Gouden tips meer verdienen met Adsense

{EAV:130f61b3656656e3}

website
website (Photo credit: tourist_on_earth)

Heb je één of meerdere Adsense websites? Dan weet je natuurlijk ook wat je momenteel verdient per website. En natuurlijk vraag je jezelf dan wel eens af; kan ik nog meer geld verdienen met deze adsense websites? Nou dat is best mogelijk! Lees onderstaande tips en kijk of er nog wat suggesties tussen staan die je kunt toepassen op jouw website.

Adverteren in de vorm van een banner lijken minder succesvol te zijn dan advertenties die in een brede rechthoek geplaatst zijn. De brede rechthoeken trekken iets meer de aandacht van de bezoeker terwijl de banner vorm bijna automatisch door een bezoeker wordt genegeerd.

Je zou verwachten dat je qua kleur lekker moet knallen en deze flink moet laten opvallen. Dan zou je op een witte / groene website de advertenties lekker in het rood moeten zetten. Maar dit werkt juist averechts. De kleuren die je gebruikt voor de advertenties moeten juist goed in de stijl van de website passen. De opmaak van de ads moeten conform de site worden gemaakt zodat ze onderdeel lijken te zijn van de pagina.

Verder moet je natuurlijk het resultaat van ieder afzonderlijk advertentieblok moeten meten. Alleen dan kun je zien of een aanpassing aan bijvoorbeeld de kleur of afmeting een positief effect heeft gehad. Je kunt dan gaan tweaken. Weet je niet hoeveel er geklikt wordt op een bepaald blok (links, rechts, bovenin, etc.) dan heeft het aanpassen ook geen zin want het is onbekend of het heeft geholpen. Meten is weten, geldt dus ook hier.

Heb je aanpassingen gedaan en komen er niet meer clicks binnen dan zou je eens moeten proberen om de Ad om te zetten naar een image only advertentie (alleen afbeeldingen). Het voordeel is dat deze altijd iets meer opvallen. Wel heb je het meeste effect als het gaat om een skyscraper of leader board bovenin of onderaan de pagina. En soms krijg je bij deze afbeeldingen ook een vergoeding voor alleen het tonen ipv kliks (CPM ads).

Heb je een blog met de mogelijkheid om te reageren? Dan is het zinvol om de Adsense advertentie dicht bij het commentaar formulier te zetten. Veel mensen die met vragen zitten naar aanleiding van jouw artikel willen mogelijk gaan reageren. Maar dan is het heel goed mogelijk dat er een banner of advertentie staat die nu precies ingaat op de vraag die deze bezoeker had.

En bij Google Adsense heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van zogenaamde channels. Deze kanalen stellen jou in staat om jouw website aan te prijzen bij de diverse Adsense adverteerders. Je kunt deze adverteerders zodoende vertellen waar jouw website over gaat en waar de advertenties staan. Zodoende kunnen bedrijven ervoor kiezen om hun advertenties specifiek op jouw site te laten vertonen.

Enhanced by Zemanta

Gerelateerde Posts:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tips betere conversie webshop
Geld verdienen
Top 3 tips voor verbeteren conversie op jouw webshop

Ben je dropshipper? Heb je jouw eigen webshop? Verkoop je online trainingen of andere virtuele zaken via een online winkel? Dan heb je misschien ook de volgende vraag gehad: “Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn shop beter converteert?”. Mogelijk heb je gedacht aan een andere template? Of heb je op …

Geld verdienen
3
Dropshippen vs Affiliate Marketing

Het zijn veel gestelde vragen zoals: “Wat is beter, Dropshipping of Affiliate Marketing?”. Of de vraag: “Kun je meer geld verdienen met dropshippen of met Affiliate links?”. Ik las een soortgelijke vraag met net een andere invalshoek: “Waarom zou je affiliate marketing doen wanneer je kunt dropshippen?”. Omdat ik met …

paypal claim
Geld verdienen
Pas op voor Paypal geschil en claim

Wanneer je een succesvolle webshop beheert en je biedt in de webwinkel PayPal als betaalmiddel aan dan zul je op een zeker moment te maken krijgen met een geschil en een claim. PayPal wil haar klanten beschermen tegen frauduleuze verkopers in de vorm van webwinkels en andere online handelaren. Dit …