Oplossingen verkoop online training

Online training oplossingen
Ondernemen

Op dit moment is het helemaal in, online training geven. Vanwege de Corona zit iedereen verplicht binnen en dan moet je mogelijk op een andere manier jouw geld verdienen. Een mooie oplossing is het delen van jouw kennis in ruil voor een kleine betaling. Dus je overweegt om een cursus te maken en deze online te verkopen aan iedereen die deze kennis tot zich wenst te nemen. Maar waar kun je eenvoudig een cursus tegen betaling verkopen? Waar zet je jouw training zodat anderen deze kunnen bestellen en hiervoor kunnen betalen? Goed nieuws, dat kan heel eenvoudig via diverse platformen. Maar je kunt ook zelf aan de slag met speciale software. Wat zijn de oplossingen en welke is voor jou het beste?

Globaal gezien heb je 3 opties als je een cursus wilt gaan aanbieden:

  1. jouw training aanbieden op een bestaande e-learning platform waar diverse trainers iets aanbieden (zoals https://teachable.com / udemy.com / kajabi.com)
  2. jouw training aanbieden op een geheel zelf ontwikkelde website / leer-omgeving (zoals met WordPress en Learndash bijvoorbeeld)
  3. op een eigen website maar met een speciale e-learning oplossing geïnstalleerd (Totora, Academy LMS)

Optie 1 is het meest eenvoudige om te realiseren. Je kunt je volledig focussen op de training zelf. Nadeel is natuurlijk de concurrentie van andere trainers. Udemy is op dit moment de meest populaire oplossing en het is ook helemaal gratis. Je betaalt pas geld wanneer je een cursus verkoopt. Bij verkoop geef je 50% (soms zelfs 75%) van de omzet aan Udemy. Dit platform is dus eigenlijk de beste oplossing als online cursusplatform voor mensen die niet direct veel geld willen investeren en ook klein willen beginnen. Er zijn gemengde (positief en negatief) beoordelingen over dit platform maar het heeft heel veel studenten die zoeken naar cursussen.

Bij optie 2 heb je met een eigen website veel meer vrijheid / flexibiliteit. Maar er komt natuurlijk wel meer kijken bij de bouw van de site en het online zetten van jouw training. Maar misschien heb je al een WordPress website en wil je deze aanvullen met een e-learning omgeving? LearnDash is een van de meer bekende oplossingen voor WordPress websites. Maak met deze plugin jouw eigen online cursusplatform en beschik over jouw eigen e-mailmarketingtools, drag and drop cursus bouwer, tussentijdse quizen, reminders, etc. Deze plugin kan worden geïntegreerd met ontzettend veel andere tools zoals Woocommerce, Paypal, Mailchimp, Buddypress, Zapier, Slack, etc. Helaas moet je wel 159 dollar per jaar betalen voor het gebruik van deze plugin + updates.

Een andere oplossing voor WordPress is Wishlist Member. Dit is een veelgebruikte plugin voor mensen die een membership website willen maken met daarbinnen het trainingsmateriaal. Jouw klanten betalen dan bijvoorbeeld 10 euro per maand om toegang te hebben tot de training teksten en video’s. Vaak zie je op dergelijke sites dat periodiek extra materiaal wordt toegevoegd.

Photo by Julia M Cameron from Pexels

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

office centre failliet
Ondernemen
Wat gaat er gebeuren met Office Centre?

Op 17 januari 2021 heb ik hier een artikel geplaatst over het feit dat Office Centre 7 vestigingen ging sluiten. Toen al gaf de directie aan veel last te hebben van de lockdown als onderdeel van de Corona maatregelen. Maar Office Centre bleef toen voor veel ondernemers redelijk goed bereikbaar …

Ondernemen
Korting geven bij verjaardag slim?

Er is er één jarig hoera hoera. Super leuk en laat de vele leuke berichten via de vele sociale media kanalen maar binnen komen! Nog leuker, een paar mensen bellen jou. Maar heb je heel veel geluk dan krijg je cadeautjes! Dat vind ik super leuk. Het kan ook andersom, …

bordspellen voor ondernemers
Ondernemen
Beste bordspellen voor ondernemers

Met de huidige avondklok en lockdown is het spelen van gezellige bordspellen een aanrader. Het is leuk om te doen, schept of versterkt de band onderling en je leert er vaak ook nog iets van. Daarnaast is het spelen van een spelletje een goede afleiding als je stress ervaart van …

Shares