Hosting Reviced wordt VIP maar niet ten gunste van de klant

Reviced is nu VIP
Webhosting

Op 11 oktober ontving ik een e-mail bericht van Reviced over het overzetten van mijn diensten. In de e-mail staat: “Reviced wordt VIP Internet, jouw online succes staat voorop. Vanaf 1 november is het zover, Reviced wordt VIP Internet. Ondanks het beëindigen van het merk Reviced, zetten we onze samenwerking graag voort. Je diensten worden automatisch overgezet naar VIP Internet.”. Nog een overname of fusie in Hosting land, niets nieuws. Wel jammer dat je daardoor vaak een aardige toename in de prijs voorgeschoteld krijgt. Zo is het ook nu het geval met deze fijne overgang. (deze overname / fusie was trouwens bij velen al bekend in mei 2019)

Prijsontwikkeling Deziweb en Reviced

Na inlog bij Reviced is te zien dat ik sinds 22-10-2008 al klant ben met het hostingpakket Dezi1 (meer dan 10 jaar!). De naam van het hostingpakket is afgeleid van de toenmalige bedrijfsnaam Deziweb. Het gaat om een resellerpakket waarvoor ik in het jaar 2008 EUR 142,80 moest betalen incl. btw. Vanaf 23 oktober 2014 ging ik voor hetzelfde pakket (met kleine aanpassingen) EUR 188,75 per jaar betalen incl. btw. Op 1 april 2016 (geen grap) kreeg ik een e-mail waarin werd aangegeven dat Deziweb vanaf nu Reviced zou gaan heten. De omzetting naar Reviced had geen effect op de jaarlijkse kosten, die blijven 188,75 euro. En op 1 november 2019 gaan we (de klanten) met zijn allen over naar VIP. De stijging van de prijzen is nu wel een feit en deze is enorm!

Voordelen Reviced naar VIP

Natuurlijk wijst Reviced/VIP in eerste instantie alleen op de voordelen die deze fusie/overname heeft. Natuurlijk wordt alles sneller dankzij betere hardware. En zoals bij alle verbeterde hostingdiensten wordt ook de beveiliging stukken beter. Ze gaan van DirectAdmin naar Plesk en natuurlijk is dat ook voor de klant een groot voordeel (al is dat maar net wat je gewend bent). De supportteams worden samengevoegd en dus word je als klant nog beter geholpen (maar als de hosting goed werkt dan heb ik zelden support nodig eigenlijk). En je komt nu op een nieuwe site van VIP met meer artikelen en blogs (tsja, voor dergelijke informatie ben ik niet afhankelijk van hostingproviders). Wat mij betreft dan ben ik alleen geholpen met een betere snelheid en veiligheid, maar ik ging er eigenlijk vanuit dat dit al goed was vóór de overname / fusie!? De vraag is dan wel: zijn de voordelen de prijstoename waard?

Prijsstijging VIP

Op Tweakers schrijft een klant van Reviced dat hij / zij nu 27,50 (excl btw) per jaar voor de hosting betaald en dat dit nu 9,99 euro per maand zal worden. Daarbij gaan de kosten voor de domeinnaam registraties ook omhoog (.net domein van 11 naar 19 euro en .nl domein van 5,99 naar 12 euro). Het jaarbedrag gaat voor deze ex-Reviced klant dus van €81 naar €256 omhoog (meer dan 300% prijsstijging). Voor mijzelf geldt het volgende: nu betaal ik 150,00 euro per jaar (excl. btw en excl. domeinnaam) en ik zal voor een vergelijkbaar cloud hosting pakket 39,99 euro per maand gaan betalen wat neerkomt op 479,88 euro excl. btw. Dat is 3,2 keer zoveel, dus 320% meer dan ik nu betaal. Gelukkig heb ik slechts 1 .NL domeinnaam ondergebracht bij Deziweb / Reviced omdat je deze moest koppelen aan het reseller pakket. De andere domeinnamen heb ik bij goedkopere hostingbedrijven ondergebracht. Ik ga bij VIP dus 12 euro betalen in plaats van 5,99 euro. Dat is een prijsstijging van 200% en daarbij is een tarief van 12,- euro per jaar voor een punt NL domein gewoon heel ouderwets.

