Ook in 2024 weer nieuwe prijsverhogingen hosting

Webhosting

Diverse hostingbedrijven hebben voor 2024 aangekondigd de prijzen wederom te gaan verhogen. De laatste tijd gaan de prijzen rap omhoog. Vorig jaar schreef ik bijvoorbeeld al over de prijsverhoging voor resellers bij Neostrada. En een artikel over de prijsverhogingen van hostingdiensten bij Vimexx. En helaas starten we in dit nieuwe jaar met hogere tarieven bij nagenoeg alle hostingproviders waaronder Versio, Hosted, Mijndomeinreseller, Neostrada, Vimexx, Yourhosting, Transip, etc. De redenen voor de hogere rekening die wij moeten gaan betalen is volgens de providers bijvoorbeeld de inflatie in Nederland, het feit dat andere leveranciers van deze hosters hun prijzen verhogen, de hogere loon- en energiekosten en omdat SIDN zelf ook de prijzen heeft verhoogd. Bij enkele providers zijn de pakketten aangepast en zou je voor het hogere maandabonnement ook meer diensten krijgen. We zetten een aantal prijsverhogingen op een rijtje (allemaal exclusief btw).

Nieuwe prijzen Versio

prijsverhoging geschoktVersio heeft de tarieven per 1 januari 2024 aangepast. De jaarlijkse kosten voor een .nl domein zijn bij deze aanbieder 21,99 euro. Dit nieuwe tarief ga je wel pas betalen wanneer jouw NL-domeinnaam moet worden verlengd. Dus heb je deze domeinnaam ooit geregistreerd in augustus 2020 bijvoorbeeld dan betaal je pas in die maand dit nieuwe tarief. Je kunt er ook voor kiezen om voor die tijd de domeinnaam (en / of hostingdiensten) te verhuizen naar een goedkopere aanbieder. Voor de hostingpakketten zijn de prijzen als volgt: Basic voor 9,99 per maand, Start voor 14,99 per maand, Complete voor 19,99 per maand en de Max variant gaat 24,99 per maand kosten.

Nieuwe tarieven Neostrada

Bij Neostrada zijn de tarieven iets anders dan bij Versio. Dat is vreemd omdat het eigenlijk hetzelfde bedrijf is. Bij Neostrada betaal je in 2024 flink meer voor dezelfde dienstverlening. Voor de verlenging van jouw .nl van slechts 1 jaar betaal je ook bij dit bedrijf 21,99 euro (dit was 18,99 euro). Besluit je echter 2 jaar te verlengen dan krijg je een kleine korting en betaal je 20,99 per jaar. Verleng je zelfs voor 3 jaar dan gaat Neostrada akkoord met 19,99 (p/j). Weet je nu al dat je 3 jaar lang de hosting + domein bij dit bedrijf gaat onderbrengen? Dan zou je kunnen kiezen om nu al 3 jaar in één keer te betalen. Het lijkt er namelijk niet op dat de prijzen de komende jaren zullen dalen. Ook voor de hostingpakketten kun je bij Neostrada een korting krijgen voor een langere samenwerking. Wel biedt Neostrada andere hostingpakketten dan Versio met andere benamingen en andere prijzen. Het hosting pakket Light kost voor 1 jaar 14,99 euro (p/mnd) / 179,88 euro (p/j). Dit light pakket koste de klant in 2023 nog “slechts” 131,88 euro per jaar / 10,99 euro per maand (een prijsverhoging dus van 4 euro per maand / 48 euro per jaar). Ditzelfde light pakket kun je ook voor 2 of 3 jaar afnemen voor 13,99 (p/mnd) / 167,88 euro (p/mnd). Het Standard pakket kost 19,99 (p/mnd) en het Advanced pakket kost 24,99 (p/mnd). Webhosting light “classicmania.nl” 1 Jaar 131,88 0.00 131,88

