Mijn moment 2012

De veranderingen van 2012 waren in 2011 al ingezet. Tijdens de laatste maanden van 2011 had ik de keuze gemaakt om volledig over te gaan in het Engels. Met ingang van januari 2012 werkte ik alleen nog maar aan mijn Engelse site, schreef Engelse artikelen en starte een internationaal programma.

In de loop van 2012 moest ik daar op terug komen, want het leverde financieel te weinig op om ons gezin er draaiende van te houden. Het aantal mensen die mijn internationale site volgen is dan nog veel lager dan de mensen die de Nederlandse site volgen. Ik keerde terug naar de combinatie van Engels en Nederlandse.

erno lig gras mijnmoment henk jan winkeldermaat Mijn moment 2012


Rondom de zomer werd langzaam maar zeker steeds duidelijker voor mij wat ik moet doen. Een onderwerp dat mij al jaren bezig houdt. Alles komt samen in mijn nieuwe richting en producten die daar bij passen.

Ik ben een ondernemer

In November schilderde ik voor het eerst deze ideeën op de flipover van mijn coach. En zij werd er enthousiast van. Dit was de eerste keer dat ik mijn bedrijfsplannen uitlegde aan iemand anders, die daarop ook enthousiast werd over deze plannen.

Ik had het gevoel voor eerste echt ondernemer te zijn. #mijnmoment

Dit was voor mij een doorbraak. Ik reed naar huis en voelde me gelukkig. “Er is tenminste nog een ander persoon die gelooft in mijn visie en missie!”

Ik investeerde in een nieuw ontwerp voor mijn site en een logo. Nu kwam er eindelijk een herkenbaar iets, een site en logo, voor mijn ideeën. De vernieuwde Engelse site gaat 1 januari 2013 online. Eind januari volgt de Nederlandse site.

Voor meer focus en aandacht op dit nieuwe onderwerp besloot ik met ingang van het nieuwe jaar te stoppen met het organiseren van de Social Media Cub. SMC Amsterdam en alle Social Media Clubs (in 17 steden) in Nederland wens ik veel evenementen en plezier toe.

Nieuws van de uitgever

Een ander project dat afgelopen jaar ook veel aandacht heeft gevraagd was het herschrijven en afronden van mijn nieuwste boek. Nadat ik in 2011 al eens een volledige boek overboord had gegooid en opnieuw was begonnen, kreeg ik begin 2012 het advies het laatste hoofdstuk nog eens te herschrijven in de stijl van de rest van het boek.

Het boek was in november definitief klaar. Net voor de Kerstdagen was daar nog zo’n #mijnmoment, het nieuws van de uitgever er dat het nieuwe boek 3 januari 2013 gedrukt wordt. De week daarna ligt het in de boekenwinkels.

Nieuwe fase

Een persoonlijk bijzonder moment was Kerstavond met ons drieën. Het eerste jaar dat onze zoon er niet bij was. Een bijzonder moment. Op tweede Kerstdag nog eens zo’n moment als we met zijn vijven bij mijn ouders Kerst vieren. De kinderen worden ouder, ons gezin breidt uit met aanhang. Een nieuwe fase in ons leven.

Ik kijk uit naar 2013. Bring it on!

Het origineel van Mijn moment is geplaatst op mijnmoment.com.

Jouw moment?

Wat was jouw moment van 2012? Schrijf een artikel met maximaal 500 woorden, kies een of twee momenten. Schrijf het in de reacties hieronder of plaats een link naar jouw #mijnmoment. Door er over na te denken en het jaar opnieuw te beleven ontdek je hoe bijzonder het afgelopen jaar was.

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

odido is dat wel okido
Ondernemen
Is de nieuwe naam Odido wel okido?

Mogelijk heb je het al gehoord? Als je klant bent dan heb je natuurlijk al een bericht ontvangen. Het bedrijf T-Mobile heet voortaan Odido. Na twee jaar in het geheim werken aan dit project werd op 5 september 2023 de nieuwe naam onthuld van wat we voorheen kende als T-Mobile …

stap-budget stopt
Ondernemen
1
Stap-budget stopt waarschijnlijk vanwege kabinetsbezuiniging

Het Stap-budget, een scholingssubsidie voor werkenden en werklozen, wordt waarschijnlijk wegbezuinigd. Dat bevestigen bronnen aan ANP en andere nieuwsbronnen. Het Stap-budget werd iets meer dan een jaar geleden geïntroduceerd als vervanging van de belastingaftrek van scholingskosten. Het was eigenlijk een scholingssubsidie van maximaal 1.000 euro voor het volgen van een …

office centre failliet
Ondernemen
Wat gaat er gebeuren met Office Centre?

Op 17 januari 2021 heb ik hier een artikel geplaatst over het feit dat Office Centre 7 vestigingen ging sluiten. Toen al gaf de directie aan veel last te hebben van de lockdown als onderdeel van de Corona maatregelen. Maar Office Centre bleef toen voor veel ondernemers redelijk goed bereikbaar …

Shares