Wat is de beste hostingprovider van Nederland?

beste hostingprovider nederland
Webhosting

Het is een begrijpelijke vraag: wat is nu de beste hostingprovider van Nederland? Je bent op zoek naar een hostingprovider om jouw website of webapplicatie te gaan hosten. Natuurlijk wil je dan wel kiezen voor de beste. Maar eigenlijk kan het dan al misgaan. Stel dat de beste hostingprovider van dit land voor haar diensten 30.000 euro per maand rekent. Is dat dan nog steeds de beste keuze voor jou? Of misschien is de beste provider nooit telefonisch bereikbaar. Of de allerbeste hostingprovider laat het niet toe dat je 24 uur per dag zelf toegang hebt tot jouw website? Het is dus heel lastig om slechts één bedrijf als de beste aan te wijzen wanneer er zoveel verschillende wensen en mogelijkheden zijn rondom het hosten van jouw website of web app. Maar we kunnen wel kijken naar de top 10 van providers. Er zijn veel sites die zich hebben verdiept in de kwaliteit van de diverse hosters in Nederland en al een top 10 hebben gemaakt. Wij plaatsen de diverse top 10 lijsten hieronder en jij kunt deze vervolgens gebruiken voor jouw eigen top tien of voor jouw keuze als leverancier van hosting diensten.

Websiteplanet hosting top 10

De allereerste website die wij tegenkwamen met een top 10 is https://www.websiteplanet.com/nl/web-hosting/. Echter de top 10 bevat affiliatie (affiliate) verwijzingen naar de hostingproviders (dus Websiteplanet ontvangt inkomsten door mensen door te verwijzen). Ze zijn hier volledig eerlijk over, maar je vraagt je wel af in hoeverre de top 10 objectief is? Maar we nemen hem desondanks wel mee, mede omdat ze aangeven de hostingbedrijven echt zelf te hebben getest (website plaatsen, contact opnemen met support, diensten vergelijken).

 1. Hostinger (niet Nederlands, Litouwen, wel Datacenters in Nederland)
 2. Mijn.Host
 3. Vimexx
 4. Antagonist
 5. KeurigOnline
 6. YourHosting.nl
 7. Hostnet.nl
 8. bHosted
 9. Argeweb
 10. TransIP

Hostingvergelijker

Bij https://hostingvergelijker.nl/ is de top 10 van providers gebaseerd op klantervaringen / reviews. Helaas bevat de lijst ook een niet-Nederlandse hostingprovider (SiteGround). Hieronder de beste 10 volgens Hostingvergelijker op basis van gemiddelde en aantal beoordelingen, november 2021:

 1. Cloud86
 2. mijn.host
 3. SiteGround (USA!)
 4. Antagonist
 5. Argeweb
 6. Wallgrind Solutions
 7. SoHosted
 8. PC Patrol
 9. STRATO
 10. Hostinger (niet Nederlands, Litouwen, wel Datacenters in Nederland)

Webhosters

Ook bij Webhosters is de lijst met de beste 10 webhosting providers samengesteld op basis van klantervaringen.

 1. Cloud86
 2. mijn.host
 3. Antagonist
 4. Vimexx
 5. Argeweb
 6. STRATO
 7. Yourhosting
 8. SiteGround (USA)
 9. Budget Webhosting
 10. VDX

Trustpilot

Op de zeer bekende reviewsite Trustpilot in de categorie Web host service is een verassende lijst te vinden met hostingproviders die goede reviews krijgen. In de lijst een paar bekende namen, maar zeker ook een aantal minder bekende providers.

 1. Vibegames
 2. Hoasted
 3. KeurigOnline
 4. VDX Internet Services B.V.
 5. Cloud86
 6. Ferox Hosting
 7. Hostnet
 8. Argeweb
 9. SQR.NL
 10. Wned.nl

Nolimitwebdesign.nl

Ook https://nolimitwebdesign.nl/ (Tim Gerrits) heeft een lijst gemaakt en is daarmee goed vindbaar. Ik zie op de pagina niet op welke wijze Tim Gerrits deze toplijst heeft samengesteld. Ook hier is sprake van affiliate links en helaas is deze website daar niet heel open over (het staat niet expliciet vermeld). De informatie die hij biedt op dit artikel over hosting en waar je op moet letten is zeer informatief.

 1. SiteGround (USA, zeer populair onder affiliate bloggers, mogelijk vanwege goede referral vergoedingen?)
 2. Hostinger (niet Nederlands, Litouwen, wel Datacenters in Nederland)
 3. Cloud86
 4. Hostgator (niet Nederlands, USA)
 5. Bluehost (niet Nederlands, USA)
 6. Cloudways
 7. Kinsta
 8. DreamHost
 9. Neostrada
 10. FlyWheel

 

Hostingwijzer

De toplijst is volgens https://www.hostingwijzer.nl/ gemaakt op basis van tests. Het is echter onduidelijk hoe deze tests zijn uitgevoerd, door wie en wanneer. Maar we willen de top 5 toch meenemen in dit artikel.

 1. Cloud86
 2. Mijn.host
 3. SiteGround
 4. Hostinger
 5. Yourhosting

 

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

domein kopen Transip
Webhosting
Transip domeinnaam kopen weer iets duurder

Wanneer hostingbedrijven de prijzen aanpassen dan schrijven we hierover een bericht. En opnieuw is het raak. De bekende hostingprovider Transip verhoogt opnieuw de prijzen. Opnieuw want in januari dit jaar gingen de tarieven bij Transip al omhoog. En nu in november 2022 is het kopen van een domeinnaam bij Transip …

is kpn of xs4all duurder
Webhosting
XS4all pakketten duurder dan KPN internet pakketten

Klanten van XS4all zijn al een tijdje eigenlijk klant van KPN. Per 1 maart 2020 is het 26 jaar oude bedrijf XS4ALL officieel opgeheven. In 2021 stuurde KPN aan alle XS4all klanten een e-mail met daarin de mededeling: XS4ALL blijft voor u als klant gewoon XS4ALL. Alleen ging de dienstverlening …

Neostrada verhoogt prijzen
Webhosting
Opnieuw verhoogt Neostrada haar tarieven

Vandaag ontvingen diverse klanten van Neostrada het bericht dat dit hostingbedrijf gedwongen is haar prijzen te verhogen. Begin 2021 heeft Neostrada al een flinke prijsverhoging doorgevoerd. Maar nu is het noodzakelijk, zo stelt Neostrada, vanwege de gestegen kosten van bijvoorbeeld datacenters, natuurlijk de energie, de hardware en abonnementskosten van domeinen …

Shares