Wat gaat er gebeuren met Office Centre?

office centre failliet
Ondernemen

Op 17 januari 2021 heb ik hier een artikel geplaatst over het feit dat Office Centre 7 vestigingen ging sluiten. Toen al gaf de directie aan veel last te hebben van de lockdown als onderdeel van de Corona maatregelen. Maar Office Centre bleef toen voor veel ondernemers redelijk goed bereikbaar met 32 resterende vestigingen. Echter op 2 maart 2022 heeft de rechter het faillissement van dit bedrijf uitgesproken. OfficeCentre heeft de zware Corona tijden van 2020 en 2021 dus niet overleefd.

Ik liep / loop de deur niet plat bij Office Centre. Maar mijn vestiging is voor mij altijd snel te bereiken en ik kan altijd voor de deur parkeren. Een enkele keer heeft deze kantoorhandel ook zeer interessante aanbiedingen waarbij de prijs echt zeer scherp is, soms zelfs goedkoper dan bij de Media Markt. Ook erg prettig dat je veel producten kunt bekijken, aanraken en soms zelfs uitproberen. Ook de printshop was prettig voor eenvoudige prints. Van de online webshop was ik geen fan. Dus tijdens de lockdown kocht ik zelden iets via de online shop en mogelijk hadden meer klanten hier moeite mee?

Office Centre failliet verklaard

Op woensdag 2 maart 2022 is het hoofdkantoor van de Office Centre failliet verklaard door de rechtbank van Utrecht. De kantoorhandel had te veel betalingsproblemen en zodoende was een faillissement aanvragen de enige oplossing. Dit ook ondanks de iets minder dan vijf miljoen euro loonkostensubsidie die dit bedrijf had ontvangen. Dit is natuurlijk heel slecht nieuws voor veel partijen zoals de toeleveranciers, de werknemers en de vaste klanten.

Wat gaat er nu gebeuren met Office Centre?

Het is op dit moment onduidelijk wat er gaat gebeuren met alle vestigingen en met het bedrijf? Opvallend genoeg krijgen ondernemers krijgen nog gewoon folders en reclamemails. Bijvoorbeeld een mailing van 4 maart 2022 met daarin een Mega Sale met aanbiedingingen van onder andere Really Useful Box opbergboxen, Office papier premium, inktcartridges en bureaustoelen. Je vraagt je wel af of het verstandig en veilig is om iets te bestellen bij Office Center? Ook op sociale media lijkt er helemaal niets aan de hand te zijn. Het is business as usual bij dit failliete bedrijf. Wel is bekend gemaakt dat de curator van deze kantoorartikelengroothandel op zoek is naar een geïnteresseerde partij die het bedrijf kan en wil overnemen. En mocht dat lukken dan is natuurlijk de vraag of deze overname betrekking heeft op het gehele bedrijf of op slechts delen ervan. Maar om deze reden zijn de diverse vestigingen gewoon open en kunnen klanten er producten kopen en diensten afnemen. Ik zou met lange termijn bestellingen wel voorzichtig zijn!

Overname Office Centre door Amsterdamse investeerder Standard Investment

Standaard Investment nam Office Centre over in juni 2021. Naast de verschillende vestigingen in Nederland heeft de kantoorhandel ook in Duitsland 51 winkels en die waren bij de overname inbegrepen. De investeringsmaatschappij Standard Investment heeft ook Staples Benelux in haar bezit. Echter Staples is niet failliet. Het is wel verwarrend want in 1998 nam Staples het bedrijf Office Center over. Echter in 2018 kon Office Centre dankzij Frans Davelaar en Goswin Fijen weer verder als zelfstandig merk en werd Staples als merk weer van de vestigingen verwisseld met het merk Office-Centre. Zou Staples opnieuw een overname zien zitten?

 

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

odido is dat wel okido
Ondernemen
Is de nieuwe naam Odido wel okido?

Mogelijk heb je het al gehoord? Als je klant bent dan heb je natuurlijk al een bericht ontvangen. Het bedrijf T-Mobile heet voortaan Odido. Na twee jaar in het geheim werken aan dit project werd op 5 september 2023 de nieuwe naam onthuld van wat we voorheen kende als T-Mobile …

stap-budget stopt
Ondernemen
1
Stap-budget stopt waarschijnlijk vanwege kabinetsbezuiniging

Het Stap-budget, een scholingssubsidie voor werkenden en werklozen, wordt waarschijnlijk wegbezuinigd. Dat bevestigen bronnen aan ANP en andere nieuwsbronnen. Het Stap-budget werd iets meer dan een jaar geleden geïntroduceerd als vervanging van de belastingaftrek van scholingskosten. Het was eigenlijk een scholingssubsidie van maximaal 1.000 euro voor het volgen van een …

Ondernemen
Korting geven bij verjaardag slim?

Er is er één jarig hoera hoera. Super leuk en laat de vele leuke berichten via de vele sociale media kanalen maar binnen komen! Nog leuker, een paar mensen bellen jou. Maar heb je heel veel geluk dan krijg je cadeautjes! Dat vind ik super leuk. Het kan ook andersom, …

Shares