Hosting Neostrada zonder verhuizen domeinnaam

neostrada
Webhosting

Hieronder beschrijf ik de te doorlopen stappen wanneer je een nieuwe website wilt bouwen bij Neostrada hosting zonder dat de huidige (oude website) onbereikbaar wordt.

WordPress hosting

Voor bijvoorbeeld een website op basis van het CMS WordPress is een speciaal hostingpakket gemaakt, WordPress hosting. Er zijn meerdere pakketten beschikbaar binnen de WordPresshosting en dat zijn:

  • Premium Budget (va 2,97 per maand),
  • Premium Business (va 3,96 per maand)
  • en Premium Professional (va 6,36 per maand).

Voor de meeste WordPress sites is het Premium Business pakket een prima keuze.

Stap 1

Ga naar Neostrada en kies in het bovenste menu voor “webhosting”. Je ziet nu een submenu (uitklapscherm) en hierin staat onder andere “Platformen -> WordPress”. Klik op de WordPress link (of één van de andere hosting vormen zoals Joomla / Magento) en dan krijg je de 3 pakketten te zien (Premium Budget, Premium Business, Premium Professional). Na het maken van een keuze voor het gewenste hostingpakket kun je onderaan klikken op de knop “bestellen”. Vervolgens zie je in een uitklapper / dropdown meerdere opties en hier kun je kiezen voor 1 jaar, 2 jaar of 3 jaar waarbij de hostingkosten voor een langere overeenkomst voordeliger zijn. Wanneer je zeker weet dat je voor een langere tijd deze provider als hosting leverancier gaat gebruiken dan kun je de meer voordelige aanbieding kiezen (bijvoorbeeld 2 of zelfs 3 jaar).

Extern domein

We willen niet direct maar pas later de website verhuizen. Je moet daarom in deze stap 1 kiezen voor “Bestel met extern domein”. Want we willen de domein nog niet verhuizen naar deze nieuwe provider omdat de huidige website dan niet meer bereikbaar zal zijn. Door te kiezen voor “extern domein” wordt het gekozen hostingpakket wel met deze domeinnaam aangemaakt maar de domeinnaam wordt niet verhuist. Dit stelt ons in staat om bij deze hostingprovider een nieuwe website te bouwen terwijl de oude website gewoon bereikbaar blijft voor het publiek. Zodra de nieuwe website gereed is dan kun je alsnog de domeinnaam verhuizen of de DNS aanpassen zodat de domein verwijst naar deze nieuwe provider.

Stap 2

In stap 2 zien we het overzicht van het gekozen hostingpakket en domeinnaam (een soort winkelwagen). Hier kunnen we nog kiezen voor een andere hostingconfiguratie (Standaard met starter / master / extra, Premium met budget / professional / business en Reseller met varianten small / plus / beginner). Ook kun je hier nog de termijn veranderen van 1 jaar naar bijvoorbeeld 2 of 3 jaar. Voor de meer technische lezers: je kunt hier ook klikken op * Geavanceerd en dan kun je de nameserver veranderen van Neostrada naar Anoniem of eigen nameservers.

Stap 3

De laatste stap, stap 3, is de registratie. Wanneer je al klant bent van Neostrada dan kun je inloggen. In de meeste gevallen moet je jezelf registreren en dat kan door op de knop “Registreer direct” te klikken. Je ziet vervolgens een formulier met de bekende invulvelden zoals naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mail, etc. Wanneer je aangeeft dat het om een bedrijf gaat dan krijg je een andere versie van het formulier te zien met 3 extra vragen: bedrijfsnaam, kvk-nummer en btw-nummer. Zodra alles is ingevuld kun je klikken op registreren. De aanvraag voor het hostingpakket is dan verzonden naar de provider. Zodra het pakket is aangemaakt ontvang je een e-mail bericht met daarin de details (FTP gegevens, login gegevens, etc.). Deze kun je eventueel aan jouw webdesigner sturen zodat hij / zij aan de slag kan gaan met de installatie en de bouw van de nieuwe website.

Cloud hosting

Voor zeer professionele snelle hosting kun je kiezen voor Cloud Hosting oplossingen. Je kunt bij deze hostingvariant (Cloud SSD) jouw eigen configuratie van de hostingserver samen stellen. Bij Neostrada kies je het aantal CPU’s (processoren) en dan zit daaraan vast gelijk ook de hoeveelheid geheugen en opslag (dataverkeer 5000 GB of onbeperkt). De meest eenvoudige configuratie kost 9,95 euro per maand en die bestaat uit 1 processor (vCPU), 2 GB geheugen, 50 GB SSD opslag (SSD = solid state drive, een zeer snelle opslag techniek) en 5000 GB dataverkeer. Ter vergelijking, voor 19,95 euro per maand heb je voorgenoemde dubbel (2 vCPU’s, 4 GB geheugen, 100 GB SSD, onbeperkt dataverkeer).

Maar let op, bij Cloud hosting moet je een aantal dingen zelf doen of ze uitbesteden aan de hostingprovider (met bijbehorende extra kosten). De cloud hosting oplossing moet je zelf beheren (backup maken, software updaten, storingen oplossen). Je kunt dit ook uitbesteden aan de provider maar dan komen er maandelijkse kosten bij (namelijk 4,95 voor updates en 14,95 voor volledig beheer). Wil je ook gebruik maken van een hosting panel (zoals o.a. cPanel, DirectAdmin, WHMCS) dan moet je hiervoor licentiekosten betalen vanaf 4,95 per maand.

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

domein kopen Transip
Webhosting
Transip domeinnaam kopen weer iets duurder

Wanneer hostingbedrijven de prijzen aanpassen dan schrijven we hierover een bericht. En opnieuw is het raak. De bekende hostingprovider Transip verhoogt opnieuw de prijzen. Opnieuw want in januari dit jaar gingen de tarieven bij Transip al omhoog. En nu in november 2022 is het kopen van een domeinnaam bij Transip …

is kpn of xs4all duurder
Webhosting
XS4all pakketten duurder dan KPN internet pakketten

Klanten van XS4all zijn al een tijdje eigenlijk klant van KPN. Per 1 maart 2020 is het 26 jaar oude bedrijf XS4ALL officieel opgeheven. In 2021 stuurde KPN aan alle XS4all klanten een e-mail met daarin de mededeling: XS4ALL blijft voor u als klant gewoon XS4ALL. Alleen ging de dienstverlening …

Neostrada verhoogt prijzen
Webhosting
Opnieuw verhoogt Neostrada haar tarieven

Vandaag ontvingen diverse klanten van Neostrada het bericht dat dit hostingbedrijf gedwongen is haar prijzen te verhogen. Begin 2021 heeft Neostrada al een flinke prijsverhoging doorgevoerd. Maar nu is het noodzakelijk, zo stelt Neostrada, vanwege de gestegen kosten van bijvoorbeeld datacenters, natuurlijk de energie, de hardware en abonnementskosten van domeinen …

Shares