Generative AI in ecommerce

Generative AI in ecommerce speech Jurjen
Webtools

AI modellen gebruiken in webshopTijdens het E-Commerce Live evenement 2023 van Emerce gaf Jurjen de Vries een keynote speech. Jurjen is een expert op het gebied van generative AI en e-Commerce. Tijdens deze speech vertelt hij over generative AI en hoe deze nieuwe techniek online bedrijven kan transformeren door bijvoorbeeld gepersonaliseerde en creatieve content automatisch te genereren. In de keynote deelde hij ook een stappenplan om generative AI voor je bedrijf te laten werken en hij liet enkele succesvolle en indrukwekkende praktijkcases zien. Bekijk de video van deze keynote toespraak en krijg praktische inzichten en inspiratie met betrekking tot generative AI in e-Commerce.

Hieronder enkele onderwerpen die Jurjen bespreekt in de speech / in deze video:

 • Diverse generative AI-tools schieten als paddenstoelen uit de grond en kunnen gebruikt worden voor diverse toepassingen. Denk daarbij aan A.I. tools die video’s maken op basis van tekst / prompts (tekst-naar-video / text to video), die audio stemmen maken en laten horen op basis van geschreven tekst (tekst-naar-audio / text to audio) en A.I. tools die kunnen helpen bij het programmeren (tekst-naar-code / text to code).
 • Generative AI kan helpen bij het bouwen van merken, bij het aanpassen van afbeeldingen, bij het analyseren van concurrenten en bij het genereren van unieke productassortimenten.
 • Hij vergelijkt Generative AI met eerdere bijzondere ontwikkelingen zoals internet, e-commerce en sociale media. Generative AI heeft een vergelijkbare impact net zoals de opkomst van internet, e-commerce en sociale media.
 • Jurjen beschrijft de beste strategische aanpak voor het toepassen van generative AI binnen de organisatie. Denk daarbij aan het organiseren van inspiratiesessies, samen brainstormen over use cases en het prioriteren van projecten op basis van:
  • waarde voor consumenten en organisatie,
  • de haalbaarheid
  • en acceptatie.
 • Implementatie van generative AI vereist ook training, integratie met bestaande systemen en een plan voor opschaling.
 • Jurjen heeft het ook over het belang van het in overweging nemen van ethische kwesties en risico’s met betrekking tot het gebruik van generative AI.

Bekijk hieronder de presentatie.

Slides die Jurjen de Vries gebruikte tijdens zijn presentatie kun je hieronder los bekijken (slideshare).

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zoeken naar grote afbeeldingen website
Webdesign
Zoek en fix de zwaargewichten: grote afbeeldingen op jouw website lokaliseren

Ten behoeve van SEO en om te voorkomen dat gebruikers gefrustreerd raken, is het verstandig om te zorgen dat je een snel ladende website hebt. Eén van de belangrijkste oorzaken van trages websites en lange laadtijden zijn (te) grote afbeeldingen. Dus de bestanden van de afbeeldingen zijn groot (veel kilobytes) …

emerce mailing loading probleem
Algemeen
Emerce mailing heeft een vreemd loading probleem

Ik ontvang al een tijdje de mailings van Emerce. Een mooie organisatie en vaak staan er interessante onderwerpen in de mailing die ze versturen. Maar nu gaat het al meer dan een week goed mis. De Emerce mailing laat Loading zien binnen de e-mail in plaats van de leesbare tekst …

Webtools
Chrome melding wachtwoord gelekt

Al sinds begin 2020 waarschuwt de nieuwste versie van Google Chrome voor het gebruik van onveilige wachtwoorden. Wanneer je jezelf aanmeldt op een website met loginnaam en wachtwoord dan kan Chrome zien of je een openbaar gemaakt wachtwoord gebruikt. Jouw browser Chrome geeft dan melding dat het wachtwoord is gelekt. …

Shares