Wat is de beste hostingprovider van Nederland?

beste hostingprovider nederland
Webhosting

Het is een begrijpelijke vraag: wat is nu de beste hostingprovider van Nederland? Je bent op zoek naar een hostingprovider om jouw website of webapplicatie te gaan hosten. Natuurlijk wil je dan wel kiezen voor de beste. Maar eigenlijk kan het dan al misgaan. Stel dat de beste hostingprovider van dit land voor haar diensten 30.000 euro per maand rekent. Is dat dan nog steeds de beste keuze voor jou? Of misschien is de beste provider nooit telefonisch bereikbaar. Of de allerbeste hostingprovider laat het niet toe dat je 24 uur per dag zelf toegang hebt tot jouw website? Het is dus heel lastig om slechts één bedrijf als de beste aan te wijzen wanneer er zoveel verschillende wensen en mogelijkheden zijn rondom het hosten van jouw website of web app. Maar we kunnen wel kijken naar de top 10 van providers. Er zijn veel sites die zich hebben verdiept in de kwaliteit van de diverse hosters in Nederland en al een top 10 hebben gemaakt. Wij plaatsen de diverse top 10 lijsten hieronder en jij kunt deze vervolgens gebruiken voor jouw eigen top tien of voor jouw keuze als leverancier van hosting diensten.

Websiteplanet hosting top 10

De allereerste website die wij tegenkwamen met een top 10 is https://www.websiteplanet.com/nl/web-hosting/. Echter de top 10 bevat affiliatie (affiliate) verwijzingen naar de hostingproviders (dus Websiteplanet ontvangt inkomsten door mensen door te verwijzen). Ze zijn hier volledig eerlijk over, maar je vraagt je wel af in hoeverre de top 10 objectief is? Maar we nemen hem desondanks wel mee, mede omdat ze aangeven de hostingbedrijven echt zelf te hebben getest (website plaatsen, contact opnemen met support, diensten vergelijken).

 1. Hostinger (niet Nederlands, Litouwen, wel Datacenters in Nederland)
 2. Mijn.Host
 3. Vimexx
 4. Antagonist
 5. KeurigOnline
 6. YourHosting.nl
 7. Hostnet.nl
 8. bHosted
 9. Argeweb
 10. TransIP

Hostingvergelijker

Bij https://hostingvergelijker.nl/ is de top 10 van providers gebaseerd op klantervaringen / reviews. Helaas bevat de lijst ook een niet-Nederlandse hostingprovider (SiteGround). Hieronder de beste 10 volgens Hostingvergelijker op basis van gemiddelde en aantal beoordelingen, november 2021:

 1. Cloud86
 2. mijn.host
 3. SiteGround (USA!)
 4. Antagonist
 5. Argeweb
 6. Wallgrind Solutions
 7. SoHosted
 8. PC Patrol
 9. STRATO
 10. Hostinger (niet Nederlands, Litouwen, wel Datacenters in Nederland)

Webhosters

Ook bij Webhosters is de lijst met de beste 10 webhosting providers samengesteld op basis van klantervaringen.

 1. Cloud86
 2. mijn.host
 3. Antagonist
 4. Vimexx
 5. Argeweb
 6. STRATO
 7. Yourhosting
 8. SiteGround (USA)
 9. Budget Webhosting
 10. VDX

Trustpilot

Op de zeer bekende reviewsite Trustpilot in de categorie Web host service is een verassende lijst te vinden met hostingproviders die goede reviews krijgen. In de lijst een paar bekende namen, maar zeker ook een aantal minder bekende providers.

 1. Vibegames
 2. Hoasted
 3. KeurigOnline
 4. VDX Internet Services B.V.
 5. Cloud86
 6. Ferox Hosting
 7. Hostnet
 8. Argeweb
 9. SQR.NL
 10. Wned.nl

Nolimitwebdesign.nl

Ook https://nolimitwebdesign.nl/ (Tim Gerrits) heeft een lijst gemaakt en is daarmee goed vindbaar. Ik zie op de pagina niet op welke wijze Tim Gerrits deze toplijst heeft samengesteld. Ook hier is sprake van affiliate links en helaas is deze website daar niet heel open over (het staat niet expliciet vermeld). De informatie die hij biedt op dit artikel over hosting en waar je op moet letten is zeer informatief.

 1. SiteGround (USA, zeer populair onder affiliate bloggers, mogelijk vanwege goede referral vergoedingen?)
 2. Hostinger (niet Nederlands, Litouwen, wel Datacenters in Nederland)
 3. Cloud86
 4. Hostgator (niet Nederlands, USA)
 5. Bluehost (niet Nederlands, USA)
 6. Cloudways
 7. Kinsta
 8. DreamHost
 9. Neostrada
 10. FlyWheel

 

Hostingwijzer

De toplijst is volgens https://www.hostingwijzer.nl/ gemaakt op basis van tests. Het is echter onduidelijk hoe deze tests zijn uitgevoerd, door wie en wanneer. Maar we willen de top 5 toch meenemen in dit artikel.

 1. Cloud86
 2. Mijn.host
 3. SiteGround
 4. Hostinger
 5. Yourhosting

 

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Webhosting
Ook in 2024 weer nieuwe prijsverhogingen hosting

Diverse hostingbedrijven hebben voor 2024 aangekondigd de prijzen wederom te gaan verhogen. De laatste tijd gaan de prijzen rap omhoog. Vorig jaar schreef ik bijvoorbeeld al over de prijsverhoging voor resellers bij Neostrada. En een artikel over de prijsverhogingen van hostingdiensten bij Vimexx. En helaas starten we in dit nieuwe …

webhostnow failliet
Webhosting
Webhostnow failliet – klanten gaan naar Carefree Hosting

  Op 16 april heeft Pepperfield B.V. (het moederbedrijf van Webhostnow) faillissement aangevraagd. Met andere woorden, einde voor het hostingbedrijf Webhostnow. Vanaf 8 mei heeft Carefree Hosting de diensten overgenomen voor alle klanten van Webhostnow en dus zijn deze  personen en bedrijven sindsdien klant van Carefree Hosting. Waarom Webhostnow failliet …

resellerhosting prijzen omhoog
Webhosting
Resellers bij Neostrada gaan bijna 50% meer betalen

De prijsverhogingen vliegen ons nu echt om de oren. Online ondernemen wordt steeds duurder en de inkomsten staan onder druk. Neostrada heeft interessante hostingpakketten voor resellers (of ondernemers die gewoon meerdere websites zelf beheren). Maar vanaf 1 april 2023 gaan ook bij Neostrada de prijzen omhoog. En niet een klein …

Shares