Gouden tips meer verdienen met Adsense

{EAV:130f61b3656656e3}

website
website (Photo credit: tourist_on_earth)

Heb je één of meerdere Adsense websites? Dan weet je natuurlijk ook wat je momenteel verdient per website. En natuurlijk vraag je jezelf dan wel eens af; kan ik nog meer geld verdienen met deze adsense websites? Nou dat is best mogelijk! Lees onderstaande tips en kijk of er nog wat suggesties tussen staan die je kunt toepassen op jouw website.

Adverteren in de vorm van een banner lijken minder succesvol te zijn dan advertenties die in een brede rechthoek geplaatst zijn. De brede rechthoeken trekken iets meer de aandacht van de bezoeker terwijl de banner vorm bijna automatisch door een bezoeker wordt genegeerd.

Je zou verwachten dat je qua kleur lekker moet knallen en deze flink moet laten opvallen. Dan zou je op een witte / groene website de advertenties lekker in het rood moeten zetten. Maar dit werkt juist averechts. De kleuren die je gebruikt voor de advertenties moeten juist goed in de stijl van de website passen. De opmaak van de ads moeten conform de site worden gemaakt zodat ze onderdeel lijken te zijn van de pagina.

Verder moet je natuurlijk het resultaat van ieder afzonderlijk advertentieblok moeten meten. Alleen dan kun je zien of een aanpassing aan bijvoorbeeld de kleur of afmeting een positief effect heeft gehad. Je kunt dan gaan tweaken. Weet je niet hoeveel er geklikt wordt op een bepaald blok (links, rechts, bovenin, etc.) dan heeft het aanpassen ook geen zin want het is onbekend of het heeft geholpen. Meten is weten, geldt dus ook hier.

Heb je aanpassingen gedaan en komen er niet meer clicks binnen dan zou je eens moeten proberen om de Ad om te zetten naar een image only advertentie (alleen afbeeldingen). Het voordeel is dat deze altijd iets meer opvallen. Wel heb je het meeste effect als het gaat om een skyscraper of leader board bovenin of onderaan de pagina. En soms krijg je bij deze afbeeldingen ook een vergoeding voor alleen het tonen ipv kliks (CPM ads).

Heb je een blog met de mogelijkheid om te reageren? Dan is het zinvol om de Adsense advertentie dicht bij het commentaar formulier te zetten. Veel mensen die met vragen zitten naar aanleiding van jouw artikel willen mogelijk gaan reageren. Maar dan is het heel goed mogelijk dat er een banner of advertentie staat die nu precies ingaat op de vraag die deze bezoeker had.

En bij Google Adsense heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van zogenaamde channels. Deze kanalen stellen jou in staat om jouw website aan te prijzen bij de diverse Adsense adverteerders. Je kunt deze adverteerders zodoende vertellen waar jouw website over gaat en waar de advertenties staan. Zodoende kunnen bedrijven ervoor kiezen om hun advertenties specifiek op jouw site te laten vertonen.

Enhanced by Zemanta
Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mollie problemen
Geld verdienen
1
Mollie waar ben je mee bezig?

Het online betaalplatform Mollie (met naar schatting 85.000 klanten) is zeer bekend onder webbouwers, beheerders van webshops, trainers, docenten, etc. Wanneer je iDeal of andere betaalmiddelen wilt aanbieden op jouw website of webshop dan “zit” je bij Mollie goed. Dit kwam met name ook vanwege de vele handige en eenvoudige …

Geld verdienen
Effect coronavirus op affiliate marketing

De wereldwijde pandemie van het Coronavirus dwingt vele ondernemers en bedrijven om hun affiliate campagnes tijdelijk of permanent stop te zetten. De gezondheidscrisis zorgt voor een grote financiële klap bij particulieren en ondernemers. Wat voor een effect heeft het Coronavirus op affiliate marketing? Zijn er misschien nog kansen? En wat …

transport coronavirus
Geld verdienen
Invloed van Coronavirus voor Dropshippen

Je bent dropshipper en je vraagt je af wat precies de gevolgen zijn van het Coronavirus voor het dropshippen. Daarbij moet worden opgemerkt dat niet alle dropshippers werken met leveranciers uit China, want daar gaat het met name over natuurlijk. Veel dropshipping bedrijven werken met sites zoals Aliexpress en de …

Shares