Geld verdienen met een app

Je hoort het regelmatig in het nieuws dat een bouwer of bedenker van een leuke app of game in één dag miljonair is geworden omdat de app is verkocht voor een gigantisch bedrag. Zo had je ongeveer 1,5 jaar geleden de app Flappy Bird en dat was een gigantische hype. De game Flappy Bird was in principe een zeer eenvoudig spel waar je een vogel tussen bepaalde obstakels door moest laten vliegen door behendig op je touchscreen te klikken. Het aantal gepasseerde obstakels vormde vervolgens je eindscore. Deze game werkte voor veel gebruikers erg verslavend. Dit simpele spelletje werd meer dan 50 miljoen keer gedownload en zo kon de maker er een leuk bedrag mee verdienen! Echter verwijderde de maker deze Flappy app uit de Appstore omdat hij alle publiciteit en de enorme populariteit zelf niet aan kon. Dong Nguyen, de bedenker en maker van dit spel, heeft niets te klagen over de opbrengsten van deze app want de schatting is dat hij ongeveer 50.000 dollar per dag verdiende aan de game! Daarnaast kennen we ook het succes rondom Angry Birds wat, in tegenstelling tot Flappy Bird, nog steeds kan worden gedownload en gespeeld.

geld verdienen met een app

Het is belangrijk om een app te maken waar een gebruiker ook echt wat aan heeft. Je eerste insteek moet dus niet zijn: “Ik wil veel geld verdienen met een app” maar “Ik wil een app maken waar de gebruiker wat aan heeft”.  Zodra je eenmaal een populaire app hebt kun je er uiteraard geld aan verdienen. Bedenk altijd of het een meerwaarde is om jouw idee tot een app te maken. Wanneer je een app hebt die puur uit informatie bestaat kun je dit natuurlijk ook gewoon op een website zetten. En overweeg de game een naam te geven met het woord “Bird” of “Birdy” er in!

Hoe kun je geld verdienen aan een app?

Betaalde App

Een manier om geld te verdienen is om je app te verkopen in de App store / play store. Een gebruiker moet in dit geval betalen voor het downloaden van jouw app. Het nadeel is dat de gebruiker zonder het te kunnen proberen gelijk voor een App moet betalen. Vaak zie je dat de App in het begin nog wel gratis is om eerst bekendheid te verkrijgen (free) of dat je een versie aanbiedt met beperkingen of minder mogelijkheden (lite).

Light / Free versie

Wil je de gebruiker eerst de app gratis laten proberen? Dan kun je ervoor kiezen om een zogenoemde “Light” of “free” versie te maken. Een light versie of free versie bevat bijvoorbeeld enkele functies niet die wel in een betaalde versie zitten. Zo kun je de gebruiker een indruk geven wat hij of zij kan verwachten in de betaalde versie. Het doel is om een goede indruk te geven van de mogelijkheden/plezier dat de gebruiker bij de betaalde versie zal ervaren.

Reclame

Een veel gebruikte methode om geld te verdienen met een app is het plaatsen van reclame in de app zelf. Je kunt er voor kiezen om een advertentienetwerk te koppelen aan je app of je kunt zelf advertenties gaan verkopen. Stel je maakt een financiële app, dan zou je bijvoorbeeld een reclameplek kunnen verkopen/verhuren aan een groot accountantskantoor.

In-app aankopen

Een andere mogelijkheid om geld te verdienen met je app zijn in-app aankopen (zoals in Angry Birds). Dit zijn aankopen die een gebruiker kan doen wanneer hij of zij de app al gedownload heeft. Dit kunnen upgrades of uitbreidingen van de app zijn in de vorm van het ophogen van een limiet van 1 naar 10 of langer kunnen gebruiken. Maar er zijn ook hele andere mogelijkheden. Zo kun je er ook voor kiezen om tegen een eenmalige vergoeding een reclamevrije versie te bieden. In-app aankopen worden ook vaak gebruikt in game apps voor het kopen van powerups, extra levens, meer punten of de coins vullen.

 

Gerelateerde Posts:

  • Geen gerelateerde posts gevonden
Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google Adsense
Geld verdienen
Adsense toestemming cookies AVG

Veel webmasters / publishers gebruiken Google Adsense op hun sites om op die manier geld te verdienen aan het bieden van content. Adsense toont, afhankelijk van instellingen / soort content / profiel website bezoeker, visuele en tekstuele banners aan de bezoeker. In de meeste gevallen zal Adsense een zogenaamde gepersonaliseerde …

Geld verdienen
Met passief verkopen meer vrijheid – Hugo Bakker

In deze podcast een gesprek met Hugo Bakker. Hugo is Businesscoach voor Kennisondernemers. Hij helpt ze om meer mensen te bereiken en hun kennis te verkopen online. Zijn missie is om geld verdienen makkelijker te maken zodat tijd en geld weggeven ook makkelijker wordt. Veel plezier met de inzichten van Hugo. …

Geld verdienen
Succesvolle lancering door Facebook advertenties – Gwendoline Teske

Hieronder een interview met Gwendoline Teske, de webwinkel specialist. Gwendoline is eigenaar van de Webshop Academy en helpt haar klanten en hun webwinkels groeien. Ze volgt alle ontwikkelingen op gebied van (neuro)marketing op de voet en vertaalt dit naar praktische adviezen en nuchtere, goed te implementeren stappenplannen, waardoor je met …