Hoe staat VIP bekend bij de gebruikers? Op Webhosters krijgt VIP een 3,6 van de 5 (met 52 reviews), dat zou een 7,2 op de 10 zijn. Op de reviewsite van Webhosters ook veel opmerkingen over de hoge prijzen en prijsverhogingen. Op Trustpilot krijgt deze hostingprovider slechts 2 sterren wat overeenkomt met de waardering “slecht”. Het lijkt er wel op dat de minder reviews met name de laatste tijd worden gegeven omdat 1 jaar geleden er vooral positieve reviews te vinden zijn op Trustpilot. Op ISPgids zijn nauwelijks klantervaringen te vinden.

Overnamen hostingbedrijven in Nederlands hostinglandschap en prijsstijgingen

In maart 2018 kwam het bericht dat Total Webhosting Solutions (TWS) de bedrijven PCextreme, Savvii en VIP Internet had overgenomen. Ook andere bekende hostingbedrijven maken deel uit van TWS waaronder Axarnet (sinds 2019), SoHosted (sinds 2019), Versio, deHeeg, Neostrada, Realhosting en Yourhosting. TWS heeft wel aangegeven dat de hostingproviders binnen de TWS groep onafhankelijk van elkaar opereren. Dit lijkt ook wel het geval wanneer je kijkt naar productaanbod. Echter gekeken naar de prijsstelling dan was een prijsstijging zichtbaar over de gehele linie. Sinds september 2018 was duidelijk dat de bedrijven van TWS de tarieven in mindere of meerdere mate hebben verhoogd. Zo zagen klanten van Neostrada de tarieven per januari 2019 de prijzen stijgen van €1 per maand naar €2,99 per maand (ook een prijsstijging van 300%). Bij PCextreme gingen de tarieven in januari 2019 van €1,95 per maand naar €4,95 per maand (een prijsstijging van 150%).

Een ander bedrijf waar diverse hostingbedrijven onder vallen is Combell. Onder Combell valt bijvoorbeeld TransIP, Byte, CloudVPS, HostingXS, iXL Hosting, Robohost, VDX, Webstekker, Vimexx (sinds 2019), etc. Het de samensmelting van TransIP en Combell heeft een nieuw bedrijf opgeleverd met de naam Team.blue. Het lijkt dus bijna of er in Nederland maar 2 grote hostingbedrijven, TWS en Team.Blue (voorheen Combell). Maar er zijn ook nog een paar providers die niet onder deze 2 joekels vallen.

reviced beurs

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Webhosting
Ook in 2024 weer nieuwe prijsverhogingen hosting

Diverse hostingbedrijven hebben voor 2024 aangekondigd de prijzen wederom te gaan verhogen. De laatste tijd gaan de prijzen rap omhoog. Vorig jaar schreef ik bijvoorbeeld al over de prijsverhoging voor resellers bij Neostrada. En een artikel over de prijsverhogingen van hostingdiensten bij Vimexx. En helaas starten we in dit nieuwe …

webhostnow failliet
Webhosting
Webhostnow failliet – klanten gaan naar Carefree Hosting

  Op 16 april heeft Pepperfield B.V. (het moederbedrijf van Webhostnow) faillissement aangevraagd. Met andere woorden, einde voor het hostingbedrijf Webhostnow. Vanaf 8 mei heeft Carefree Hosting de diensten overgenomen voor alle klanten van Webhostnow en dus zijn deze  personen en bedrijven sindsdien klant van Carefree Hosting. Waarom Webhostnow failliet …

resellerhosting prijzen omhoog
Webhosting
Resellers bij Neostrada gaan bijna 50% meer betalen

De prijsverhogingen vliegen ons nu echt om de oren. Online ondernemen wordt steeds duurder en de inkomsten staan onder druk. Neostrada heeft interessante hostingpakketten voor resellers (of ondernemers die gewoon meerdere websites zelf beheren). Maar vanaf 1 april 2023 gaan ook bij Neostrada de prijzen omhoog. En niet een klein …

Shares