Wat als je morgen heel succesvol wordt

Ik heb een angst. Misschien herken je het!? Het is niet de angst voor mislukking. Er is al zoveel mislukt. Na al deze mislukkingen heb ik geleerd dat er op dat moment niet veel verandert.

De wereld valt niet over je heen. Je krijgt geen puntmuts met ‘Ezel’ op je hoofd. Als je over straat loopt zien de mensen niet eens dat er iets mislukt is.

Als er iets mislukt is ben je zelfs rijker geworden. Je bent een ervaring rijker en deze gebruik je de volgende keer om het beter of anders te doen.

fear edge epsos 4376727123 s Wat als je morgen heel succesvol wordt

Succes

Waar ik veel banger voor ben is succes. Wat als ik morgen heel succesvol word?
Wat gaat er dan gebeuren? Wat verandert er?

Een beeld wat daarbij door mijn hoofd gaat kan ik wel schetsen.

Er komen heel veel klanten bij. Er komt dus ook veel geld bij.
Om deze zelfstandigen allemaal te helpen, moet ik meer werken. De balans van ondernemerschap en gezin slaat door naar werken.
Ik ben ook meer weg van huis om internationaal te spreken over dit onderwerp.

Onze kinderen zie ik steeds minder. Mijn lieve vrouw moet het allemaal alleen doen.
We groeien uit elkaar en uiteindelijk gaan we scheiden.
Ik zie ook veel succesvolle mensen scheiden.

Dit is mijn angst in grote lijnen en versneld afgespeeld.

Ik weet het bijna zeker, ik ben bang voor succes.

Ik streef dus ook niet naar succes. Volgens mij is succes namelijk niet het belangrijkste.
Veel belangrijker dan succes is dat je zinvol bent. Zinvol voor je omgeving en de wereld.

Streven naar zinvol in plaats van succesvol

Wat is jouw grote missie in het leven voor deze wereld?
Wat is de zinvolle bijdrage die jij realiseert?

Om zinvol bezig te zijn hoeft niets je tegen te houden. Voor een zinvolle bijdrage zijn er geen beperkingen.

Mijn levensmissie is zelfstandige ondernemers helpen een balans te vinden in ondernemerschap en gezin. Ik moet ze helpen.

Werkend aan mijn levensmissie wordt de wereld steeds iets beter.
Een voor een worden ondernemers en hun gezin gelukkiger. Een mooie balans waarbij ze werken aan hun levensmissie en nu leven.

Ik wil het zo graag dat ik het voor niets kan doen. De afgelopen jaren heb ik ook geleerd dat gratis mensen een stukje op weg helpt maar de echte doorbraak komt pas als je echt moet veranderen.

Hier moet je in investeren. Je hebt een stok achter de deur nodig.
Meer geld vragen voor je producten en diensten betekent dat mensen echt moeten kiezen, ga ik nu dit doen of iets anders.

Gratis slechte motivator

Op mijn computer en telefoon staat een aantal gratis boeken die ik nog een keer wil lezen. Op mijn bureau liggen boeken die ik gekocht heb die ben ik nu aan het lezen.

Bij het kiezen van boeken die ik gratis kan downloaden ben ik ook wat ruimer in wat ik interessant vind. Als ik een bestellijst maak bij Amazon (2-3 keer per jaar) dan kijk ik nog eens goed naar mijn wensenlijst en beoordeel ik welke boeken ik nu echt wil hebben.

Ik probeer dan onder de EUR 100 per bestelling te blijven zodat het aantal boeken dat ik wil lezen te overzien is.

Een gratis blog met interessante artikelen, een nieuwsbrief met waardevolle informatie, je voegt ze toe aan je RSS lezer of inbox. Zip, zo gedaan. Weer een aanvulling op je kennis.

Aan kennis ontbreekt het niet. Ik heb al heel veel gelezen over marketing, social media, Facebook, klanten krijgen, meer klanten krijgen, copywriting….

Het is tijd de wereld echt te veroveren. Maar dan wel op mijn manier, met aandacht voor de omgeving, mijn gezin en mijzelf. Zelfstandige voor zelfstandige.

Betere Wereld

Om door te pakken heb je regelmatig hulp nodig. Hulp van anderen. Ik loop regelmatig vast als ik werk aan mijn levensmissie. Dan heb ik hulp nodig om los te komen.

Op dat moment ben ik blij dat ik deelnemer ben in twee masterminds en aandacht krijg in het Greater Than Yourself traject met een coach. Blij met de inspiratie die ik krijg bij het bijzondere evenement SOBCon in Chicago.

De inspiratie die Pieter van Osch en ik daar krijgen willen we graag verspreiden met deze happening in Nederland. Dit is dan ook de reden van onze happening Better Business, Better World op 9 oktober in Amsterdam.

Wij denken dat ondernemers het beste in staat zijn een bijdrage te leveren voor een betere wereld. Dit evenement gaat daarbij helpen. Samen gaan wij jou helpen bij je levensmissie en zo de wereld beter maken.

Volg de ontwikkelingen op Facebook Better Business, Better World.

Angst voor succes remt mij misschien af en toe wat af en tegelijkertijd weet ik dat ik mijn levensmissie moet vervullen. Een zinvolle bijdrage bij zelfstandigen leveren over de gehele wereld.

Levensmissie

Herken je de angst voor succes?
Wat is jouw levensmissie?

Kan ik jou helpen bij de volgende stap op jouw pad?
Stel je vraag en wie weet kan ik of een van de andere lezers je helpen.

Credit foto epSos.de

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondernemen
Korting geven bij verjaardag slim?

Er is er één jarig hoera hoera. Super leuk en laat de vele leuke berichten via de vele sociale media kanalen maar binnen komen! Nog leuker, een paar mensen bellen jou. Maar heb je heel veel geluk dan krijg je cadeautjes! Dat vind ik super leuk. Het kan ook andersom, …

bordspellen voor ondernemers
Ondernemen
Beste bordspellen voor ondernemers

Met de huidige avondklok en lockdown is het spelen van gezellige bordspellen een aanrader. Het is leuk om te doen, schept of versterkt de band onderling en je leert er vaak ook nog iets van. Daarnaast is het spelen van een spelletje een goede afleiding als je stress ervaart van …

office centre gesloten vestigingen
Ondernemen
2
Office Centre sluit 7 vestigingen

Klanten van getroffen Office Centre vestigingen hebben een email ontvangen van directie en medewerkers. De email opent met de tekst: “Graag willen we je informeren over een belangrijk besluit met betrekking tot jouw Office Centre vestiging“. In de email geeft de organisatie aan dat ook Office Centre is getroffen door …

Shares