize.Net, ze doen dus wel iets goed
 • Betrouwbaarheid en veiligheid gaat verder dan bij veel concurrenten
 • Een gratis mobiele app en kaart lezer zit bij het account (maar met Shopify heb je hier weinig aan)
 • Goede ondersteuning 24/7

 

Checkout.com

Deze aanbieder is niet te verwarren met 2checkout. Ook Checkout.com rekent geen opstart kosten, geen onderhoudskosten en geen andere onverwachte kosten. Wat ze wel rekenen? Dat is helaas niet openbaar maar wel op te vragen (via een formulier). Wij kregen redelijk snel antwoord (binnen 48 uur), echter helaas zonder prijsopgave. De reden was: “De betaaldiensten eisen dat de handelaar al 6 maanden transacties verwerkt en daarnaast maandelijks 10.000 dollar omzet.”. Ben jij dus een nieuwe webshop dan kom je niet in aanmerking om de diensten van Checkout.com af te nemen. Ben je al langer dan 6 maanden operationeel en heb je meer dan 10 duizend dollar omzet? Dan zou je er een mailtje aan kunnen wagen. Graag horen wij dan van jou om welke tarieven het ongeveer gaat?

Ogone DirectLink

Helaas is over deze betaal provider / gateway weinig informatie te vinden. Er lijkt geen website te zijn met informatie over Ogone DirectLink.

PAYMILL

Het accepteren van credit card betalingen online kan met PAYMILL. Deze aanbieder rekent alleen kosten voor succesvolle transacties. PAYMILL rekent voor creditcard betalingen (VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro) per transactie 2,95% en 0,28 € (let op, Euro en geen dollar). Voor Paypal betalingen moet je 0,28 € per transactie bovenop de kosten van Paypal zelf. Het is zelfs mogelijk om met SOFORT te betalen (Duitse markt!) en dat kost 1,45% + 0,15€ per transactie. Er zijn verder geen kosten zoals opstart kosten, maandelijkse kosten en ze rekenen geen geld voor refunds. Ze betalen de ontvangen bedragen uit per week.

Er zijn veel klachten op Paymill zoals je kunt zien op: trustpilot.com/review/www.paymill.com. Daarnaast hoor je vaak dat ze de aanmelding (application) niet accepteren zonder duidelijke reden (om technische redenen of de webwinkel past niet bij hun businessmodel). Geen aanrader dus.

Sagepay

Dit is een wat duurdere oplossing. Voor ongeveer 25 euro per maand kun je maximaal 350 transacties per maand verwerken.

Skrill

Dit is een zeer bekende betaal gateway en biedt ook iDeal als betaalmiddel. Skrill is helaas niet goedkoop. Voor iDeal betalingen betaal je slechts 1%. Echter voor betalingen met creditcards betaal je tussen 1,90% en 2,25% afhankelijk van de gebruikte kaart. Wil je jouw ontvangen geld overzetten naar jouw eigen rekening dan betaal je ongeveer 5,50 euro per transactie. Daarnaast rekenen ze een fee van 3.99% voor omzetten van koersen / munteenheden.

iATS payments

iATS payments richt zich op Non Profit bedrijven. Deze valt daarom in deze vergelijking af.

Wallee

Deze provider werkt iets anders dan de voorgenoemde aanbieders. Wallee biedt geen geïntegreerde / gecombineerde oplossing die binnen de webshop verwerkt kan worden. De keuze van Wallee staat daarom niet bij de lijst onder “Accept Credit Cards” bij “Select provider”. Wallee kun je wel kiezen bij “Alternative Payments” en dan bijvoorbeeld “Visa (Wallee)”. Wanneer je voor Wallee kiest dan moet je ook registreren bij een Processor / verwerker (de directe link met de creditcard bank).

Wallee biedt een starter pakket voor 4.95 dollar per maand. Je kunt dan 300 transacties per maand uitvoeren en je mag maximaal 3 betaalmiddelen kiezen en in de shop aanbieden. Voor 14.95 per maand (advanced pakket) kun je 1000 transacties laten betalen en kun je 10 betaalmiddelen aanbieden aan jouw klanten. Probleem is echter dat zij geen gateway bieden naar de maatschappijen achter de betaalmiddelen, dat moet je dus zelf regelen.

