Doe het werk dat er toe doet

meer klanten
Geld verdienen

Denken, denken, denken dat is wat er de laatste tijd veel gebeurt bij mij. Nadenken over de doelen voor de lange termijn en hoe deze te bereiken.

Zo heb ik van mijn mastermind groep de opdracht gekregen, zonder technologie, dus geen laptop en andere technologische afleiding, in een cafe mijn plannen uit te werken. Sindsdien maalt het maar door in mijn hoofd.

Ken je dat? Veel denken, en weinig actie.

Mijn doelen: publiceren en (internationaal) spreken. Zo liep ik gisteren weer een rondje van ongeveer 5 km, bij al dit online werken zit je anders te veel stil. Dit keer geen muziek in mijn oren maar een memorecorder mee. Onderweg verder nadenken over hoe ik deze doelen kan bereiken. Een van de onderwerpen waar ik meeste over nadenk is het schrijven en uitgeven van mijn boeken. Wat is de juiste weg? Een boek weggeven zodat zo veel mogelijk menen het kunnen lezen of betaald zodat ik er van kan leven.
5236604097 058ab833f2 Doe het werk dat er toe doet  Do the Work van Steven Pressfield


Als ik boeken ga weggeven dan moet ik met andere manieren voldoende geld verdienen (ongeveer EUR 40.000). Producten leveren aan klanten met bijvoorbeeld Community Rock of Mentoring. Het aantal klanten wil ik juist minderen zodat ik meer ruimte krijg voor de focus op publiceren en spreken.

Alleen de aller leukste projecten dus, waar de klant en ik enorm blij van worden. Projecten die ik daarnaast kan gebruiken als voorbeeld in mijn boeken. Dat is het ultieme doel.

Schrijven vind ik leuker en leuker. Zeker na de positieve ervaringen, en verrassingen van mijn eerste boek Laat de klant naar jou komen. Ik vind het heerlijk om positieve feedback te krijgen, en dat heeft me geraakt met dit boek en vraagt om meer.

Nu ik heb gezegd dat ik ieder jaar een boek wil uitgeven, merk ik pas hoe lastig dit is met de toename van projecten. De focus voor het volgend boek wordt onderbroken door klanten en leuke projecten.

Dat terwijl het boek Kies je doelgroep al half af is en Facebook voor je bedrijf al bijna geschreven is en alleen nog op een rij gezet moet worden.

Waar draait het hier om? Is dit angst? Daar gaan we vast nog achter komen de komende tijd.

Een ding staat vast, van de 100 dingen die we proberen gaan er 90 ‘fout’ en 10 worden een groot succes. Die 90 dingen die je probeert kun je niet overslaan, ze zorgen voor de ervaring waaruit het succes kan ontstaan.

Je moet je er dus toe zetten om gewoon 100 dingen te proberen en accepteren dat er veel dingen misgaan. Proberen dus!

Zo sprak ik gisteren op mijn memorecorder in dat ik dus meer moet produceren. Meer doen!

Ik ga gewoon boeken schrijven. Veel.

Een deel van deze boeken ga ik waarschijnlijk weggeven, mogelijk met een sponsoroplossing. Een deel daarvan ga ik uitgeven via mijn favoriete uitgever A.W. Bruna. En een deel van de boeken ga ik verkopen als ebook rechstreeks aan jou, aan mijn volgers op Twitter, Facebook fans, nieuwsbrief abonnees.

Bij het zelf uitgeven denk ik dus aan ‘gratis’ boeken en aan heel laag geprijsde boeken EUR 1,00 – 3,00. Waarom? Ik wil graag dat zo veel mogelijk mensen er hun voordeel mee kunnen doen in hun dagelijkse werk en er meer klanten mee kunnen krijgen.

Voor een grotere verspreiding wil ik deze boeken ook (laten) vertalen en uitgeven in het Engels.

Doelstelling: meer bekendheid en uitbouwen van expert status zodat ik (internationaal) kan spreken.

