Mijn bedrijf is er nog niet klaar voor – Femke Hogema

In deze podcast het interview met de “financiën voor ondernemers” specialist Femke Hogema.

Femke is trainer, coach en auteur van de bestseller ‘Financiën voor ZZP’ers. Femke gelooft ten diepste dat je alleen dan een succesvol bedrijf kunt runnen, wanneer je zelf grip op cijfers hebt. Het is haar missie om cijfers Leuk, Praktisch en Toegankelijk te maken zodat je met meer plezier en resultaat met cijfers aan de slag gaat.

Femke Hogema

Shownotes

Je kunt haar bereiken via:
Website financienvoorzzpers.nl
LinkedIn
Twitter
Facebook pagina en haar persoonlijke facebook pagina

Boeken:
Money and the meaning of life
The 7 stages of money maturity
Rich dad, poor dad
The fast lane to wealth

En haar eigen boek

Dit zijn een aantal quotes uit het gesprek:

  • Ik geef leuke, praktische en toegankelijke financiële  trainingen geef voor ondernemers. Op mijn website staan ook andere klanten, zoals controllers, coaches en  trainers maar ik focus me op dit moment meer op de eerste doelgroep.
  • Ik help ondernemers financiën op een leuke en makkelijke manier toegankelijk te maken. Ik zorg ervoor dat men er makkelijker over praat, wat eigenlijk hard nodig is tegenwoordig. Deze eigenschap zou zeer handig zijn voor accountants, hier ligt ook zeker een markt voor maar ik kan me maar op een paar doelgroepen focussen.
  • Dit focussen blijft voor mij en veel andere coaches een ontzettend moeilijk onderwerp. Ik ben iemand die graag ‘ja’ zegt maar begin te leren om niet alles te accepteren. Ik kan niet alles aannemen. Vroeger dacht ik dat ik bijna onbeperkte energie had maar ik ben wijzer geworden en heb het nu van focus ingezien.
  • Focus heeft mij succesvoller gemaakt. Ik heb door focus tegen een aantal klanten verteld dat ik hun  niet meer ga helpen. Hierdoor krijgen mijn producten meer aandacht en worden ze beter. Zo kan ik mijn ideale doelgroep, de ondernemer, nog beter helpen. Door focus wil ik meer, ik zie meer mogelijkheden.
  • Om rijkdom op te bouwen probeer je activa te verkrijgen, volgens het boek “rich dad, poor dad”. Werknemer zijn is risicovol. Ondernemer zijn is dat tegenwoordig steeds minder, omdat je een basis met klanten opbouwt. Ook het hebben van een plan helpt goed, dit leer ik man klanten ook. Hou vast aan je plan, het geeft je focus. Hiermee kan je events duidelijk inplannen en de weg naar succes inzetten. Wordt je bewust van je eigen beperkende gedachten over geld en durf te dromen.
  • Vertaal je dromen in doelen. Neem je sparringpartner mee en ga een de slag met het maken van een winstgevend plan. Stel hierbij cijfers op. Hierover staat een hoofdstuk in mijn boek en mijn e-boek gaat erover.

Video Onderneem Financieel Succesvol Femke Hogema:

Vergeet niet te abonneren op de Erno Hannink Show via iTunes, Stitcher of SoundCloud.

Kun je mij een groot plezier doen zodat meer ondernemers deze podcast kunnen vinden? Geef deze podcast jouw eerlijke beoordeling en recensie. Dit helpt mij enorm om deze podcast te verspreiden. Dank je wel hiervoor. Stuur me een korte e-mail om mij te laten weten dat je dit gedaan hebt en ik stuur je een verrassing.

Je kunt mij bereiken op podcast@ernohannink.nl Ik hoor graag van jou.

Online jouw expertise delen en daarmee nieuwe leads aantrekken? In contact komen met klanten die jou nu nog niet kennen?

Online verspreiden van jouw expertise op een manier zodat het je zo min mogelijk tijd kost? Dan is Online Visibility Done4You voor jou. Het enige wat jij hoeft te doen is jouw expertise uit je hoofd te halen. Wij zorgen er voor dat deze expertise online wordt gepubliceerd en wordt verspreid. Online Visibility Done4You vind je op ErnoHannink.nl

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Gerelateerde Posts:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondernemen
Zelfpromotie

Heb jij net als veel andere mensen moeite om jezelf te promoten? Ben je bang om opschepperig over te komen? Dus jij hebt diverse kwaliteiten, maar die zijn pas zichtbaar als mensen jou zien werken? Of je hoopt steeds dat iemand anders jouw kwaliteiten promoot? Maar eigenlijk kan niemand jou …

Ondernemen
Betaalproviders vergelijken shopify

Je gaat starten met jouw eigen Shopify webshop en je loopt alle instellingen na. Het begint eenvoudig met bijvoorbeeld een leuke naam voor jouw online winkel, jouw e-mailadres en het adres van de (fysieke) winkel. Daarna vul je belasting gerelateerde gegevens in en je kiest het Shopify abonnement type. Maar …

outletstore
Ondernemen
Producten in Outletstore van Informatique niet allemaal echt koopjes

De online winkel Informatique verkoopt met name computer gerelateerde producten en dan moet je denken aan PC’s, componenten voor computers, laptops, tablets, software, etc. Daarnaast verkopen ze ook enkele huishoudelijke producten. Deze computer winkel heeft naast een online shop ook fysieke winkel / vestiging in Berkel en Rodenrijs. Informatique heeft …