Meer grip op je omzetdoel #verdubbelen

In een eerder artikel schreef ik over het belang van een plan en hoe je een realistisch plan maakt om je coachingsbedrijf te verdubbelen.

Maar hoe houd je je nu aan dat plan gedurende het jaar?

Meer grip op het omzetdoel

Jouw omzetdoel voor het jaar is een goede start. Wanneer je alleen werkt met een doel voor het hele jaar wordt het lastig om je doel te bereiken. Met dit getal heb je richting over het jaar maar je weet niet precies wat je per maand moet realiseren. Daardoor is het lastig om je omzet en doel in de gaten te houden.

Verdeel nu de jaaromzet in vier kwartalen. Je kunt dit natuurlijk doen door de jaaromzet te delen door vier. Meestal is dit niet hoe de omzet verloopt in de praktijk. Het ene kwartaal is nu eenmaal rustiger dan de andere. Zo is het derde kwartaal voor de meeste coaches een rustig kwartaal met de zomermaanden.

Verdeel de omzet in de kwartalen zoals jij de afgelopen jaren ervaren hebt hoe de omzet zich verdeelt in het jaar.

Heb je de kwartalen in beeld dan zetten we nog één stap. We delen de kwartalen op in maanden. Verdeel ieder kwartaal in de drie maanden en schrijf de omzet per maand op.

We gaan voor de omzetverdubbeling. Wanneer we nu beginnen dan ga je de eerste maanden meestal niet gelijk het dubbele omzetten. De nieuwe werkwijze heeft even tijd nodig om te ontwikkelen. Houd hier rekening mee bij het bepalen van je omzet voor iedere maand.

Nu weet je voor iedere maand welke omzet je moet realiseren. Dit gaat je iedere maand helpen om de focus te houden op de omzet voor die maand.

Plan de vrije tijd

Iets wat mij te vaak misging was voldoende vrije tijd inplannen. Dat klinkt vreemd in een jaar waarin je een omzetverdubbeling wilt realiseren. Dan moet je toch juist harder werken?

Zoals ik al vertelde in het vorige hoofdstuk zit een groot deel wat ons tegenhoudt om de omzetverdubbeling te realiseren in ons hoofd. De waarde van wat we leveren. Een gedegen plan bedenken we met ons hoofd. Jouw coaching is veel werken met je hoofd. Natuurlijk komen beslissingen ook uit de rest van ons lichaam, maar er gebeurt weinig met ons fysiek. Natuurlijk kan het voor jou anders zijn wanneer je bijvoorbeeld wandelcoach bent, of andere vormen van coaching waarbij je actief je fysiek gebruikt.

Wat belangrijk is bij een verdubbeling van de omzet is niet alleen hard werken om het te realiseren. Minstens zo belangrijk is voldoende rust. Momenten dat je even helemaal weg bent van je bedrijf.

Plan daarom ieder kwartaal een blok in waarin je de ruimte neemt voor jezelf. Dit kan een weekend zijn, een paar dagen, een week, of twee weken vakantie tijdens de zomermaanden.

Zet ze nu vast in je agenda. Wanneer je dit nu niet inplant loop je het risico dat de volgende stappen uit dit boek en de afspraken met klanten het lastig maken om een paar dagen of een week weg te zijn van je bedrijf.

Mijn missie, de lanceringen en de gesprekken met klanten hebben er regelmatig voor gezorgd dat ik toch maar niet naar dat evenement ging. Of de paar dagen met de trein waren weer niet gelukt in dat kwartaal. En voor je het weet is het jaar voorbij en kijk je uit naar een nieuw jaar met een lege agenda.

Blokkeer daarom nu ieder kwartaal blokken van een paar dagen, een week, of 2-3 weken waar je geen werkafspraken kunt plannen.

Plan de lanceringen

Je hebt voor je omzetdoel producten opgeschreven die je gaat verkopen het komend jaar. Over de promotie van deze producten kom ik in de volgende stappen van dit boek op terug. Staan er evenementen, workshops of een nieuw product geplant dan heb je met deadlines en vaste data te maken.

Leg de evenementen, workshops en deadlines voor producten vast in je agenda. Dit helpt om er naar toe te werken. Verder voorkomt het dat je door andere afspraken in te plannen de deadlines steeds naar achteren te schuiven.

De geplande acties en het bijbehorende omzetdoel per maand, kwartaal en het jaar kunnen alleen gerealiseerd worden als je de deadlines haalt.

Blokkeer nu deze data in je agenda.

Verdubbel de omzet van je coachingsbedrijf in één jaar

verdubbelboek-2015-cover-200x281Met ingang van 1 april plaats ik iedere dag een artikel. Iedere dag. Ik neem je mee in een kijkje achter de schermen voor het Verdubbelboek. De aanloop naar het webinar op 21 april en de Masterclass Verdubbelen op 30 april 2015. Zet ze vast in je agenda.
Zie alle artikelen in deze serie via Verdubbelen.

Webinar Verdubbel je coachingsbedrijf in één jaar

webinar in 10 stappen verdubbelen van je coachingsbedrijf
Het webinar waarin ik je de 10 stappen laat zien waarmee ik vorig jaar de omzet van mijn bedrijf verdubbelde.
Logische en concrete stappen.

Kijk mee en gebruik de 10 stappen voor jouw coachingsbedrijf.
http://ernohannink.nl/10-stappen-verdubbelen/

Een gratis webinar met ruimte voor jouw vragen. Meld je nu aan en kijk 21 april om 11.00u met mij mee.

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Gerelateerde Posts:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondernemen
Zelfpromotie

Heb jij net als veel andere mensen moeite om jezelf te promoten? Ben je bang om opschepperig over te komen? Dus jij hebt diverse kwaliteiten, maar die zijn pas zichtbaar als mensen jou zien werken? Of je hoopt steeds dat iemand anders jouw kwaliteiten promoot? Maar eigenlijk kan niemand jou …

Ondernemen
Betaalproviders vergelijken shopify

Je gaat starten met jouw eigen Shopify webshop en je loopt alle instellingen na. Het begint eenvoudig met bijvoorbeeld een leuke naam voor jouw online winkel, jouw e-mailadres en het adres van de (fysieke) winkel. Daarna vul je belasting gerelateerde gegevens in en je kiest het Shopify abonnement type. Maar …

outletstore
Ondernemen
Producten in Outletstore van Informatique niet allemaal echt koopjes

De online winkel Informatique verkoopt met name computer gerelateerde producten en dan moet je denken aan PC’s, componenten voor computers, laptops, tablets, software, etc. Daarnaast verkopen ze ook enkele huishoudelijke producten. Deze computer winkel heeft naast een online shop ook fysieke winkel / vestiging in Berkel en Rodenrijs. Informatique heeft …

0Shares
0