Interview met Marieke de Kort – O+

oplus logo Marieke de Kort van O+ in regiozzpOm de donderdag vinden er 2 interviews plaats die ook live te volgen zijn via regioz.nl en uiteraard ook daarna nog na te kijken. Deze interviews zijn bedoeld om de zelfstandige professional tips en advies te geven voor een meer succesvol bedrijf.

Donderdag 11 februari het tweede interview voor het kanaal Regiozzp. Dit interview was met Marieke de Kort van Oplus en Oplus Onderzoek en Advies.

Dit gesprek ging vooral op wat je als (vrouwelijke) ondernemer kunt vinden op O+.

O+ is hét on-line platform voor vrouwelijke ondernemers! Heb je een eigen bedrijf, werk je als freelancer of loop je met ideeën om te starten? Lees dan op O+ alle tips and tricks ten aanzien van het ondernemerschap.

De site geeft veel informatie in artikelen die komen van ongeveer 10 columnisten en Marieke zelf. Verder is er een forum waar de bezoekers met elkaar in gesprek kunnen en vragen stellen. Er wordt in het forum overigens meer gereageerd in het forum dan op de artikelen.

Daarnaast is er ook een winkel met producten voor ondernemers zoals bijvoorbeeld boeken. En er is een apart gedeelte, met tips en artikelen over ondernemen, bijvoorbeeld wat je moet weten als starter.

Marieke probeert een plek te maken waar je informatie kunt vinden over ondernemen. Aangezien vrouwen zich toch wat minder in de netwerkborrels begeven heeft ze een online plek gemaakt. Artikelen over waar je tegen aanloopt als ondernemer zonder het gebral van ‘kijk mij eens’. Een duidelijk verschil tussen man en vrouw.

Verder valt het Marieke dat vrouwen meer nadenken over deeltijd ondernemen, combineren met gezin. Dit wil niet zeggen dat er geen ambities zijn.

RegioZ.nl Podcast

Bij het napraten na de opname kwamen we tot de conclusie dat mannen hier ook steeds meer aandacht voor hebben. Toch praten mannen hier niet echt open over. Dit zou wel eens punt kunnen zijn waar Marieke uit haar onderzoek tip uit kan halen wat mannen kunnen leren van vrouwen op dit gebied.

Er is nog ruimte voor dames (en heren) die artikelen willen schrijven voor O+. Daar staat ook wel wat tegenover, zo kun je bijvoorbeeld een banner krijgen of andere leuke dingen. Acties die ze onderneemt om het schrijven te stimuleren.

oplus site Marieke de Kort van O+ in regiozzp

Marieke studeert ook nog en werkt aan een onderzoek over de vrouwelijke kant van het ondernemerschap. Zijn de bestaande onderzoeken en literatuur voor ondernemerschap ook van toepassing op vrouwen of zijn er verschillen. Voor haar onderzoek maakt ze gebruik van de resultaten van de ondernemerstest. Zo’n e-scan kost je 15 minuten en je krijgt een gratis deelrapport. Of je kunt het volledige rapport kopen.

Je kunt Marieke ook vinden op Twitter, Facebook en LinkedIn.

Wil jij ook een keer meedoen aan zo’n video-interview? Dan vind je hier meer informatie en een aantal vragen voor je; Aanmelden voor Regiozzp

This article is originally from ErnoHannink.nl under Creative Commons 2.5

Gerelateerde Posts:

  • Geen gerelateerde posts gevonden
Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dropshipping automatisering
Geld verdienen
Shopify order automation oplossingen

Eén van de dropshipping nadelen is het verwerken van orders (fullfilment) en de hoeveelheid tijd je hiervoor nodig hebt. Alhoewel je dankzij dropshipping geen producten hoeft in te pakken en te verzenden, moet je een bestelling wel bij de leverancier opgeven (en dit kan een leverancier zijn op Aliexpress, Ebay, …

tips betere conversie webshop
Geld verdienen
1
Top 3 tips voor verbeteren conversie op jouw webshop

Ben je dropshipper? Heb je jouw eigen webshop? Verkoop je online trainingen of andere virtuele zaken via een online winkel? Dan heb je misschien ook de volgende vraag gehad: “Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn shop beter converteert?”. Mogelijk heb je gedacht aan een andere template? Of heb je op …

Geld verdienen
3
Dropshippen vs Affiliate Marketing

Het zijn veel gestelde vragen zoals: “Wat is beter, Dropshipping of Affiliate Marketing?”. Of de vraag: “Kun je meer geld verdienen met dropshippen of met Affiliate links?”. Ik las een soortgelijke vraag met net een andere invalshoek: “Waarom zou je affiliate marketing doen wanneer je kunt dropshippen?”. Omdat ik met …