20+ product ideeen voor iedere coach die je direct kunt verkopen

In 2006 begon ik als zelfstandige ondernemer, freelancer. Ik wist niet goed wat ik ging doen, in ieder geval iets met online marketing. Meer wist ik niet.

Dus ik noemde wat ik deed ‘freelance marketing & verkoop’.

product ideeen coach

 

Sprak ik met iemand bij een netwerk bijeenkomst dan waren ze geinteresseerd hoe ik hun product kon verkopen. Ze hadden een goed product maar niet genoeg tijd om het zelf te verkopen.

Telkens weer moest ik opnieuw in gesprek met een potentiële klant om het probleem te achterhalen. Na dit gesprek moest ik dan een offerte maken voor de klant. Aangepast op het probleem van de klant.

Telkens weer onbetaalde intakes met een klant om te kijken of ik iets voor ze kon betekenen. De klant bepaald en ik pas me aan. Iedere keer weer een iets ander aanbod. Opnieuw nadenken over het traject, een plannetje maken, een inschatting van hoeveel tijd het zou kosten en dan….

De prijs bepalen.

Iedere keer opnieuw stond ik voor de klus om een prijs te bepalen voor de klant. Een prijs die de klant goed zou vinden en waar ik ook genoeg mee verdien. Totdat ik in 2008 leerde om producten te maken.

Met dit product steeg mijn omzet direct

Totdat ik in 2008 leerde om producten te maken.
Dat veranderde mijn wereld. Direct na de training verkocht ik een product dat direct de start was voor een mooie maandomzet op dat moment. Ik vroeg er € 1.500 voor.

In het gesprek met de klant leerde ik ook nu weer over het probleem. Alleen maakte ik nu een product van mijn oplossing. Dit product verkocht ik aan deze klant en nog vele klanten die daarna kwamen.

De prijs van het product ging in de loop van de jaren ook steeds verder omhoog, tot € 2.500. Ik leerde wat het product voor mijn klanten betekende, wat het ze opleverde. Daardoor kreeg ik een beter beeld wat mijn product waard was.

Nu ben jij al een aantal jaren coach en heb je al heel wat intakes en coachingsgesprekken gedaan. Hoe zet jij deze ervaring om in een product dat je veel eenvoudiger verkoopt?

20+ product ideeën om je coaching om te zetten in een product

 1. checklist – maak een checklist waarmee jouw client kan leren wat de volgende stap is
 2. Schrijf een zelfhulp boekje met de 10 stappen van jouw coaching
 3. Maak audio opname’s van de 10 stappen en verkoop de mp3
 4. Geef een betaald webinar over deze 10 stappen
 5. Maak een standaard stappenplan voor jouw doelklant
 6. Organiseer een serie interviews met experts in jouw gebied (omzetten in boek, audio, video)
 7. Schrijf een boekje
 8. Maak een audio-opname van je workshop
 9. Bundel de artikelen van een bepaald onderwerp in je blog in een boekje
 10. Maak een luxe uitvoering van je weggever van je email-lijst (fysiek boekje, aangevuld met interviews)
 11. Organiseer coaching via Skype; e-coaching
 12. Maak een thuisstudie versie van je workshop
 13. Zet je workshop om in live online workshop, bijvoorbeeld 6 wkn via webinars
 14. E-mail coaching eventueel aangevuld met enkele 1-op-1 afspraken (e-mails automatiseren)
 15. Maak een snelstart pakket
 16. Maak een coaching werkboek of journaal
 17. Maak inspiratie kaarten
 18. Maak een boekje met 10 oefeningen

Dit zijn allemaal producten die je ‘eenvoudig’ verkoopt via je website.

Wil je direct en live sessies met de klant houden dan heb ik hier een aantal product ideeën voor meer omzet

 • Maak een pakket van je coaching: boekje, checklist, stappenplan, email, sessies live, sessies skype, voorbereiding, verslag, oplevering, nazorg
 • Maak een intensive, bijvoorbeeld een compacte halve dag, dag of zelfs 2-daagse waar je intensief met de klant aan de slag gaat op een bepaald onderwerp.
 • Zet een mastermind op voor groepjes van je klanten. Hiermee komen ze samen verder. Jij ondersteunt de mastermind.
 • Breng klanten samen in een groep. Coach de groep samen in sessies en voeg een paar 1-op-1 sessies toe. De klanten helpen elkaar verder in de groep.

Verkopen

Voor de volledigheid. Deze producten moet je nog steeds verkopen. De verkoop gaat niet vanzelf.

Het product op je website zetten en een keer vermelden in een e-mail aan je lijst zorgt voor een oorverdovende stilte. Dat ligt vaak niet aan het product maar meer aan de promotie en de verkoopacties die je doet.

Met een product en een verkooppagina wordt de verkoop wel veel eenvoudiger. Een standaard proces dat door herhaling een gewoonte voor jou wordt.

Met meerdere producten kun je bestaande klanten ook steeds weer nieuwe producten verkopen van deze lijst. De manier om je omzet te verdubbelen.

 

Credit foto: Sergey Nivens via Shutterstock

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mollie problemen
Geld verdienen
1
Mollie waar ben je mee bezig?

Het online betaalplatform Mollie (met naar schatting 85.000 klanten) is zeer bekend onder webbouwers, beheerders van webshops, trainers, docenten, etc. Wanneer je iDeal of andere betaalmiddelen wilt aanbieden op jouw website of webshop dan “zit” je bij Mollie goed. Dit kwam met name ook vanwege de vele handige en eenvoudige …

Geld verdienen
Effect coronavirus op affiliate marketing

De wereldwijde pandemie van het Coronavirus dwingt vele ondernemers en bedrijven om hun affiliate campagnes tijdelijk of permanent stop te zetten. De gezondheidscrisis zorgt voor een grote financiële klap bij particulieren en ondernemers. Wat voor een effect heeft het Coronavirus op affiliate marketing? Zijn er misschien nog kansen? En wat …

transport coronavirus
Geld verdienen
Invloed van Coronavirus voor Dropshippen

Je bent dropshipper en je vraagt je af wat precies de gevolgen zijn van het Coronavirus voor het dropshippen. Daarbij moet worden opgemerkt dat niet alle dropshippers werken met leveranciers uit China, want daar gaat het met name over natuurlijk. Veel dropshipping bedrijven werken met sites zoals Aliexpress en de …

Shares