Geld verdienen met een app

Je hoort het regelmatig in het nieuws dat een bouwer of bedenker van een leuke app of game in één dag miljonair is geworden omdat de app is verkocht voor een gigantisch bedrag. Zo had je ongeveer 1,5 jaar geleden de app Flappy Bird en dat was een gigantische hype. De game Flappy Bird was in principe een zeer eenvoudig spel waar je een vogel tussen bepaalde obstakels door moest laten vliegen door behendig op je touchscreen te klikken. Het aantal gepasseerde obstakels vormde vervolgens je eindscore. Deze game werkte voor veel gebruikers erg verslavend. Dit simpele spelletje werd meer dan 50 miljoen keer gedownload en zo kon de maker er een leuk bedrag mee verdienen! Echter verwijderde de maker deze Flappy app uit de Appstore omdat hij alle publiciteit en de enorme populariteit zelf niet aan kon. Dong Nguyen, de bedenker en maker van dit spel, heeft niets te klagen over de opbrengsten van deze app want de schatting is dat hij ongeveer 50.000 dollar per dag verdiende aan de game! Daarnaast kennen we ook het succes rondom Angry Birds wat, in tegenstelling tot Flappy Bird, nog steeds kan worden gedownload en gespeeld.

geld verdienen met een app

Het is belangrijk om een app te maken waar een gebruiker ook echt wat aan heeft. Je eerste insteek moet dus niet zijn: “Ik wil veel geld verdienen met een app” maar “Ik wil een app maken waar de gebruiker wat aan heeft”.  Zodra je eenmaal een populaire app hebt kun je er uiteraard geld aan verdienen. Bedenk altijd of het een meerwaarde is om jouw idee tot een app te maken. Wanneer je een app hebt die puur uit informatie bestaat kun je dit natuurlijk ook gewoon op een website zetten. En overweeg de game een naam te geven met het woord “Bird” of “Birdy” er in!

Hoe kun je geld verdienen aan een app?

Betaalde App

Een manier om geld te verdienen is om je app te verkopen in de App store / play store. Een gebruiker moet in dit geval betalen voor het downloaden van jouw app. Het nadeel is dat de gebruiker zonder het te kunnen proberen gelijk voor een App moet betalen. Vaak zie je dat de App in het begin nog wel gratis is om eerst bekendheid te verkrijgen (free) of dat je een versie aanbiedt met beperkingen of minder mogelijkheden (lite).

Light / Free versie

Wil je de gebruiker eerst de app gratis laten proberen? Dan kun je ervoor kiezen om een zogenoemde “Light” of “free” versie te maken. Een light versie of free versie bevat bijvoorbeeld enkele functies niet die wel in een betaalde versie zitten. Zo kun je de gebruiker een indruk geven wat hij of zij kan verwachten in de betaalde versie. Het doel is om een goede indruk te geven van de mogelijkheden/plezier dat de gebruiker bij de betaalde versie zal ervaren.

Reclame

Een veel gebruikte methode om geld te verdienen met een app is het plaatsen van reclame in de app zelf. Je kunt er voor kiezen om een advertentienetwerk te koppelen aan je app of je kunt zelf advertenties gaan verkopen. Stel je maakt een financiële app, dan zou je bijvoorbeeld een reclameplek kunnen verkopen/verhuren aan een groot accountantskantoor.

In-app aankopen

Een andere mogelijkheid om geld te verdienen met je app zijn in-app aankopen (zoals in Angry Birds). Dit zijn aankopen die een gebruiker kan doen wanneer hij of zij de app al gedownload heeft. Dit kunnen upgrades of uitbreidingen van de app zijn in de vorm van het ophogen van een limiet van 1 naar 10 of langer kunnen gebruiken. Maar er zijn ook hele andere mogelijkheden. Zo kun je er ook voor kiezen om tegen een eenmalige vergoeding een reclamevrije versie te bieden. In-app aankopen worden ook vaak gebruikt in game apps voor het kopen van powerups, extra levens, meer punten of de coins vullen.

 

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mollie problemen
Geld verdienen
1
Mollie waar ben je mee bezig?

Het online betaalplatform Mollie (met naar schatting 85.000 klanten) is zeer bekend onder webbouwers, beheerders van webshops, trainers, docenten, etc. Wanneer je iDeal of andere betaalmiddelen wilt aanbieden op jouw website of webshop dan “zit” je bij Mollie goed. Dit kwam met name ook vanwege de vele handige en eenvoudige …

Geld verdienen
Effect coronavirus op affiliate marketing

De wereldwijde pandemie van het Coronavirus dwingt vele ondernemers en bedrijven om hun affiliate campagnes tijdelijk of permanent stop te zetten. De gezondheidscrisis zorgt voor een grote financiële klap bij particulieren en ondernemers. Wat voor een effect heeft het Coronavirus op affiliate marketing? Zijn er misschien nog kansen? En wat …

transport coronavirus
Geld verdienen
Invloed van Coronavirus voor Dropshippen

Je bent dropshipper en je vraagt je af wat precies de gevolgen zijn van het Coronavirus voor het dropshippen. Daarbij moet worden opgemerkt dat niet alle dropshippers werken met leveranciers uit China, want daar gaat het met name over natuurlijk. Veel dropshipping bedrijven werken met sites zoals Aliexpress en de …

Shares