Waarom geld er toe doet

Je hebt het vast vaker gehoord of je gebruikt ze zelf, uitspraken zoals “Geld is niet belangrijk” en “Geld maakt niet gelukkig”. Het klopt ook want geld maakt niet gelukkig. Aan de andere kant, geen geld maakt je ook niet gelukkig. Geld doet er toe!

In mijn omgeving werd een beeld geschetst dat mensen met veel geld slechte mensen zijn. Dat betekent dus ook, dat als ik veel geld verdien, dat ik ook een slecht mens ben. Een goede reden om nooit veel geld te verdienen.

Een beeld waar ik zelf in geloofde was dat mensen die veel geld verdienen vaak gaan scheiden. Een goede reden om mijzelf onbewust zodanig te saboteren dat ik niet veel geld zou verdienen. Want ik wil niet scheiden van mijn lieve vrouw.

Inmiddels heb ik veel gelezen over geld en waarde. Ga ik steeds vaker om met mensen die anders denken over geld. Ik realiseer me dat geld niet slecht is. Dat mensen met geld net als jij en ik zijn.

Resultaat

Geld verdienen met je bedrijf laat zien dat je resultaat boekt, dat je meer mensen helpt. Het is niet het enige middel om te laten zien dat je vooruit gaat, maar wel een goed meetmiddel.

Het gaat niet alleen over de omzet, maar vooral over het resultaat. Het geld dat je overhoudt, nadat je alle kosten er vanaf hebt getrokken. De inzet die je hebt moeten leveren om die omzet te bereiken.

Met meer geld bereik je jouw missie eerder. Je kunt meer mensen helpen. Je kunt nog meer resultaat boeken. Je kunt mensen inhuren om meer resultaat te boeken bij nog meer mensen. De mensen die jij inhuurt verdienen ook weer aan jouw missie.

Wat geld geeft, is vrijheid. Je hoeft minder stil te staan bij beslissingen. Vooral als je geld verdient dat niet gekoppeld is aan het aantal uren dat je werkt. Dat je over een aankoop niet hoeft na te denken of je de aankoop kunt doen of niet. Want als je er over moet nadenken, dan kan het meestal niet.

Overigens heeft rijkdom niet veel met geld te maken. Rijkdom kun je ervaren met weinig geld, net zoals je armoede kunt ervaren met veel geld.

Een interessant boek over dit onderwerp is The millionaire Fastlane: Crack the Code to Wealth and Live Rich for a Lifetime! van M.J. DeMarco. Het boek gaat vooral over de mooie verhalen die door financiële coaches wordt gepromoot en die je op de lange termijn heel misschien rijk maakt.

Overgang naar ondernemer

De afgelopen jaren heb ik de groei mijn bedrijf niet voldoende serieus genomen. Alsof er een soort snelheidsbegrenzer zat op de groei van mijn bedrijf. Hoe hard ik het gaspedaal ook intrapte, ik ging nooit harder dan 60. Dit had vooral te maken met mijn mindset. Over hoe ik dacht over geld, omzet en groei.

De verandering van de mindset waarin ik nu zit is te merken. Niet alleen door mijzelf, maar ik hoor ook van anderen dat ze het aan mij merken. Ik ervaar nu de gedrevenheid om er een echt bedrijf van te maken. Deze overgang, zoals ik die de afgelopen weken vaker beschreef, is de overgang van zelfstandige naar ondernemer.

Een zelfstandige is vooral druk met de omzet van deze maand. Of eigenlijk met de inkomsten voor deze maand. Want de inkomsten, dat is de omzet minus de kosten. Ten minste, zo dacht ik als zelfstandige. We leven als gezin van deze inkomsten.

Dat is niet hoe ik nu als ondernemer denk. Als ondernemer heb ik een doel en visie voor ogen en voor de lange termijn (10+ jaar). Daar werk ik iedere dag aan. Mijn jaarplan voor 2016 is een trede in deze visie. Onze inkomsten is een kostenpost in het resultaat van het bedrijf.

Zelfstandige of ondernemer?

Ben jij een zelfstandige die iedere maand opnieuw bekijkt hoe je de inkomsten krijgt?
Of ben je een ondernemer die bouwt aan het bedrijf voor de lange termijn?Verdien jij wat je waard bent?

Deel het met mij in de reacties hieronder.

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

odido is dat wel okido
Ondernemen
Is de nieuwe naam Odido wel okido?

Mogelijk heb je het al gehoord? Als je klant bent dan heb je natuurlijk al een bericht ontvangen. Het bedrijf T-Mobile heet voortaan Odido. Na twee jaar in het geheim werken aan dit project werd op 5 september 2023 de nieuwe naam onthuld van wat we voorheen kende als T-Mobile …

stap-budget stopt
Ondernemen
1
Stap-budget stopt waarschijnlijk vanwege kabinetsbezuiniging

Het Stap-budget, een scholingssubsidie voor werkenden en werklozen, wordt waarschijnlijk wegbezuinigd. Dat bevestigen bronnen aan ANP en andere nieuwsbronnen. Het Stap-budget werd iets meer dan een jaar geleden geïntroduceerd als vervanging van de belastingaftrek van scholingskosten. Het was eigenlijk een scholingssubsidie van maximaal 1.000 euro voor het volgen van een …

office centre failliet
Ondernemen
Wat gaat er gebeuren met Office Centre?

Op 17 januari 2021 heb ik hier een artikel geplaatst over het feit dat Office Centre 7 vestigingen ging sluiten. Toen al gaf de directie aan veel last te hebben van de lockdown als onderdeel van de Corona maatregelen. Maar Office Centre bleef toen voor veel ondernemers redelijk goed bereikbaar …

Shares