Shopify order automation oplossingen

dropshipping automatisering
Geld verdienen

Eén van de dropshipping nadelen is het verwerken van orders (fullfilment) en de hoeveelheid tijd je hiervoor nodig hebt. Alhoewel je dankzij dropshipping geen producten hoeft in te pakken en te verzenden, moet je een bestelling wel bij de leverancier opgeven (en dit kan een leverancier zijn op Aliexpress, Ebay, Etsy, Amazon, Bol, etc.). Dit kun je natuurlijk gewoon handmatig doen door het bestelde product / de bestelde producten in de winkelwagen te plaatsen en vervolgens het adres van jouw klant in te voeren (of te copy / pasten). Maar wanneer je tientallen orders per dag krijgt dan is dit handmatige proces zeer tijdrovend. Maar hier zijn gelukkig oplossingen voor die jou hierbij helpen. Hieronder zal ik apps bespreken die geschikt zijn voor gebruikers van Shopify. Er zijn natuurlijk ook oplossingen voor Dropshippers die werken met WordPress Woocommerce of met Magento. Maar die zal ik in een ander artikel toelichten.

Oberlo

De meest bekende dropshipping support app is Oberlo. De bekendheid is mede te danken aan de interessante gratis instap mogelijkheid. Het gratis Starter pakket biedt heel veel mogelijkheden waaronder zelfs 500 producten gratis importeren / beheren, onbeperkt aantal orders verwerken maandelijks, automatisch prijzen beheren van jouw producten, voorraad automatisch bijhouden, statistieken, etc. Voor een startende dropship winkel is dit een uitstekende oplossing. Wanneer jouw webshop gaat groeien dan zul je snel behoefte krijgen aan een ander pakket en dan moet je maandelijks ongeveer 30 dollar of 80 dollar gaan betalen. Het basic pakket (van 30 dollar per maand) biedt bijvoorbeeld wel de mogelijkheid om meerdere orders met één click te verwerken (inclusief captcha oplossing bij Aliexpress) en helpt beter bij het fullfilment proces van jouw orders. Oberlo is gemaakt als app voor Shopify en niet voor andere webshop platformen.

https://www.oberlo.com/

Dropified

Een pittige concurrent van Oberlo is Dropified. Er zijn ook heel veel zoekopdrachten van mensen die het verschil zoeken tussen Dropified en Oberlo. Helaas biedt Dropified geen gratis pakket zoals dit bij Oberlo wel het geval is. Wel kun je Dropified 14 dagen gratis uitproberen. Daarna moet je kiezen voor het Builder Pakket ($47 per maand) of het Premier Pakket ($127) per maand. Wanneer je nog moet beginnen met dropshippen of wanneer je slechts kort geleden bent begonnen, dan schrik je misschien van deze bedragen. Echter wanneer jouw dropship winkel goed draait dan is de tijdsbesparing dankzij deze tools enorm en dan heb je het bedrag al met 3 verkopen terug verdient. Met het Builder Pakket kun je slechts 1 webshop beheren. Ga je meer webwinkels opzetten dan kun je altijd nog upgraden naar het Builder Pakket. Dropified biedt alleen ondersteuning aan de platformen Aliexpress en Ebay. Maar de opties die Dropified biedt aan klanten die zijn zeer uitgebreid. Daarbij kun je Dropified gebruiken in combinatie met Shopify, Woocommerce, CommerceHQ en GrooveKart. Oberlo werkt alleen met Shopify.