Vimexx gooit het een beetje om

Bij Vimexx zijn de nieuwe prijzen wat minder doorzichtig. Zij gooien namelijk de pakketten om naar een nieuwe samenstelling. Dan kun je dus geen oude en nieuwe tarieven met elkaar vergelijken. In 2024 laten ze hostingpakketten met de namen “Start” en “Medium” helemaal vervallen. In plaats daarvan komt een Basic pakket. Had je een Startpakket dan wordt dit een Basic pakket. Had je een Medium pakket dan ga je automatisch over naar het al bestaande Plus pakket. Startpakket klanten gaan meer betalen voor het Basic pakket, namelijk € 1,99 exclusief btw per maand (ze betaalde voorheen 0,59 euro per maand). Echter voor deze hogere prijs krijg je ook veel meer zoals een extra CPU core, 8 GB opslag in plaats van 2 GB en 100 GB dataverkeer in plaats van 25 GB per maand. Je kunt alleen niet meer een onbeperkt aantal domeinnamen op dit pakket aansluiten. Het maximum aantal domeinnamen op het Basic Pakket is 50 stuks. Dit geldt ook voor de Medium klanten die naar Plus gaan (hogere maandprijs, meer CPU en meer opslag). Maar het maximum aantal domeinnamen gaat naar 5 in plaats van onbeperkt, dat zou een enorme domper kunnen zijn voor veel webmasters. En de vraag is, ga je dan voor het Basic pakket met 50 domeinnamen of naar de meer krachtige Plus configuratie met slechts 5 websites / domeinen?

Voor de registratie en verlenging van Nederlandse domeinnamen zit je bij Vimexx nog steeds goed. Ondanks de prijsverhoging van € 5,10 per jaar naar € 5,29 per jaar betaal je hier dus ruim 16 euro minder per jaar!

Nieuwe prijzen bij VIP en Yourhosting

VIP is onderdeel van Yourhosting. Deze 2 providers hanteren gewoon dezelfde prijzen. Voor een NL domein betaal je ook 21,99 euro per jaar net zoals bij Versio. VIP biedt diverse pakketten waaronder Cloud Hosting Starter (19,99 p/mnd), Cloud Hosting Business (29,99 p/mnd) en Cloud Hosting Professional (49,99 p/mnd). Daarnaast bieden ze ook Cloud Server 1 (21,99), Cloud Server 2 (32,99), Cloud Server 3 (54,99) en Cloud Server 4 (109,99). In 2023 waren de tarieven voor deze pakketten nog Cloud Server 1 (19,99), Cloud Server 2 (29,99), Cloud Server 3 (49,99) en Cloud Server 4 (99,99).

Yourhosting biedt de pakketten Basic, Start en Plus en de tarieven zijn respectievelijk 9,99 p/mnd, 19,99 p/mnd en 24,99 p/mnd.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

webhostnow failliet
Webhosting
Webhostnow failliet – klanten gaan naar Carefree Hosting

  Op 16 april heeft Pepperfield B.V. (het moederbedrijf van Webhostnow) faillissement aangevraagd. Met andere woorden, einde voor het hostingbedrijf Webhostnow. Vanaf 8 mei heeft Carefree Hosting de diensten overgenomen voor alle klanten van Webhostnow en dus zijn deze  personen en bedrijven sindsdien klant van Carefree Hosting. Waarom Webhostnow failliet …

resellerhosting prijzen omhoog
Webhosting
Resellers bij Neostrada gaan bijna 50% meer betalen

De prijsverhogingen vliegen ons nu echt om de oren. Online ondernemen wordt steeds duurder en de inkomsten staan onder druk. Neostrada heeft interessante hostingpakketten voor resellers (of ondernemers die gewoon meerdere websites zelf beheren). Maar vanaf 1 april 2023 gaan ook bij Neostrada de prijzen omhoog. En niet een klein …

prijzen ook bij Vimexx omhoog
Webhosting
Ook Vimexx verhoogt prijzen

Vandaag hebben de klanten van Vimexx een bericht ontvangen om mede te delen dat de prijzen “helaas” omhoog gaan. Vimexx geeft aan dat ze het lang hebben proberen tegen te houden. Maar volgens deze hostingprovider zijn ze nu toch genoodzaakt om hun verlengings-kosten vanaf 13-03-2023 met 25% te verhogen. Dat …

Shares