Mijn bedrijf is er nog niet klaar voor – Femke Hogema

In deze podcast het interview met de “financiën voor ondernemers” specialist Femke Hogema.

Femke is trainer, coach en auteur van de bestseller ‘Financiën voor ZZP’ers. Femke gelooft ten diepste dat je alleen dan een succesvol bedrijf kunt runnen, wanneer je zelf grip op cijfers hebt. Het is haar missie om cijfers Leuk, Praktisch en Toegankelijk te maken zodat je met meer plezier en resultaat met cijfers aan de slag gaat.

Femke Hogema

Shownotes

Je kunt haar bereiken via:
Website financienvoorzzpers.nl
LinkedIn
Twitter
Facebook pagina en haar persoonlijke facebook pagina

Boeken:
Money and the meaning of life
The 7 stages of money maturity
Rich dad, poor dad
The fast lane to wealth

En haar eigen boek

Dit zijn een aantal quotes uit het gesprek:

  • Ik geef leuke, praktische en toegankelijke financiële  trainingen geef voor ondernemers. Op mijn website staan ook andere klanten, zoals controllers, coaches en  trainers maar ik focus me op dit moment meer op de eerste doelgroep.
  • Ik help ondernemers financiën op een leuke en makkelijke manier toegankelijk te maken. Ik zorg ervoor dat men er makkelijker over praat, wat eigenlijk hard nodig is tegenwoordig. Deze eigenschap zou zeer handig zijn voor accountants, hier ligt ook zeker een markt voor maar ik kan me maar op een paar doelgroepen focussen.
  • Dit focussen blijft voor mij en veel andere coaches een ontzettend moeilijk onderwerp. Ik ben iemand die graag ‘ja’ zegt maar begin te leren om niet alles te accepteren. Ik kan niet alles aannemen. Vroeger dacht ik dat ik bijna onbeperkte energie had maar ik ben wijzer geworden en heb het nu van focus ingezien.
  • Focus heeft mij succesvoller gemaakt. Ik heb door focus tegen een aantal klanten verteld dat ik hun  niet meer ga helpen. Hierdoor krijgen mijn producten meer aandacht en worden ze beter. Zo kan ik mijn ideale doelgroep, de ondernemer, nog beter helpen. Door focus wil ik meer, ik zie meer mogelijkheden.
  • Om rijkdom op te bouwen probeer je activa te verkrijgen, volgens het boek “rich dad, poor dad”. Werknemer zijn is risicovol. Ondernemer zijn is dat tegenwoordig steeds minder, omdat je een basis met klanten opbouwt. Ook het hebben van een plan helpt goed, dit leer ik man klanten ook. Hou vast aan je plan, het geeft je focus. Hiermee kan je events duidelijk inplannen en de weg naar succes inzetten. Wordt je bewust van je eigen beperkende gedachten over geld en durf te dromen.
  • Vertaal je dromen in doelen. Neem je sparringpartner mee en ga een de slag met het maken van een winstgevend plan. Stel hierbij cijfers op. Hierover staat een hoofdstuk in mijn boek en mijn e-boek gaat erover.

Video Onderneem Financieel Succesvol Femke Hogema:

Vergeet niet te abonneren op de Erno Hannink Show via iTunes, Stitcher of SoundCloud.

Kun je mij een groot plezier doen zodat meer ondernemers deze podcast kunnen vinden? Geef deze podcast jouw eerlijke beoordeling en recensie. Dit helpt mij enorm om deze podcast te verspreiden. Dank je wel hiervoor. Stuur me een korte e-mail om mij te laten weten dat je dit gedaan hebt en ik stuur je een verrassing.

Je kunt mij bereiken op podcast@ernohannink.nl Ik hoor graag van jou.

Online jouw expertise delen en daarmee nieuwe leads aantrekken? In contact komen met klanten die jou nu nog niet kennen?

Online verspreiden van jouw expertise op een manier zodat het je zo min mogelijk tijd kost? Dan is Online Visibility Done4You voor jou. Het enige wat jij hoeft te doen is jouw expertise uit je hoofd te halen. Wij zorgen er voor dat deze expertise online wordt gepubliceerd en wordt verspreid. Online Visibility Done4You vind je op ErnoHannink.nl

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

odido is dat wel okido
Ondernemen
Is de nieuwe naam Odido wel okido?

Mogelijk heb je het al gehoord? Als je klant bent dan heb je natuurlijk al een bericht ontvangen. Het bedrijf T-Mobile heet voortaan Odido. Na twee jaar in het geheim werken aan dit project werd op 5 september 2023 de nieuwe naam onthuld van wat we voorheen kende als T-Mobile …

stap-budget stopt
Ondernemen
1
Stap-budget stopt waarschijnlijk vanwege kabinetsbezuiniging

Het Stap-budget, een scholingssubsidie voor werkenden en werklozen, wordt waarschijnlijk wegbezuinigd. Dat bevestigen bronnen aan ANP en andere nieuwsbronnen. Het Stap-budget werd iets meer dan een jaar geleden geïntroduceerd als vervanging van de belastingaftrek van scholingskosten. Het was eigenlijk een scholingssubsidie van maximaal 1.000 euro voor het volgen van een …

office centre failliet
Ondernemen
Wat gaat er gebeuren met Office Centre?

Op 17 januari 2021 heb ik hier een artikel geplaatst over het feit dat Office Centre 7 vestigingen ging sluiten. Toen al gaf de directie aan veel last te hebben van de lockdown als onderdeel van de Corona maatregelen. Maar Office Centre bleef toen voor veel ondernemers redelijk goed bereikbaar …

Shares