Transip gooit prijzen omhoog van domeinnaamregistratie

prijsverhoging transip
Webhosting

TransIP heeft vandaag per e-mail haar klanten geïnformeerd over een aanstaande prijsverhoging. Het gaat daarbij om enkele BladeVPS producten en de registratie van domeinnamen. Voor domeinnaamregistratie is de laagste prijsverhoging voor de .org domeinen, daar ga je vanaf 1 maart 2022 één cent per jaar meer voor betalen. Grote prijsverhogingen zijn er voor zeer onbekende domeinextensies. Voor bijvoorbeeld een domeinnaam dat eindigt op .tm ga je € 1.550,00 betalen per jaar in plaats van € 1.499,00 (verschil van € 51,00). En voor .bank ga je € 1.450,00 betalen in plaats van € 1.400,00. Voor .voting gaat de prijs omhoog naar € 1.150,00 en ook dit is € 50,00 meer per jaar. Maar ik verwacht niet dat veel mensen deze extensies gebruiken? Veel vaker gebruiken wij in Nederland de domein extensie .NL, .COM, .NET, .NU en .INFO. De .NL wordt slechts 1 euro duurder. Echter voor ondernemers die bijvoorbeeld 100 domeinnamen hebben geregistreerd bij Transip nemen de jaarlijkse kosten toe met 100,- euro.

Hieronder een overzicht van een aantal domeinextensies en de daarbij horende prijsverhogingen.

Domein extensie Oude prijs Nieuwe prijs
.nl € 7,99 € 8,99
.com € 13,25 € 14,99
.net € 15,49 € 15,99
.org € 17,49 € 17,50
.info € 14,99 € 15,99
.nu € 25,- € 26,-
.be € 10,99 € 11,99
.eu € 12,99 € 14,99
.de € 14,50 € 14,99
.co.uk € 12,50 € 12,50

Transip schrijft in de e-mail: “Er is op dit moment sprake van een hoge inflatie. Door flinke prijsverhogingen van onder andere hardware-, energie- en overige leveranciers hebben wij besloten de prijzen voor een aantal producten aan te passen.”. Heb je slechts 1 domeinnaam bij Transip dan zal deze hogere prijs geen pijn doen. Heb je meerdere domeinnamen ondergebracht bij Transip dan wil je misschien kijken naar alternatieven? En misschien niet vanwege de 1 of 2 euro die er bij komt maar omdat 9 euro voor een .NL domeinnaam geen scherpe prijs is. Grote kans dat je jouw domeinnaam bij Transip hebt geregistreerd omdat ze een aanbieding deden: registreer jouw domeinnaam voor het eerste jaar voor slechts 1 euro. Maar vervolgens betaal je bij Transip jaarlijks een dusdanig hoog bedrag dat de 1 euro aankoop niet meer zo gunstig is (ongeveer binnen 3 jaar terugverdient door Transip).

Bij Versio hebben ze eind 2020 al een flinke prijsverhoging doorgevoerd voor domeinnaamregistraties. Daar gingen klanten voor een .nl-domein niet € 5,99 maar € 9,99 per jaar betalen. Dit is op dit moment nog steeds het tarief van voor een .NL domeinnaam. En voor een .com domein betaal je bij Versio jaarlijks € 14,99, exact hetzelfde dus als bij Transip. Wel vreemd want Versio is onderdeel van TWS en Transip van het concurrerende Team.Blue.

Goedkoopste registrar

Waar kun je in 2022 de goedkoopste registrar vinden? Waar kun je zo goedkoop mogelijk een .NL domeinnaam laten registreren? We kunnen alvast verklappen dat Transip en Versio niet horen bij de lijst van goedkoopste registrars. Vimexx heeft een mooie aanbieding op dit moment en levert .NL registraties voor 1,08 euro voor het eerste jaar en daarna betaal je 3,57 euro. Ook STRATO hanteert een scherpe prijs. Daar betaal je op dit moment voor een NL domein slechts 0,60 euro voor het eerste jaar en daarna 4,80 euro per jaar (50% minder dan bij Versio).

Er zijn ook providers die speciale prijzen bieden onder voorwaarden. Zo heeft (of had? het is niet openbaar te vinden) Versio een groothandel programma. Voor 9 euro of voor 19 euro per mnd krijgt de klant dan korting op de domeinnaamregistratie kosten. Door maandelijks 9,- te betalen kost een .NL extensie bij Versio bijvoorbeeld slechts 4,50 euro per jaar. Heb je het 19 euro abonnement dan betaal je slechts 3,99 per jaar. En ook bij Openprovider kun je een membership nemen voor korting op registraties. Met een abonnement van 49 euro per jaar betaal je bij Open Provider slechts 3,19 euro per NLdomein. Met 80 domeinnamen dan scheelt dat al snel 250,- euro per jaar.

Goedkoop of toch niet?

Soms lijkt een provider goedkoop maar is het zeker niet! Pas dus op. Bijvoorbeeld bij Mijndomein lijkt het heel goedkoop want daar betaal je slechts 1 cent per maand (is 12 cent per jaar) voor een .NL voor het eerste jaar, echter daarna betaal je 77 cent per maand wat neerkomt op 9,24 euro per jaar (voor een .COM betaal je bij Mijn-domein  ook veel, namelijk 15,36 euro). En ook Domeinwinkel claimt zeer goedkope registraties aan te bieden. En dat is voor het 1e jaar ook wel het geval (4,83 euro voor een .nl), maar vervolgens betaal je daar jaarlijks zelfs 12,10 euro voor een eenvoudig domeinnaampje. En Hostnet doet hetzelfde, 1e jaar slechts 6,05 euro maar de daarop volgende jaren krijg je een factuur van zelfs 13,31 euro voor jouw .NL.

Een aanvullende opmerking: ben je op zoek naar de goedkoopste provider voor .COM / .NET en andere buitenlandse domeinnamen, dan doe je er verstandig aan om ook te kijken naar niet-Nederlandse hostingproviders. Je moet dan vaak wel betalen in Dollars en met een creditcard of paypal, maar dat kan je soms tussen 5 en 10 euro per jaar aan voordeel opleveren.

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

domein kopen Transip
Webhosting
Transip domeinnaam kopen weer iets duurder

Wanneer hostingbedrijven de prijzen aanpassen dan schrijven we hierover een bericht. En opnieuw is het raak. De bekende hostingprovider Transip verhoogt opnieuw de prijzen. Opnieuw want in januari dit jaar gingen de tarieven bij Transip al omhoog. En nu in november 2022 is het kopen van een domeinnaam bij Transip …

is kpn of xs4all duurder
Webhosting
XS4all pakketten duurder dan KPN internet pakketten

Klanten van XS4all zijn al een tijdje eigenlijk klant van KPN. Per 1 maart 2020 is het 26 jaar oude bedrijf XS4ALL officieel opgeheven. In 2021 stuurde KPN aan alle XS4all klanten een e-mail met daarin de mededeling: XS4ALL blijft voor u als klant gewoon XS4ALL. Alleen ging de dienstverlening …

Neostrada verhoogt prijzen
Webhosting
Opnieuw verhoogt Neostrada haar tarieven

Vandaag ontvingen diverse klanten van Neostrada het bericht dat dit hostingbedrijf gedwongen is haar prijzen te verhogen. Begin 2021 heeft Neostrada al een flinke prijsverhoging doorgevoerd. Maar nu is het noodzakelijk, zo stelt Neostrada, vanwege de gestegen kosten van bijvoorbeeld datacenters, natuurlijk de energie, de hardware en abonnementskosten van domeinen …

Shares