De 10 mythes om meer gedaan te krijgen – The Energy Project

multi taskingSlaap en beweging zijn essentieel om meer gedaan te krijgen. Als je een uur minder slaapt, kun je een uur meer werken. In deze video’s leer je meer over de 10 mythes om meer gedaan te krijgen.

De video’s zijn van The Energy Project. Een project waar ik terecht kwam via Ondernemer die minder werkt, groeit sneller van Verne Harnish in de Sprout.

Eerst een heel eenvoudige tip waarmee je kunt beginnen: Adem in en tel tot 3 en adem uit en tel tot 6.

De onderstaande video’s duren allemaal iets meer dan 1 minuut. Bekijk ze alle 10 in ongeveer 12 minuten. Misschien wel de meest leerzame 12 minuten vandaag.

De meest gebruikelijke mythes

OK, 1 nog dan: Mythe 11: Hoe meer uren je werkt des te productiever je bent

Volgens Schwartz zijn er 4 types energie behoeften:

 1. Fysieke energie dit is de kwantiteit van energie. Er zijn 4 componenten: voeding, fitness, slaap (7 – 8 uren), en vernieuwing.
 2. Emotionele energie de kwaliteit van energie. Als je enthousiast, energiek, optomistisch voelt presteer je het best.
 3. Mentale energie de focus van je energie. We zijn meer productief als we de aandacht op een ding concentreren zonder onderbreking.
 4. Spirituele Energie het doel van de energie. Als je echt gepassioneerd bent voor wat je doet, stop je er meer energie in.

Meer leren over jouw energieniveau’s? Vul dan de energy audit in. Je beantwoord 20 vragen en krijgt inzicht. Om de resultaten te ontvangen moet je wel wat gegevens achterlaten. Je ontvangt dan een score en tops wat je kunt doen dit te verbeteren.

Wil jij meer leren over het belang van slaap om meer gedaan te krijgen als zelfstandige ondernemer? Volg dan het webinar van Tony Schwartz.

Het bedrijf op Facebook en Twitter

Hoeveel uren slaap haal jij gemiddeld in een nacht?
Hoe vaak eet je een gezonde maaltijd per dag?

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5


2 Comments

 • At 1 maart 2011, Ellen de Lange-Ros wrote:Leuke blogpost! Ik vind de ideeen van Tony Schwarz heel interessant en blader nog regelmatig door z’n boek ‘The way we’re working isn’t working’. Veel van de dingen uit z’n boek deed ik al (goed op m’n energieniveau letten en kijken waardoor het nog hoger kan worden), maar toch geeft hij steeds weer nuttige inzichten.

  Ik verbaas me er steeds weer over dat dit soort dingen die gewoon op de basisschool worden geleerd. En dat we in een cultuur leven waarin dingen die slecht zijn voor onze energie nog zo vanzelfsprekend zijn (ongezonde snacks ipv lekkere en gezonde snacks). Je ziet dat er een ‘voedingsindustrie’ is ontstaan die draait om goedkope en kunstmatig gefabriceerde slechte voeding, in plaats van eenvoudige gezonde voeding (die ook lekker is!). Gelukkig zijn er mensen zoals Tony Schwarz die ons op dit gebied scherp houden.

  Goed dat je dit deelt op je blog!

 • At 1 maart 2011, Erno Hannink wrote:Dank je wel Ellen voor je aanvulling. Gelijk zijn boek The Way We’re Working Isn’t Working: The Four Forgotten Needs That Energize Great Performance De 10 mythes om meer gedaan te krijgen  The Energy Project (aff) op mijn boeken wensenlijstje gezet. Fijn ook dat jij het deelt.

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

odido is dat wel okido
Ondernemen
Is de nieuwe naam Odido wel okido?

Mogelijk heb je het al gehoord? Als je klant bent dan heb je natuurlijk al een bericht ontvangen. Het bedrijf T-Mobile heet voortaan Odido. Na twee jaar in het geheim werken aan dit project werd op 5 september 2023 de nieuwe naam onthuld van wat we voorheen kende als T-Mobile …

stap-budget stopt
Ondernemen
1
Stap-budget stopt waarschijnlijk vanwege kabinetsbezuiniging

Het Stap-budget, een scholingssubsidie voor werkenden en werklozen, wordt waarschijnlijk wegbezuinigd. Dat bevestigen bronnen aan ANP en andere nieuwsbronnen. Het Stap-budget werd iets meer dan een jaar geleden geïntroduceerd als vervanging van de belastingaftrek van scholingskosten. Het was eigenlijk een scholingssubsidie van maximaal 1.000 euro voor het volgen van een …

office centre failliet
Ondernemen
Wat gaat er gebeuren met Office Centre?

Op 17 januari 2021 heb ik hier een artikel geplaatst over het feit dat Office Centre 7 vestigingen ging sluiten. Toen al gaf de directie aan veel last te hebben van de lockdown als onderdeel van de Corona maatregelen. Maar Office Centre bleef toen voor veel ondernemers redelijk goed bereikbaar …

Shares