https://www.dropified.com/

Shopmaster

Ook Shopmaster is een oplossing waarmee je jouw dropshipping business kunt automatiseren. Je kunt Shopmaster inzetten wanneer je een ecommerce winkel hebt op Shopify, Woocommerce (met andere woorden, WordPress), eBay of Wish. En ook bij Shopmaster (net zoals bij Oberlo) heb je een ShopMaster
Starter
pakket dat gratis is. Het gratis starter pakket biedt tot zelfs 800 producten (300 meer dan Oberlo) en onbeperkt aantal orders per maand (net zoals bij Oberlo, was vroeger slechts 100 per maand). Maar in het gratis pakket zitten functies zoals importeren producten + omschrijvingen, voorraad waarschuwingen, automatische order verwerking, etc. Het aantal dropship leveranciers waarmee je kunt koppelen dat is enorm waaronder Aliexpress, Ebay, Banggood, DHgate, Gearbest, Gogomall en meer. Kijk hier wel mee uit omdat niet alle suppliers / leveranciers even betrouwbaar zijn. Heb je meer dan 100 orders per maand (en dat is natuurlijk wel het doel uiteindelijk) dan moet je overstappen op een betaald account. Het goedkoopste betaalde pakket is het Basic pakket voor iets minder dan $20 dollar per maand. Bij Basic kun 2500 producten beheren, bulk aankopen doen, meedoen aan het Aliexpress affiliate programma, etc. Het business pakket kost iets minder dan 40 dollar per maand met 18000 producten, meerdere shops, meer functies en live chatten voor support vragen. Het duurste pakket is Enterprise voor bijna 80 dollar per maand met o.a. 25 winkels om te beheren.

https://www.shopmaster.com

 

Importify

In tegenstelling tot Oberlo en Shopmaster heeft Importify geen gratis pakket. Wel kun je alle betaalde pakketten 14 dagen gratis uitproberen. Het basic pakket kost bijna 15 dollar per maand maar dan heb je (gek genoeg) geen koppeling met Aliexpress. De koppeling met Aliexpress zit wel in het premium pakket van 27.95 dollar. Maar behalve Aliexpress biedt Importify wel een koppeling met Extreem vele andere platformen zoals 1688, Etsy, DHgate, Alibaba, Banggood, Wish, Walmart, Lightinthebox, Dropinthebox, Snapdeal, Overstock, Flipkart en nog veel meer. Importify is primair gemaakt om te werken met Shopify maar heeft ook een Woocommerce koppeling en is dus ook op jouw WordPress dropship winkel te gebruiken.

https://apps.shopify.com/importify

 

Aliexpress Dropshipping App

Veel goede reviews ook voor de Aliexpress Dropshipping App. Ook hiermee kun je producten importeren vanuit bijvoorbeeld  Aliexpress, Alibaba, Amazon, Banggood, Dhgate, Dealsextreme, Ebay, Gearbest, Lightinthebox, Overstock, Wish, Walmart, etc. Het fullfilment proces (verwerken order, voorraad bijhouden, etc.) is te automatiseren maar dan wel alleen voor Aliexpress. Deze app heeft een gratis optie (free plan) met beperkte mogelijkheden. Het basic plan kost slechts 5 dollar per maand.

Meer informatie: https://apps.shopify.com/alidropship

 

Spocket

De oplossing van Spocket is ook redelijk bekend en dan vooral dankzij de unieke werkwijze van deze tool. In de eerste plaats helpt deze app dropshippers om leuke producten te vinden om door te verkopen. En hierbij geldt dat ze alleen producten aanbieden van betrouwbare en professionele wholesalers uit Europa en Amerika (en dus niet uit China!). Het is vervolgens heel eenvoudig om eerst samples te bestellen voordat je het product zelf gaat verkopen. Ben je overtuigd dan voeg je het product toe aan jouw winkel en Spocket helpt je bij het hele process van importeren tot plaatsen bestelling bij verkoop. Omdat Spocket alleen werkt met voorgeselecteerde leveranciers is ook de levertijd over het algemeen een stuk lager en geen 30 dagen zoals bij Aliexpress. Nadelen? Je merkt wel dat er minder producten zijn waaruit je kunt kiezen. Zit je in een hele bijzondere niche dan zijn er mogelijk geen tot weinig producten die je via Spocket kunt vinden. Vind je er echter wel een paar? Dan is dropshippen dankzij Spocket een stuk eenvoudiger en plezieriger. Wat kost het? Je mag de app 14 dagen gratis uitproberen. Het starter pakket kost 9 dollar per maand en dan mag je 25 producten via Spocket verkopen. Ga je Pro dan betaal je 49 dollar per maand en mag je 250 unieke producten voorkopen + 25 zogenaamde premium producten en krijg je facturen met jouw logo er op.