 

Rekenvoorbeeld verschillende oplossingen

Voor het berekenen van de exacte kosten is het nodig om enkele aannamen te doen. Ik ga bij onderstaande berekeningen uit van een order van $75 en een levering aan USA. Wanneer er sprake is van een maandelijks tarief dan ga ik uit van 50 orders per maand gemiddeld.

2checkout:
2,4% (creditcard) van $75 = $1.80
$0.30 fee = $0.30
1,5% (cross border fee) van $75 = $1.125
Totale kosten voor deze transactie zijn: $3.225
[let op, hier komen nog kosten bij van Shopify (2% per transactie) en mogelijke kosten voor valuta conversie (zoals van US dollars naar Euro’s)]
$71.775 over

Authorize.net
Hier betaal je $25 per maand voor de gateway diensten. De kosten per transactie zijn dus afhankelijk van het aantal transacties. We gaan voor deze berekening uit van 50 orders per maand.
$25 / 50 = $0.50 per transactie
2,9% (creditcard) van $75 = $2.175
$0.30 fee = $0.30
Totale kosten voor deze transactie zijn: $2.975
[let op, hier komen nog kosten bij van Shopify (2% per transactie)]
$72.025 over

checkout.com
Helaas zijn de exacte kosten onbekend en deze kunnen we dus niet berekenen.

PAYMILL
2,95% (creditcard) van $75 = $2.2125
$0.33 fee = $0.33 (oorspronkelijk €0,28, ze zijn namelijk een Duits bedrijf)
[let op, hier komen nog kosten bij van Shopify (2% per transactie) en mogelijke kosten voor valuta conversie (zoals van US dollars naar Euro’s)]

 

Wallee.com
Hier betaal je $4.95 per maand voor 300 transacties. De kosten per transactie zijn dus afhankelijk van het aantal transacties. We gaan voor deze berekening uit van 50 orders per maand.

Echter bij Wallee (komt ook voor bij andere providers) moet je zelf de processor / verwerker regelen. Je hebt hierbij de keuze voor vele verwerkers, maar in eerste instantie krijg je deze keuzen:

 • Adyen
 • Braintree
 • Ingenico ePayments E-Commerce

Als we kijken naar de kosten van Adyen (Nederlands bedrijf) dan zien we de volgende kosten per transactie:

 • Mastercard, € 0.10 + Interchange++ (gemiddeld 0.90% – 1.10% in totaal)
 • Visa, € 0.10 + Interchange++ (gemiddeld 0.90% – 1.10%)
 • Cartes Bancaires, € 0.10 + Interchange++ (average total 0.90% – 1.10%)
 • American Express, € 0.10 + 3.95%
 • iDEAL, € 0.10 + € 0.35

Bij Braintree zien we de kosten als volgt op de website staan:

 • 1,9% + €0,30 per transactie.

Afhankelijk van de meest gekozen betaalwijzen is deze verwerker duurder dan Adyen.

Op de site van Ingenico ePayments E-Commerce kan ik geen tarieven vinden helaas.

 

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

odido is dat wel okido
Ondernemen
Is de nieuwe naam Odido wel okido?

Mogelijk heb je het al gehoord? Als je klant bent dan heb je natuurlijk al een bericht ontvangen. Het bedrijf T-Mobile heet voortaan Odido. Na twee jaar in het geheim werken aan dit project werd op 5 september 2023 de nieuwe naam onthuld van wat we voorheen kende als T-Mobile …

stap-budget stopt
Ondernemen
1
Stap-budget stopt waarschijnlijk vanwege kabinetsbezuiniging

Het Stap-budget, een scholingssubsidie voor werkenden en werklozen, wordt waarschijnlijk wegbezuinigd. Dat bevestigen bronnen aan ANP en andere nieuwsbronnen. Het Stap-budget werd iets meer dan een jaar geleden geïntroduceerd als vervanging van de belastingaftrek van scholingskosten. Het was eigenlijk een scholingssubsidie van maximaal 1.000 euro voor het volgen van een …

office centre failliet
Ondernemen
Wat gaat er gebeuren met Office Centre?

Op 17 januari 2021 heb ik hier een artikel geplaatst over het feit dat Office Centre 7 vestigingen ging sluiten. Toen al gaf de directie aan veel last te hebben van de lockdown als onderdeel van de Corona maatregelen. Maar Office Centre bleef toen voor veel ondernemers redelijk goed bereikbaar …

Shares