Een aantal voorbeelden van auteurs en publicaties die ik onderzocht heb voor deze conclusie:

 • Allereerst het boek van Erwin Blom met Handboek Communities dat ook is uitgegeven bij A.W. Bruna. Daarnaast heeft Erwin (in overleg met A.W. Bruna) het boek gratis weggegeven. Daarvoor heeft hij 10 advertenties van EUR 1.000,00 verkocht voor het ebook. Zo heeft de gratis PDF hem meer opgeleverd dan de papieren versie.
 • Amanda Hocking – de 26-jarige schrijfster die 2 miljoen verdiende in 2 jaren met boeken die ze alleen verkoopt op Amazon voor US$ 1,00 – US$ 3,00. Ze schrijft veel, heel veel. Ze heeft al 19 boeken geschreven en verwacht zo nog 19-24 boeken te kunnen schrijven. Ondertussen heeft ze ook een deal met een uitgever (7 -cijferige deal). Dit is voor een serie van 4 boeken. Waarom wil ze graag de boeken ook in de winkel hebben liggen? Ze wil bijvoorbeeld impulskopers voor haar boeken en dat lezers het boek in de winkel kunnen kopen. Lees meer in haar post The Blog.
 • Ook Seth Godin heeft al meerdere keren opvallende dingen gedaan bij het uitgeven van zijn boeken. Nu weer met zijn meest recente boek Durf! (NL) of Poke the box. Hiervoor heeft hij The Domino Project opgezet in samenwerking met Amazon. Iedereen die voor een bepaalde datum de Kindle versie van het boek had besteld kon het krijgen voor US$1,00 als er 50.000 aanmeldingen waren voor de nieuwsbrief van The domino project. De 50.000 zijn niet gehaald maar de ebook versie is wel verkocht voor US$ 1,00, nu is het te koop voor US$ 4,99 (Kindle).
 • Een volgend project van The Domino Project is het boek Do The Work van Steven Pressfield. Het boek kost zelfs minder dan US$ 1,00. Doordat GE het boek gesponsord heeft kun je het nu (tijdelijk) gratis bestellen (Kindle). Je krijgt het dan 20 april automatisch geleverd op je Kindle. Het boek gaat over wat het betekent als je werk doet dat er toe doet. Dit manifesto gaat over:

  Could you be getting in your way of producing great work? Have you started a project but never finished? Would you like to do work that matters, but don’t know where to start?

  The answer is Do the Work, a manifesto by bestselling author Steven Pressfield, that will show you that it’s not about better ideas, it’s about actually doing the work.

  Steven is auteur van onder andere The War of Art.

PS je hoeft geen Kindle te hebben om deze boeken te kunnen lezen. Kindle voor Windows of voor de Mac kun je downloaden.

Nu eerst aan de slag met een aantal project voor mijn klanten en dan verder met schrijven.
En wat ga jij meer doen?

cc Doe het werk dat er toe doet  Do the Work van Steven Pressfield photo credit: S. Diddy


1 Comments

 • At 29 maart 2011, Gerben g van Dijk wrote:Leuk dat je je proces deelt. Minstens zo interessant als internetkennis opdoen en verspreiden. Een idee van mij: schrijf je boeken af en ga erna over spreken. Het versterkt elkaar toch? Zit nog te denken of je lezers erbij kunnen helpen. Ik kan vast feedback geven op 1 hoofdstuk. Ik hoor het wel.

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mollie problemen
Geld verdienen
1
Mollie waar ben je mee bezig?

Het online betaalplatform Mollie (met naar schatting 85.000 klanten) is zeer bekend onder webbouwers, beheerders van webshops, trainers, docenten, etc. Wanneer je iDeal of andere betaalmiddelen wilt aanbieden op jouw website of webshop dan “zit” je bij Mollie goed. Dit kwam met name ook vanwege de vele handige en eenvoudige …

Geld verdienen
Effect coronavirus op affiliate marketing

De wereldwijde pandemie van het Coronavirus dwingt vele ondernemers en bedrijven om hun affiliate campagnes tijdelijk of permanent stop te zetten. De gezondheidscrisis zorgt voor een grote financiële klap bij particulieren en ondernemers. Wat voor een effect heeft het Coronavirus op affiliate marketing? Zijn er misschien nog kansen? En wat …

transport coronavirus
Geld verdienen
Invloed van Coronavirus voor Dropshippen

Je bent dropshipper en je vraagt je af wat precies de gevolgen zijn van het Coronavirus voor het dropshippen. Daarbij moet worden opgemerkt dat niet alle dropshippers werken met leveranciers uit China, want daar gaat het met name over natuurlijk. Veel dropshipping bedrijven werken met sites zoals Aliexpress en de …

Shares