Meer info: website Spocket

 

Dropshipmate

Een kleine speler tussen de oplossingen om dropshipping te automatiseren. Dropshipmate / DSmate kan assisteren bij het importeren, managen van producten en het automatiseren van het fullfilment traject. Geen gratis pakket. Het standard pakket 15 dollar per maand maar dan ontbreekt het semi automatic order fulfillment vanuit Aliexpress / Amazon / Ebay / DHgate. Het professional pakket bevat wel alle mogelijkheden en kost 30 dollar per maand.

https://dsmatepro.com/

of https://apps.shopify.com/dsmatepro/

 

Dropshipping Unite Aliexpress

Ze noemen zichzelf een goed Oberlo alternatief. Het is Unite Aliexpress en ze hebben een gratis pakket. Nu nog een kleine speler maar ze hebben wel een award te pakken: TOP Dropshipping APP of 2019 By Tech Times Post (uitgegeven op 8 juni 2019). De stappen zijn eenvoudig. Je installeert deze app in jouw Shopify winkel. Dan begin je met het importeren van producten van Aliexpress via een Chrome extensie in jouw browser. Vervolgens kun je vanalles aanpassen zoals de omschrijving, de prijs, de foto’s, etc. En komt er een bestelling dan kun je die met één klik eenvoudig doorsturen naar de site van Aliexpress en Dropshipping Unite Aliexpress volgt via tracking gelijk ook deze order. Gebruikte je al Oberlo dan kun je eenvoudig alles overzetten. Het gratis pakket biedt bijna alles behalve Rewards, Reviews en de mogelijkheid voor de Multiple Checkout. Wil je alle opties dan kies je voor PRO en die kost iets minder dan $10 dollar per maand. Ik lees gemengde reacties bij de reviews. Misschien moet je het zelf uittesten? Ken je de app? Misschien jouw bevindingen hieronder plaatsen?

https://apps.shopify.com/unitexpress

 

Duoplane
Werkt niet met Aliexpress / Ebay / etc.

https://apps.shopify.com/duoplane

Auto-Fulfill
Ook niet voor Aliexpress / Ebay / etc.

https://apps.shopify.com/auto-fulfill

 

 

 

 

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mollie problemen
Geld verdienen
1
Mollie waar ben je mee bezig?

Het online betaalplatform Mollie (met naar schatting 85.000 klanten) is zeer bekend onder webbouwers, beheerders van webshops, trainers, docenten, etc. Wanneer je iDeal of andere betaalmiddelen wilt aanbieden op jouw website of webshop dan “zit” je bij Mollie goed. Dit kwam met name ook vanwege de vele handige en eenvoudige …

Geld verdienen
Effect coronavirus op affiliate marketing

De wereldwijde pandemie van het Coronavirus dwingt vele ondernemers en bedrijven om hun affiliate campagnes tijdelijk of permanent stop te zetten. De gezondheidscrisis zorgt voor een grote financiële klap bij particulieren en ondernemers. Wat voor een effect heeft het Coronavirus op affiliate marketing? Zijn er misschien nog kansen? En wat …

transport coronavirus
Geld verdienen
Invloed van Coronavirus voor Dropshippen

Je bent dropshipper en je vraagt je af wat precies de gevolgen zijn van het Coronavirus voor het dropshippen. Daarbij moet worden opgemerkt dat niet alle dropshippers werken met leveranciers uit China, want daar gaat het met name over natuurlijk. Veel dropshipping bedrijven werken met sites zoals Aliexpress en de …

Shares