Ik vind heel veel dingen leuk en hoe voorkom je keuzestress

De reactie die ik vaak krijg als ik zelfstandige ondernemers vraag, wat vind je het leukste om te doen? “Ik vind heel veel dingen leuk.” Het is niet het antwoord waar je naar zoekt, maar het is wel heel herkenbaar. Herken jij het ook bij jezelf?

Sweet Choices

Enkele vragen die ik krijg:

  • Hoe krijg ik meer bekendheid voor mijn bedrijf en hoe krijg ik daardoor meer klanten naar mijn bedrijf zonder dat het een commercieel verkooppraatje wordt?
  • Hoe vertaal ik wat ik doe naar voordelen voor mijn potentiële klant?
  • Hoe krijg ik klanten die geld overhebben voor wat ik doe?


Het doel is een bedrijf dat steeds beter loopt. Een bedrijf waar jij een rijke balans bereikt tussen ondernemerschap en gezin. Rijk betekent hier, voldoende inkomsten en voldoende tijd voor je gezin.

De verandering die je nodig hebt

Van communiceren wat je doet naar wat het oplevert voor de klant.
Van achter klanten aanjagen naar precies de juiste klant aantrekken.
Van te veel klanten naar meer tijd voor jezelf en je gezin en toch meer omzet.

De oplossing die jij nodig hebt is, kiezen. Heel goed en duidelijk kiezen voor een doelgroep. Een doelgroep die zo klein mogelijk is. Een doelgroep die blij wordt van wat jij doet en waar jij blij van wordt. Klanten die vanzelf aan anderen vertellen hoe goed jij bent.

Ik heb gemerkt dat veel zelfstandigen hier mee worstelen. Dit terwijl als je kiest, worden veel onderwerpen in je bedrijf eenvoudiger en overzichtelijker.

Als je eenmaal gekozen hebt merk je dat andere dingen ook eenvoudiger worden. De antwoorden op de volgende vragen komen vanzelf.

  • Voor welke sociale netwerk sites je moet kiezen? Is het Facebook, LinkedIn, Twitter of juist Pinterest?
  • Hoe ga je effectief aan je netwerk bouwen?
  • Hoe maak je bezoekers aan je site direct duidelijk dat jij ze kunt helpen en dat ze contact met jou opnemen?
  • Hoe moet je de bezoekers van je site en in de sociale netwerken aanspreken?

Je hebt gekozen, nu weet je wat jouw doelgroep wil en waar ze zijn, je kunt nu dus kiezen.

Een bedrijf waar klanten op af komen gun ik iedere zelfstandige ondernemer. Het is niet voor niets dat het voor mij voelde dat het boek Kies je doelgroep er moest komen.

Credit foto Moriza

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Gerelateerde Posts:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondernemen
Zelfpromotie

Heb jij net als veel andere mensen moeite om jezelf te promoten? Ben je bang om opschepperig over te komen? Dus jij hebt diverse kwaliteiten, maar die zijn pas zichtbaar als mensen jou zien werken? Of je hoopt steeds dat iemand anders jouw kwaliteiten promoot? Maar eigenlijk kan niemand jou …

Ondernemen
Betaalproviders vergelijken shopify

Je gaat starten met jouw eigen Shopify webshop en je loopt alle instellingen na. Het begint eenvoudig met bijvoorbeeld een leuke naam voor jouw online winkel, jouw e-mailadres en het adres van de (fysieke) winkel. Daarna vul je belasting gerelateerde gegevens in en je kiest het Shopify abonnement type. Maar …

outletstore
Ondernemen
Producten in Outletstore van Informatique niet allemaal echt koopjes

De online winkel Informatique verkoopt met name computer gerelateerde producten en dan moet je denken aan PC’s, componenten voor computers, laptops, tablets, software, etc. Daarnaast verkopen ze ook enkele huishoudelijke producten. Deze computer winkel heeft naast een online shop ook fysieke winkel / vestiging in Berkel en Rodenrijs. Informatique heeft …